Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója a Daily Telegraphnak kijelentette, Magyarország megvétózza az EU tervezett közös adósságfelvételét, ha nem kapjuk meg a helyreállítási alapból előirányzott milliárdokat.

Hiába magyaráz Orbán a viszály oka a hatalmas korrupció, ezért "koldulnak Brüsszelben"

Orbán Balázs azt mondta:

nem látja be, miért kellene támogatni egy újabb közös akciót, amikor egy fillér sem érkezik a hasonló módon létrehozott gazdaságfejlesztési forrásból.

A Daily Telegraph európai szerkesztője úgy összegezte budapesti tapasztalatait, hogy „az Európai Unió fekete báránya a válság felé tart, miután Brüsszel elvágja a köldökzsinórt”. Előtte az Európai Parlament (EP) korrupcióval vádolta meg Orbán Viktort, mondván, hogy az a barátainak játszik át közösségi pénzeket.

A megoldás az lehet, hogy Brüsszel az eredeti 21 milliárd 60-70 százalékát ajánlja fel a felzárkóztatási keretből

– írta a hvg.hu nyomán a Hírklikk.

Ám ez aligha felel meg Strasbourgnak. Daniel Freund német zöld EP-képviselő úgy fogalmazott, a magyar kormány mindig arra hivatkozik: kulturális háborúskodás zajlik az Európai Unióval. Erről természetesen szó sincs, a kifogás csupán a figyelem elterelésére szolgál

A viszály oka szerinte a hatalmas korrupció és a demokratikus intézmények módszeres lerombolása. A miniszterelnök és a kabinet tagjai mindent elkövetnek, hogy bizonyítsák: nem szándékoznak kilépni az EU-ból, ahhoz a tagság túl értékes a magyar költségvetés, illetve gazdaság számára.

Németh Zsolt, a parlament külügyi bizottságának elnöke azt hangsúlyozta, hogy iszonyúan nagy szükség van minden pennyre, és mint fogalmazott,

itt a saját pénzünkről van szó, azért koldulunk Brüsszelben.

Forrás: Hírklikk

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Baker
Propi, buta vagy!

A cím helyesen: Orbán téved, a viszály oka Brüsszellel a hatalmas magyar korrupció
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Baker
Propi, buta vagy!

A cím helyesen: Orbán téved, a viszály oka Brüsszellel a hatalmas magyar korrupció
drrotf
Kérdés Orbán Balázshoz:Ha állandóan vétóznak miért léptek be, illetve maradnak egy olyan szövetségben, nem tudom hogy érti e Balázska a szövetség szó jelentését, ahol állandóan keresztbe tesznek, és utána azt szajkózzák, hogy az EU eredménytelen , nem jó semmire, sőt akadályozza az országot a működésében és a fejlődésében?A vétó ebben az EU szövetségben egy utolsó eszköz, amit csak akkor használnak észszerűen az országok, ha már az érdekeik megvédésére nincs más eszköz.Most jelen esetben nem erre használja az országunk a vétó jogot, visszaél ezzel a joggal, mert már előre kijelenti ez a szintén nagyon Orbán de Balázs, hogy ha számunkra nem kedvező döntések születnek akkor az ország vétózni fog!Ha ilyent tapasztalnak évek óta vezetőink, ami szerintem nem igaz, mert a sok pénzt amit az EU-tól eddig kaptunk nem ezt bizonyítja, akkor ki kellene innen lépni és újra kellene megalapítani a Varsói Szerződést!Ott minden úgy történt ahogy akartuk, ugye Balázska?
telegdilaci
@Baker:Nincs szükségünk a Brüsszel pénzére veszünk fel hitelt Kínától és ki könyörögtük az Oroszoktól hogy hitelre adják a gázt, ez nyílván olcsóbb mint az EU-támogatás ami járna nekünk,a kormány szerint!
drrotf
@drrotf: Még ANNYIT AZ ELŐZŐEKHEZ, HOGY AZ ORSZÁGOK GAZDASÁGI HELYZETÉRT, A SZEGÉNYSÉGÉRT, A MAGAS INFLÁCIÓÉRT, A GYENGE VALUTÁÉRT, AZ ÓRIÁSI KÜLKERESKEDELMI HIÁNYÉRT MINDIG AZ ORSZÁGOK VEZETŐ A HIBÁSAK ÉS A FELELŐSEK , AKÁRMIT IS MESÉLNEK AZ ORSZÁGOK VEZETŐI!ANGLIÁBAN RÖVID IDŐ ALATT A SAJÁT PÁRTJA BUKTATTA MEG A NEM JÓ DÖNTÉST HOZÓ MINISZTERELNÖKÖT, NÁLUNK EZ EGY ORSZÁGSZÁMÁRA LEHETETLEN.ORBÁN ANNYIRA BIZTOSÍTJA BE A HATALMÁT AMI TELJESEN FELESLEGES, MERT A KÉTHARMADOS TÖBBSÉGGEL BÁRMIT ELÉRHET, CSAK EGY KICSIT HOSSZABB IDŐT IGÉNYEL A KIVITELEZÉS.NEM ,NEKI EGY ÚJABB VESZÉLY HELYZET KIHIRDETÉSE KELL, HOGY AKÁR KORMÁNYZATI RENDELKEZÉSEKKEL, HATÁROZATOKKAL IS TUDJA AZ ORSZÁGOT A ROSSZ IRÁNYBA KORMÁNYOZNI .EZT TESZI MÁR TÖBB MIT MÁSFÉL ÉVE, ÉS AKKOR AZT MONDJA HOGY NEM Ő A FELELŐS A KIALAKULT HELYZETÉRT.MONDJA EZT ANNAK ELLENÉRE HOGY AZ ORSZÁGGYŰLÉSBEN AZ ELSŐ VÉSZHELYZET KIHIRDETÉSEKOR ORBÁN AZT MONDTA, HOGY EZEN TÚL MINDENÉRT Ő A FELELŐS! A TANÚ CÍMŰ FILMBŐL VETT IDÉZET JUT ESZEMBE, HOGY AZ A GYANÚS AMI NEM GYANÚS!ITT AZ A FELELŐS AKI AZT MONDJA, HOGY NEM Ő A FELELŐS!
Béla333
"itt a saját pénzünkről van szó, azért koldulunk Brüsszelben."

