Korábban arról számolt be a Portfolio, hogy az új fertőzöttek heti adata alapján mintha javulna az őszi járványhelyzet a Covid tekintetében.

Megugrott a negyedik oltást felvevők száma

Fotó: pixabay.com

Az is kiderült, hogy az átoltottság érdemben nem változott Magyarországon az elmúlt hónapokban, viszont a részletes adatokat böngészve érdekes folyamatra bukkant a gazdasági portál.

A negyedik oltással rendelkezők összesített száma közel 365 ezerre emelkedett, egy hét alatt 7265 fő vette fel ezt a vakcinát. Ezzel a napi beadott új 4. Covid-védőoltások számának 7 napos mozgóátlaga 900 közelébe emelkedett, ilyen magas számra pedig a 4. oltás felvételének tavaszi megkezdése óta még nem volt példa.

A 4. oltás felvételének trendje azonban nem meglepő, hiszen az őszi járványhullám felfutásával párhuzamosan a leginkább veszélyeztetett, vagy leginkább óvatos/tudatos rétegek felveszik a következő, nagyobb védelmet biztosító oltást. 

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: Portfolio.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Szokás szerint azokkal a hatvanöt éven felüliekkel van kitolva, akik krónikus betegséggel élve anno megkapták pl. a két hatástalan kínait vagy valamelyik kevésbé hatásos (nem mRNS) pórnépnek osztogatott vakcinát majd nagy nehezen hosszú hónapokat kivárva két, Pfizert. Az utolsó (negyedik) oltásuk 8-9 hónappal ezelőtt történt ami azt jelenti, hogy igencsak megkopott a védelmük ami az életkorukra ill. egészségi állapotukra tekintettel tragikus is lehet. Különösen azok vannak közülük veszélyben, akik pl.az ország keleti végein élnek, ahol a helyi kórházban a járvány idején az intenzív osztályon a betegek 55-64 százaléka elhalálozott. Nos, ők azok akik várhatnak az ötödik bivalens oltásra a sor végén és addig is retteghetnek a fertőződés esetén bekövetkező tragédiától mert kevésbé valószínű, hogy megússzák egy kis orrfolyással.
Tunes1106
@Pálinkás Pál: Teljesen mindegy 7 8 9 10 már kárt nem tesz bennük , csak előbb halnak.
Gazella
Kamu... még a kórházakban sincs újra megnyitva az oltópontok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.