Meglepő fordulat.

A Miniszterelnökség szerint Gulyás Gergely nem sértett államtitkot, amikor a kormányinfón elszólta magátMTI/Illyés Tibor

A választások óta nem tisztázott kérdés, hogy törvénysértő volt-e, mikor a Márki-Zay vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) mintegy 1,8 milliárd forintnyi külföldi magánadományt használt fel a kampányában.

A kormányzat és a Fidesz szerint egyértelműen jogsértő, hogy külföldről finanszírozták az ellenzék választási kampányát, valójában a törvény csak pártoknak tiltja a külföldi kampánytámogatás felhasználását – mutat rá a hvg.hu. Márpedig Márki-Zay mozgalma nem párt, azt pedig elvileg nem tiltja törvény, hogy egy civil szervezet külföldről kapjon pénzt. Így a kampányban összemosódhat a legális pártpénz és a szintén legális civil szervezeti forrás, ami vezethet oda, hogy ha nem is sértik meg a törvényt, de látványosan megkerülik. 

Az ügy precedens jellege miatt – a Fidesz kezdeményezésére – foglalkozott a témával október 6-i ülésén az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága is, ám az ülés végig a nyilvánosság kizárásával tartott zárt tanácskozás volt.

Majd a kérdés felmerült a legutóbbi, október 13-i kormányinfón is, ahol több kérdést is kapott ez ügyben Gulyás Gergely.

A válaszadás során a Miniszterelnökséget vezető miniszter megjegyezte többek között, hogy a Tocsik-ügy „kismiska” volt a Márki-Zay Péter vezette „dollárbaloldal” külföldi támogatásának botrányához képest. Hozzátette: több milliárd forinthoz közelítő pénzek érkeztek a dollárbaloldalhoz, és nyilvánvalóan törvénysértő tevékenység történt

A Márki-Zay–féle milliárdos külföldi támogatás ügyében “a nemzetbiztonsági bizottságban még a baloldal is megszavazta a vizsgálatot” – állította a kormányinfón Gulyás Gergely. Ám mivel zárt ülés volt, az információközléssel felmerülhet a minősített adattal visszaélés. A Miniszterelnökség szerint Gulyás nem sértett államtitkot, mivel:

Államtitoksértés fogalmi eleme az államtitok. Egy ismert bizottsági döntés szavazásának eredménye nem az.

Forrás: hvg.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Marhagulyás már annyira lendületből hazudozik, hogy néha valami igaz is kiszalad a pofáján...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nejlontacskó
@ómió: el tudom képzelni, hogyan zajlik nálatok egy családi ebéd.
Mindenki kikészíti a párttagkönyvét, az idősebbek a kitüntetéseiket is, és arról ábrándoztok, hogy milyen jó is volt annak idején.
Elég volt az istálló mélyén, csak egyszer leszopnotok a Tsz elnököt havonta, már épült is, a kádárkocka.
Ezért akadhatott be nálad, az efftársozás, valld csak be.
Most meg, a család összes tagja, tesz a Viktor kedvére napi szinten háromszor, de csak egy köcsög kis kommenthuszár címre elég, és fagyoskodhattok, az üres istálló, legszarosabb sarkában.
De legalább. az istálló a régi...
Ne add fel, hamarosan újra itt a kommunizmus, csak most nem szopnod kell majd, hanem pucsítanod.
Szájer elvtárs, meleg üdvözletét küldi...
drrotf
@ómió: Nem az ellenzék azokból áll akik nem értenek egyet a kormány politikájával.Ebbe a pártok is benne vannak, de a társadalmi szervezetek s és a nem párt tagok is ,és az emberek! emberek is.
ómió
@nejlontacskó: Már megint a tetvesbolsi otthoni gyakorlatotokat hazudnád másra, bolsiék fajkreténje!? Ahogy a családodban Kádár, Pufajkás meg Böszme effttársaid regnálása idejében rendszeresen folyt!? Ne görcsölj rajta, nem fog sikerülnöd! A fagyoskodhatásunkról meg a brüsszeli efftársaid rendületlenül igyekeznek gondoskodni - jelenleg is azon "fáradoznak"! Az efftársaidat meg már igazán illenék felismerned - tudod: ők azok, akikkel az Internacionálétokat szoktad együtt énekelni!
ómió
@drrotf:Nem az "emberek" kampányoltak egyénenként - észre se vetted(?) - hanem a bolsi pártjaitok a képviselőiken keresztül! Nem Vörös Józsié meg Piros
Pityué volt a plakátkampány, hanem a vörösbolsi pártjaiké! Az "embereké" a döntés volt ápr. 3-án! Az, hogy a helyetek a "levesben"!
telegdilaci
@sgl:Hány évtizedre akarnak még ezek visszafelé mutogatni?
nejlontacskó
@ómió: ó dehogynem, pont így folyik ez nálatok.
Látens buzik és levitézlett komcsik vagytok mind, kár tagadnotok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.