Ha kirúgnák, se bánná meg, hogy elmondta a véleményét.

Megszólalt a trágár beszédjéről elhíresült pécsi diáklány: "nem szeretném, ha ez a történet Pankotai Liliről szólna"

Fotó: Facebook

Az elmúlt napokban sokan ismerték meg Pankotai Lili nevét, aki a múlt heti, október 23-ai tüntetésen több tízezer ember előtt mondott beszédet.

Utána nagyon sokan bírálták, főleg a trágár kifejezései miatt, még az iskolája igazgatója is elhatárolódott, mondván: beszéde nem összeegyeztethető az egyházi értékekkel. Lili szerint az elfogadás éppen a legalapvetőbb minden vallásban, és igaz, ő másképp gondolkodik, de megérti a tanárai döntését.

A Telex most interjút készített a diáklánnyal. Amikor felkérték, hogy mondjon slam poetry-t az október 23-ai tüntetésen, akkor nem hezitált egyáltalán.

"Gondolkodás nélkül igent mondtam” – emlékezett vissza Pankotai, aki elmesélte: egyedül írta a szöveget, „fel is idegesített, mikor azt mondták, másoltam. Volt, aki azt írta, hogy biztosan Molnár Áron írta, vagy a szavakat a számba rágták, meg ilyesmik”.

Arra a kérdésre, hogy miért tartotta fontosnak a részvételt, a diáklány úgy válaszolt, hogy elege van.

„Úgy gondolom, hogy mi próbáltuk nagyon szépen is csinálni ezt az egészet, de már úgy érezzük, nincs más eszköz, csak az, ha utcára megyünk, és felhívjuk magunkra a figyelmet. Ez már nem egy-két embert érint, ez egész Magyarországot érinti, sőt, a most születendő gyermekek jövőjét is érinti, ezért kimondottan fontos az oktatásért kiállni”

– mondta Pankotai Lili.

Mint mondta, le se jött a színpadról, már teljesen ismeretlenek a Facebook-oldalát szétszedték. „És akkor elgondolkodtam, hogyha ez ennyi idő alatt így elkezdett felpörögni, akkor ebből valami nagyon nagy dolog lesz. Utána jött az, hogy az iskolámnak a Facebook-oldalát is elárasztották a kommentek, ott már éreztem, hogy ez el fog durvulni” – mondta.

A kommentekről szólva megjegyezte, hogy a kedvence az volt, amikor egy hozzászóló ezt írta: „Apád lompos f*szával kéne kiszappanozni a szádat te alpári ribanc, miért beszélsz ennyire csúnyán?”

„A negatív kommentek 75 százaléka körülbelül ilyen volt. Az egész teljesen paradox. Hogyha valaki dühös, akkor beszélhet így. Ha én dühös vagyok, nem beszélhetek így, tehát valakinek az a baja, hogy én csúnyán beszélek, de közben ugyanezt csinálja. Szerintem az a különbség, hogy én nyomatékosításra használtam a durva szavakat, nem pedig egy adott ember ellen. Ezek a negatív kommentek viszont mind az én személyem ellen irányultak”

– mondta Pankotai.

Arra a kérdésre, hogy szokott-e csúnyán beszélni, így felelt:

„Nagyon függ attól, hogy kivel beszélek. Alapvetően pont mostanában szoktam le a csúnya beszédről. Alapból nem is nagyon beszéltem már csúnyán, és most látom a médiában, hogy én csúnyán beszélek, és tudat alatt már automatikusan elkezdem ezt átvenni. Tehát ha mindenhol ezt látom, akkor a végén tényleg csúnyábban beszélek, ez ilyen pszichológia. De soha eszembe se jutna, hogy én felnőttekkel trágár módon beszéljek, vagy olyan emberekkel, akikkel nem ápolok közeli kapcsolatot. Nyilván, akiket gyerekkorom óta ismerek, vagy a legjobb barátaim, ott egy teljesen normális dolog szerintem, hogy elhangzanak ilyen szavak, nem szeretnék hipokrita lenni, néha szoktam alapból is csúnyán beszélni.”

