A Politico értesülése szerint váratlanul felmondott a magyar kormány Baranyai Gábornak, a brüsszeli EU-követség második emberének. Állítólag másfél órát kapott, hogy összepakoljon az irodájában, és végleg elhagyja a brüsszeli állandó magyar képviseletet.

Kirúgták a brüsszeli magyar energiaügyi diplomatát, másfél órát kapott, hogy kiürítse az irodáját

Fotó: pixabay.com

Mint a 444.hu írja, Baranyai az úgynevezett Coreper I. nagykövet volt, ami azt jelenti, hogy hozzá tartoztak a mezőgazdaság, a halászat, a közlekedés, a távközlés, az energia, a versenyképesség, a környezetvédelem, a foglalkoztatás, a szociálpolitika, az egészségügy, a fogyasztóvédelem, az oktatás, az ifjúság és a kultúra ügyei.

A brüsszeli diplomáciában nála magasabb rangban csak a Coreper II. nagykövet van, aki elsősorban a gazdasági- és pénzügyeket viszi, illetve részt vesz a miniszterelnökök találkozóinak előkészítésében.

Nagy a jövés-menés a követségen, hiszen az előző magyar Coreper II. nagykövet júniusban mondott le, és helyére Ódor Bálintot nevezték ki a nyáron.

Baranyait éppen aznap bocsátották el, amikor elsősorban a gázárak letöréséről tárgyalnak a tagállamok miniszterelnökei – köztük Orbán Viktorral.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: 444.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
Nem volt elég fideszes? Netán az ország érdekeit nézte és nem Stróman Lölő pénztárcájáét?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
laszlobihari
@Németh István: ezek szerint értette a dolgát és valószínüleg beleszart az áhítatba és nem akarta hagyni, hogy ez a lopok-csalok-hazudok tetves banda megint csak lopjon tőlünk.
Németh István
@laszlobihari: Sajnos vannak olyanok akikek semmi sem elég, Túlságosan nagyra nyitotta a zsebét a guruló dollárok előtt és a soros is megelégelte a tehetetlenségét! Ezt csak azért közlöm, hogy tudd a valósságot! (a politika olyan randa, hogy gyönyörű - érted?)
Németh István
@laszlobihari: a soros arról is gondoskodott, hogy a barom seggfej arató miként járassa le az országot a hivatlan, kéretlen makogásával! DE!! megszívta a hosszú cicmant, mert a támogatottjait járatta le! Na látod te félkegyelmű, hogy akinek hosszú a keze az a seggét könnyen kitörölheti, nem kell a nyelvedre várnia!
Lepényleső
"Orbán jött,menedzs - ment!" Ahogy egykor Géza Úr jellemezte állítólagos jellemtelen vonásai egyikét?
Dr. Proktor
Typisch ungarisch - mondta osztrák barátom...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.