Leveszik a turul szobrot a munkácsi várról, döntött csütörtökön a kárpátaljai város tanácsa. A turul helyére a tervek szerint Ukrajna szigonyos címere kerül – írta az Ukrainszka Pravdára hivatkozva a Telex.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Az ukránok dafke csinálják, mert Magyarországról mindenbe belepofáznak!!!
csak úgy....
@Shikari: ök a hazájukat védik és nem a ti nem létezö madaratokat, te csoda szar vas..
nemkati
Itt egy írás a turul jelképének változásairól a nemzeti összetartozás jelentésétől a Horthy-korszakot jelképezésig, és napjainkig. A szobrokról is ír a szerző, például a 4 határokat jelző szoborról, amik kifelé tekintenek, intő jelként az ott élő más népeknek, figylmeztetve őket, hogy megvédik a magyar államot, és annak integritását.

turul.info/turul/sorsa

Ami pedig a munkácsi turul szobor eltávolítását illeti, elképzelhető, hogy @Jozefina: -nak van igaza, és az ukránok tartanak attól, hogy a háború elveheti tőlük azt a területet, amit ma a hazájuknak tartanak. Szóba került már korábban egy gonolat (vagy kijelentés?), hogy Putyin ha elfoglalja Ukrajnát, visszacsatolná Kárpátalját Magyarországhoz. És a magyar propaganda is mindent megtesz, hogy Ukrajnát negatív színben tüntesse fel. Talán ezzel az új szoborral akarják jelezni, hogy az ott Ukrajna földje. Teljesen érthető, ha így van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.