Már nemcsak a fűtésen és az energiafelhasználáson takarékoskodik a Miniszterelnökség, az alkalmazottaknak is spórolni kell az informatikai eszközöktől kezdve a repi pogácsáig gyakorlatilag mindenen.

A 24.hu információi szerint a Gulyás Gergely vezette minisztériumban az év utolsó három hónapjára drasztikus intézkedéseket vezettek be. A szeptember végén kiadott belső tájékoztatás szerint a kiegyensúlyozott költségvetési gazdálkodás fenntartása miatt a vezetőknek és dolgozóknak egyaránt részt kell vállalni a kiadások lefaragásából.

 Brutális megszorításokat kellett bevezetni Miniszterelnökségen, ki nem találná, ki tehet minderről

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. október 10-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A 24.hu megkereste a Miniszterelnökséget, hogy általános, minden tárcát érintő intézkedésről van-e szó, vagy Gulyás Gergely egyedi döntése volt a szigorítás. Azt is kérdezték, hogy mekkora összegű megtakarítást várnak az intézkedésektől.

A Miniszterelnökség sajtóirodája a feltett kérdésekre nem válaszolt, viszont megírta, hogy szerintük az állami szerveknél miért van szükség szigorú takarékoskodásra:

A brüsszeli szankciók azt eredményezték, hogy sokszorosára emelkedtek az energiaárak az unióban és Magyarországon. A kormány ebben a nehéz gazdasági helyzetben is biztosítja Európa legnagyobb rezsitámogatási programját a magyar emberek számára. A rezsicsökkentés több ezermilliárd forintos kiadási terhe mellett is a kormány tartja a célként kitűzött költségvetési hiányt.

Az energiaár emelkedése miatt egyébként a kormány már hetekkel korábban, szeptember 8-án bejelentette, hogy 25 százalékkal csökkenti a minisztériumok és az összes állami intézmény gázfogyasztását, ami miatt télen csak 18 fokig szabad felfűteni az épületeket.

Arról, hogy pontosan milyen korlátozásokat vezettek be a Miniszterelnökségen, a 24.hu cikkében olvashatnak bővebben.

Forrás: 24.hu

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Apfelbaum
", tartja a költségvetési hiányt"
Lefordítom: kb.3szorosára nőtt hála a fideszes férgeknek
Jah és a bdskrvnydt minden orsós hívőnek
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Bocs, ma hülye a telefonom:
...belőle egy huszast. Viszont, a karbantartási igények miatt az elosztói díj (Mészáros-díj) ugrik egy harmincast. Csak a természetes kiegyenlítődés miatt.
Logogrif
Süke bóka:a lopott pénzeket kellene visszatenni...
Apfelbaum
@Horizont: az a baj, hogy ezt a féreg cigányt kibaxxák akkor minket igaz Magyarokat is, bízzunk a koleszterin hatásaiban és csak nem él a Geci se örökké
Toller Béla
Hát, vazze, a kétharmadukat minden további nélkülel lehetne küldeni közmunkára ...rőzsét gyűjteni nagyanyónak ...
ómió
Még mindig nem sikerült ezt az inflációt efftársilag a "Zorbán bojkottjára" hazudni?!
telegdilaci
@Eladott Ország:Nem fogják csökkenteni kell nagyon a bevétel nagy az államtartás hiánya! de legalább ne hazudnának hogy a Brüsszeli szankciók a hibásak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.