Ha kirúgnák, se bánná meg, hogy elmondta a véleményét.

Megszólalt a trágár beszédjéről elhíresült pécsi diáklány: "nem szeretném, ha ez a történet Pankotai Liliről szólna"

Fotó: Facebook

Az elmúlt napokban sokan ismerték meg Pankotai Lili nevét, aki a múlt heti, október 23-ai tüntetésen több tízezer ember előtt mondott beszédet.

Utána nagyon sokan bírálták, főleg a trágár kifejezései miatt, még az iskolája igazgatója is elhatárolódott, mondván: beszéde nem összeegyeztethető az egyházi értékekkel. Lili szerint az elfogadás éppen a legalapvetőbb minden vallásban, és igaz, ő másképp gondolkodik, de megérti a tanárai döntését.

A Telex most interjút készített a diáklánnyal. Amikor felkérték, hogy mondjon slam poetry-t az október 23-ai tüntetésen, akkor nem hezitált egyáltalán.

"Gondolkodás nélkül igent mondtam” – emlékezett vissza Pankotai, aki elmesélte: egyedül írta a szöveget, „fel is idegesített, mikor azt mondták, másoltam. Volt, aki azt írta, hogy biztosan Molnár Áron írta, vagy a szavakat a számba rágták, meg ilyesmik”.

Arra a kérdésre, hogy miért tartotta fontosnak a részvételt, a diáklány úgy válaszolt, hogy elege van.

„Úgy gondolom, hogy mi próbáltuk nagyon szépen is csinálni ezt az egészet, de már úgy érezzük, nincs más eszköz, csak az, ha utcára megyünk, és felhívjuk magunkra a figyelmet. Ez már nem egy-két embert érint, ez egész Magyarországot érinti, sőt, a most születendő gyermekek jövőjét is érinti, ezért kimondottan fontos az oktatásért kiállni”

– mondta Pankotai Lili.

Mint mondta, le se jött a színpadról, már teljesen ismeretlenek a Facebook-oldalát szétszedték. „És akkor elgondolkodtam, hogyha ez ennyi idő alatt így elkezdett felpörögni, akkor ebből valami nagyon nagy dolog lesz. Utána jött az, hogy az iskolámnak a Facebook-oldalát is elárasztották a kommentek, ott már éreztem, hogy ez el fog durvulni” – mondta.

A kommentekről szólva megjegyezte, hogy a kedvence az volt, amikor egy hozzászóló ezt írta: „Apád lompos f*szával kéne kiszappanozni a szádat te alpári ribanc, miért beszélsz ennyire csúnyán?”

„A negatív kommentek 75 százaléka körülbelül ilyen volt. Az egész teljesen paradox. Hogyha valaki dühös, akkor beszélhet így. Ha én dühös vagyok, nem beszélhetek így, tehát valakinek az a baja, hogy én csúnyán beszélek, de közben ugyanezt csinálja. Szerintem az a különbség, hogy én nyomatékosításra használtam a durva szavakat, nem pedig egy adott ember ellen. Ezek a negatív kommentek viszont mind az én személyem ellen irányultak”

– mondta Pankotai.

Arra a kérdésre, hogy szokott-e csúnyán beszélni, így felelt:

„Nagyon függ attól, hogy kivel beszélek. Alapvetően pont mostanában szoktam le a csúnya beszédről. Alapból nem is nagyon beszéltem már csúnyán, és most látom a médiában, hogy én csúnyán beszélek, és tudat alatt már automatikusan elkezdem ezt átvenni. Tehát ha mindenhol ezt látom, akkor a végén tényleg csúnyábban beszélek, ez ilyen pszichológia. De soha eszembe se jutna, hogy én felnőttekkel trágár módon beszéljek, vagy olyan emberekkel, akikkel nem ápolok közeli kapcsolatot. Nyilván, akiket gyerekkorom óta ismerek, vagy a legjobb barátaim, ott egy teljesen normális dolog szerintem, hogy elhangzanak ilyen szavak, nem szeretnék hipokrita lenni, néha szoktam alapból is csúnyán beszélni.”

- tette hozzá a diáklány. Arra a kérdésre, hogy mit szólt a beszédjéhez a családja, így válaszolt: 

„Hát, nyugtatgatom őket. Úgy érzem, hogy bennük is én tartom a lelket. De nincs gyerekem, és elképzelni sem tudom azt, hogy mit élhet át egy szülő, amikor ilyeneket hall a saját gyerekéről, akit feltétel nélkül szeret. Indulatokat vált ki ez az egész bennük, amit teljesen meg tudok érteni”

– mondta Pankotai, aki a szövege, és nem a személye ellen irányulónak tartja igazgatója elhatárolódását.

„Ez egy mélyen vallásos iskola, és az apátság a fenntartó, így azért itt nem csak a tanárok döntenek. Lehet, hogy azért nem esett rosszul, mert fel voltam rá készülve. Az is lehet, hogy azért nem esett rosszul, mert alapvetően tudtam, nem értünk egyet”

– mondta az iskolájáról Pankotai, aki rögtön hozzáteszi: nem tartja magát vallásosnak, de én teljes mértékben elfogadja, ha valaki vallásos vagy ha nem, mindenkinek a saját dolga eldönteni ezt.

Azt is elmondta az interjú végén, hogy nem szeretné, hogyha ez a történet  Pankotai Liliről szólna. 

Forrás: Telex.hu

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Németh István
Ez egy nem egészen kislány >> több fasz volt a szájában mint a sok tíz más, ribancnak együttvéve, megnyugtatok mindenkit, hogy nem lesz belőle Csicsiolina kisasszony a magyar parlamentben - bugyingó nélkül!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gyurka80
@bence: Ha neked ilyen tetszik , van nálad baj!
C_3PO
Nem fogják kirúgni! Mostantól az elégséges (2) osztályzatért jelest (5) kell mindig produkálni!
kotos
@Németh István: A szájában lehet, de nem több, mint a te seggedben.
NKF
Kis süket kurva. A szépségére nem lehet büszke.
Lenyomta a trágár vakert és azt hitte rögtön sztár lesz.
Érdekes,hogy a telex.hu ott van mindenhol! Lehet,hogy a telex.hu fizette ezt a kis ribancot?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.