- tette hozzá a diáklány. Arra a kérdésre, hogy mit szólt a beszédjéhez a családja, így válaszolt: 

„Hát, nyugtatgatom őket. Úgy érzem, hogy bennük is én tartom a lelket. De nincs gyerekem, és elképzelni sem tudom azt, hogy mit élhet át egy szülő, amikor ilyeneket hall a saját gyerekéről, akit feltétel nélkül szeret. Indulatokat vált ki ez az egész bennük, amit teljesen meg tudok érteni”

– mondta Pankotai, aki a szövege, és nem a személye ellen irányulónak tartja igazgatója elhatárolódását.

„Ez egy mélyen vallásos iskola, és az apátság a fenntartó, így azért itt nem csak a tanárok döntenek. Lehet, hogy azért nem esett rosszul, mert fel voltam rá készülve. Az is lehet, hogy azért nem esett rosszul, mert alapvetően tudtam, nem értünk egyet”

– mondta az iskolájáról Pankotai, aki rögtön hozzáteszi: nem tartja magát vallásosnak, de én teljes mértékben elfogadja, ha valaki vallásos vagy ha nem, mindenkinek a saját dolga eldönteni ezt.

Azt is elmondta az interjú végén, hogy nem szeretné, hogyha ez a történet  Pankotai Liliről szólna. 

Forrás: Telex.hu

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Németh István
Ez egy nem egészen kislány >> több fasz volt a szájában mint a sok tíz más, ribancnak együttvéve, megnyugtatok mindenkit, hogy nem lesz belőle Csicsiolina kisasszony a magyar parlamentben - bugyingó nélkül!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Bátor és értelmes kislány. Kár, hogy a fidesz körül már nincsnek ilyenek. Szemlátomást frusztrálja is őket rendesen.
orbán is valahogy így kezdte, de ő becstelen volt ahhoz, hogy így is folytassa.
simmering73
"Hát megtalálták a fogást. Pankotai Lili van a célkeresztben. Össztűz zúdul rá a NER minden sarkából. De szép is ez már megint. A faszt is papírzsebkendővel megfogó, szemforgató, hamis nemzeti keresztényektől. Most megint az van, hogy nem a miértje fontos, hanem a hogyanját csócsálják vicsorogva. Az erkölcsi világtornyok, akik szerint ez aztán most már tényleg túlmegy mindenen. Hogy egy gimnazista lány, ráadásul egy keresztény gimnázium tanulója csúnyákat mert mondani egy olyan rendezvényen, amelyhez hasonlón más országokban már lángokban állt volna egy fél város. De itt mi van? Semmi."
kolozsvaros.com/2022/10/27/az-alma-piros-a-narancs-meg-rohadt-es-buzos-mar-reg-nem-narancssarga/
Németh István
Ez a kis hülye, nagyon buta, remélhetőleg még nem büdös kurva, nagy valószínűséggel "tálcán vitt szöveget" tett közzé! Nagyon úgy tett ahogy egy hülye gyerek ész nélkül bevállal valamit amiről halvány fingja nincs, hogy mit, miért tesz meg! Jó balhénak veszi, ami útján jó lehet valamiféle ígéret érdekében cselekszik! Sem neki, sem a szüleinek semmiféle tudati képessége nincs akár a saját, vagy a nagyobb környezetük értékrendjének megítélésére!
Az nagyon fontos lépés, hogy a szüleit a munkahelyükről el kell távolítani, a gyereket az iskolából szó szerint kirúgni és intézetbe, bentlakásos iskolába küldeni - tiltva részére az otthonlátogatást - legfeljebb egy alkalom lehetséges engedélyezni szemeszterenként! Ennek a buta gyereknek az érdekében a jelen évet mindenképpen ismételnie kell! Ha a szülei nem tudják az iskolai költségeket biztosítani akkor bizony menjen dolgozni! - akár utcaseprőnek a szülei mellé! Erre még lehet lehetőséget adni a számára!
Összegezve a kormánynak a sarkára kell állni! ÉS az oktatási törvényt keményen a helyére tennie, amelyet a nagyon hülye bálint-féle slepp tisztességesen tönkre tett! De a moslék kommunista csökevényeket minden területen permanensen el kell lehetetleníteni!
Macskaszem
@Németh István: Pityusz, te nagyobb marha vagy mint a @KisTehen
NKF
Kis hülye kurva,annyi esze van amennyi lerí róla!
justhpeter
@simmering73: A kolozsvári szalonna minden mondatával egyetértek !
justhpeter
Lili ! Aki most Téged mocskol és aláz nem gyűlöletből teszi, csak ennyire leépült míg a fidiótákat hallgatta a parlamentből vagy a Bayer showt a Hír tv-n. Ők mint keresztények nem szeretnének utálkozni, csak ennyit értettek meg abból amit mondtál.
Csizmás Kond
...szerintem késő bánat...az ilyen viselkedés amikor utólag kell kimagyarázkodni csak negatív hatást gyakorol a beszélőre.
Bármilyen bátor kislánynak vélik sokan akkor is az éretlenség és a meggondolatlanság volt a kifejező a beszédében. A trágárkodás kocsmai divat...és ezt képviseli ma a baloldal...sőt erre neveli a fiataljait.
Alfa
@Csizmás Kond: te szarházi a fideszes keresztény bayer mit csinál???
Aki Én
@Csizmás Kond: @Shikari: @Maccska: Egész elképesztő, hogy mennyire nem értitek, mennyire félremagyarázzátok a dolgot. Nem gyilkolt, hanem jogos dühében (dühükben) kiejtett néhány trágár szót. Abból is a gyengébbeket.
Nézzétek már meg, csak ez alatt a cikk alatt miket mondtatok. Ugyanakkor sokadszor Bayert említem, mert amiket ő mond, ennél sokkal durvábbakat, azt rendszerint megtapsoljátok. Értem, hogy most ez a feladat, erre kell kiélezni az egész országos felháborodást, de mégis...
Tényleg ennyire ostobák vagytok, vagy fizetnek érte?
Aki Én
@simmering73: @justhpeter: Tényleg nagyon jó!

