Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója a Daily Telegraphnak kijelentette, Magyarország megvétózza az EU tervezett közös adósságfelvételét, ha nem kapjuk meg a helyreállítási alapból előirányzott milliárdokat.

Hiába magyaráz Orbán a viszály oka a hatalmas korrupció, ezért "koldulnak Brüsszelben"

Orbán Balázs azt mondta:

nem látja be, miért kellene támogatni egy újabb közös akciót, amikor egy fillér sem érkezik a hasonló módon létrehozott gazdaságfejlesztési forrásból.

A Daily Telegraph európai szerkesztője úgy összegezte budapesti tapasztalatait, hogy „az Európai Unió fekete báránya a válság felé tart, miután Brüsszel elvágja a köldökzsinórt”. Előtte az Európai Parlament (EP) korrupcióval vádolta meg Orbán Viktort, mondván, hogy az a barátainak játszik át közösségi pénzeket.

A megoldás az lehet, hogy Brüsszel az eredeti 21 milliárd 60-70 százalékát ajánlja fel a felzárkóztatási keretből

– írta a hvg.hu nyomán a Hírklikk.

Ám ez aligha felel meg Strasbourgnak. Daniel Freund német zöld EP-képviselő úgy fogalmazott, a magyar kormány mindig arra hivatkozik: kulturális háborúskodás zajlik az Európai Unióval. Erről természetesen szó sincs, a kifogás csupán a figyelem elterelésére szolgál

A viszály oka szerinte a hatalmas korrupció és a demokratikus intézmények módszeres lerombolása. A miniszterelnök és a kabinet tagjai mindent elkövetnek, hogy bizonyítsák: nem szándékoznak kilépni az EU-ból, ahhoz a tagság túl értékes a magyar költségvetés, illetve gazdaság számára.

Németh Zsolt, a parlament külügyi bizottságának elnöke azt hangsúlyozta, hogy iszonyúan nagy szükség van minden pennyre, és mint fogalmazott,

itt a saját pénzünkről van szó, azért koldulunk Brüsszelben.

Forrás: Hírklikk

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Baker
Propi, buta vagy!

A cím helyesen: Orbán téved, a viszály oka Brüsszellel a hatalmas magyar korrupció
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
Szerintem ezzel mindenki tisztaban kiveve az elvakult agyatlan fideSS birkakat, de azok akkor is kitartananak orban mellett, ha orban az anyjukat baszna az apjuk sirja folott.
Clavigo
@Shikari: Mááá meg megint hülye vagy Bugsy..( meg bunkó is )
ómió
Már az efftársak által lenyultat is meg kellett volna vétózni!
Lepényleső
Koldulnak nekünk,- amiből egy cseppet is,hogy lássunk,addig nem élhetünk?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.