,,Pedig szerintem sokan példát vehetnének erről a lányról. Aki az emberi düh, a tehetetlenség és kilátástalanság egyik megnyilvánulási módját választotta. Üvölthetett volna, sírhatott volna, de nem tette, ő ezt választotta. Az indulatait öntötte versbe és elküldte az orbánista álkeresztény, bigott bandát a picsába. Jól tette. Gratulálok!

De ha már az erkölcsöket és a felkapaszkodott, újgazdag fideszes szekértábor kapcsolatát nézzük: az a helyzet ezekkel nem is lehet, pontosabban nem is érdemes másképen kommunikálni, mert leszarják. Apropó stílus. Orbán hogyan beszél a választott képviselőkkel a parlamentben? Ja, hogy nem beszél csúnyán? Tényleg. Szofisztikáltan buzizik, kurvaanyázik, csicskázik, hazudik, és néz mindenkit (a saját választóit is) rendszeresen hülyének. Lop, csal, és tudatosan uszít. Ezek a tulajdonságok simán beleférnek e fasiszta állam vezetőinek napi megnyilvánulásaiba, de egy diák kirohanása az nem."
Csizmás Kond
@Aki Én: ...nem értjük...elképesztő hogy te mekkora aurát vélsz látni a fejed körül, és az a baj...amúgy nem csak a lányról hanem rólatok is lerí az effajta társalgási civilizáltság...az anyázás a szarháziság és büszkék is vagytok az ilyen viselkedésre.
Csizmás Kond
@Alfa: takonypolc...az hogy más mit csinál nem jogosít fel senkit hogy te vagy akárki ugyanúgy viselkedjen...
Aki Én
@Csizmás Kond: ,,...nem értjük..."

Ezzel abszolút egyetértek. Erről beszélek.
De ha megnézed ezeket a cikkeket, látszik is, hogy elenyésző kisebbségben vagytok a véleményetekkel.
Kell ezt magyarázni?
Csizmás Kond
@Aki Én: ...idéztelek tökfej...csak nálad sztudi nyiksz...
ómió
Trágárul, Lili! Ha már abból van diplomád!
Aki Én
@Csizmás Kond: ...dolgozik a tudatalatti.
Ha idéztél volna, idézőjelbe tetted volna. De nem. Ez elszólás :)
Aki Én
@Csizmás Kond: ...és mi az a ,,takonypolc"?
Aki Én
@Csizmás Kond: ...az nálad valami olyasmi, mint másnál a könyvespolc?
Csizmás Kond
@Aki Én: A takonypolc nála te vagy, és csak a népnyelvi pócot használtam nyelvtani helyességgel, gondolván hogy így is érted de tévedtem te csak a pócot érted ...olyan vidékies hozzáállással.
Csizmás Kond
@Aki Én: A a lány még gyerek...akinek nem szabadna dühösnek lennie akinek a tanulás és a művelt viselkedé kéne a megnyilvánulása legyen...de kit hogyan neveltek az elkíséri a sírig...baloldali értéktelenség a ti jövőképetek.
amortizáltok
tizen évesen reálisabban látja a valóságot mint pl orbán bajjerparasztja vagy a szarházi munkásőrje bencsik gabóca . és akkor még szerencsére kövér parlamenterünk nem okádott rá semmit, mert a választól úgyis buta és guta-ütést kapott volna , ami késik az még jöhet.
Aki Én
@Csizmás Kond: Hamár, akkor takonypőc. Vagyis taknyos gyereke.
Qrvára semmi köze a polchoz.

,,akinek nem szabadna dühösnek lennie akinek a tanulás és a művelt viselkedé kéne a megnyilvánulása legyen."
Nem lehet dühös???
Igen, tanulni szeretnének. Erről szól az egész, te értetlen agyhalott.
Csizmás Kond
@Aki Én: ...aki nem tud arabusul az ne beszéljen arabusul...a póc és a polc ugyanaz a magyarban...
vacsi
Mielőtt megszólal, tanuljon meg tisztességesen beszélni...
fergeteg
Hülyének neveltek kislányom.
Az állami intézetekben kutya kötelesség az állam által előírt tananyag. Még ha az magyar is.
Neked tilos lázítanod az állam az ország ellen.
Szabad oktatás--------csak nem a mi pénzünkön gyerekek. Ti csak tanujátok a magyar irodalmat,történelmet,kultúrát. S reál tárgyakat is úgy ahogy azt tanítani kell Magyarországon.
Clavigo
@fergeteg: Szólás szabadság van,,kis komisszár.. Nem hallottál még ilyesmiről ?
bence
Csak gratulálni tudok a kislánynak ! Hozzászólásában minden benne volt aminek benne kellett lenni !
Yoda69
Teljesen igaza van Lilinek, amikor azt mondja o egy rendszer ellen hasznalt csunya szavakat mondanivalojanak nyomatekositasara. Es lam, sikerult, mert 1 het utan is errol beszel az orszag. A sok agyatlan fideSSnyak erre az o szemelyet gyalazza, holott o egyetlen csunya szot sem mondott senkire.
Németh István
Ez egy nem egészen kislány >> több fasz volt a szájában mint a sok tíz más, ribancnak együttvéve, megnyugtatok mindenkit, hogy nem lesz belőle Csicsiolina kisasszony a magyar parlamentben - bugyingó nélkül!
Gyurka80
@Aki Én: "Jó" családból származik ez a liba! Légyszi NE hasonlítsd Orbánhoz!
Gyurka80
@bence: Ha neked ilyen tetszik , van nálad baj!
C_3PO
Nem fogják kirúgni! Mostantól az elégséges (2) osztályzatért jelest (5) kell mindig produkálni!
kotos
@Németh István: A szájában lehet, de nem több, mint a te seggedben.
NKF
Kis süket kurva. A szépségére nem lehet büszke.
Lenyomta a trágár vakert és azt hitte rögtön sztár lesz.
Érdekes,hogy a telex.hu ott van mindenhol! Lehet,hogy a telex.hu fizette ezt a kis ribancot?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.