Nem kellene lopni, akkor nem kellene pedálozni sem... Csakhogy a maffia rendszerük alapja nem az országnak hasznos tevékenységük, hanem a közpénzek büntetlen ellopása, és ez az amiről nem akarnak, nem tudnak lemondani.
Mert ha a lopásról le kellene mondani, akkor kiderülne, hogy életképtelen az a rendszer, amit itt kiépítettek!
justhpeter
Orbán Balázs megfelelési kényszere és szervilizmusa is tovább tolta a pénz megérkezését a folyamatos vétó emlegetésével.
Jozefina
Ha az EU a sarkára áll - már pedig most az kellene - akkor nem kap Orbán egy vasat sem.
amortizáltok
ne is kapjon mert akkor csak NEKI lesz tulélő csomagja nem az országnak.
namihami
Szegény Vitya! Most te is megtapasztalhatod, hogy milyen az, amikor a kiskutya orrát a saját sz@rába verik.
És a tieddel olyan sűrűn teszik, hogy már nem bepiszkolódik, csak rakódik.
simmering73
"nem szándékoznak kilépni az EU-ból, ahhoz a tagság túl értékes a magyar költségvetés, illetve gazdaság számára."
Magyarra fordítva ebből él az ország, ebből lehet lopni. Huxitos shikari most veri a fejét az asztal sarkába.
gina
Rugják már ki ezt az emberi szemetet mindenhonnan, arra jó az elmebeteg muzsikus, hogy vétózzón és állandóan ellentmondjon az EUnak, elég ebböl a rohadék muzsikusból,, ennyire hülye és elmebeteg a magyar, lassan szégyen a magyar nevet kimondani,,, annyira primitiv ez a kipcsák és bandája, hogy nem érti ha egy közösségben vagyok, legyen az ovoda iskola vagy más akkor be kell tartani a szabályokat stb, de ez a hitler reinkarnáció azt hiszi ö Isten pedig bocs cigányok, ez egy aljas primitiv hazug. köpenyegforgató, tolvaj aljas román cigány,,,,,
gina
@Shikari: Te ugatsz fogatlan román proli?? hahahahahhaha bárki jobb mint az ilyen fertözö szemetek mint a te fajtád, hiába irsz nekem nem is olvasom, mert egy ilyen emberi szemét mocska nem érdekel
Qqberci
VétóVityka megint akciózni készül? Megint jól pofán fogják csapni. Csak az a baj, hogy az nekünk is fáj...
csak úgy....
majd ha a ruszkik és kína lesz a fönök európában, akkor a sok hülye visszasírhatja ,amit európától rettegve féltett, a nemzet államot ,-egy kibaßott sötét átnevelö táborba! :)
gina
@m73: Ne is törödj azzal a fogatlan kocsmaprolival Shikari , ö messzebb van mint mi, valahol a román hazájában , vagy Vlagyivosztokban hahahahhaha én már nem válaszolok ezeknek az alkesz 1 Biteseknek
surdilloFUJT
Ez az orbángyerek visszamehetne Romániába,amig mehet,mert annyira aljas,hogy lehet,hogy ennek is elfúj majd a szél a lábai alatt!!!
Gazella
Saját pénzünkért??
Miér''' a magyar fizetett be az Eu kasszába valamit is??
Még mindig nem fogták fel, hogy a másik 24 állam adófizetőpolgárai mutattak a dagadékéknak fityiszt??!!!
Nem a saját pénzünket kapnánk hanem a német, szlovák, cseh, francia, olasz, stb adófízetők adó euróit...
A magyar kurvàny ebbe kurva keveset fizetett be de kurva sokat tettek saját zsebbe éveken keresztül.
nyuggerpasi
Hazugság minden szavuk! Bűnösök,mert BŰNSZÖVETKEZETBEN rabolják ki Magyarországot és népét.
A büntijük nem lehet más,mint az unokákig érő teljes vagyonelkobzás,megspékelve életfogytig tartó utcai közmunkával-ha már egyszer kitalálták- hogy az utcán is leróhassa a nép a "háláját".
Eladott Ország
Ez nem puszta kapzsiság, korrupció és dilettantizmus, ez tudatos hazaárulás. Hogy saját ágenda, vagy megbízás, mindenkinek a fantáziájára bízom. Egyre nagyobb szarban vagyok.
uploads.disquscdn.com/images/6db8df7e736be275ce7eefc804937771bf37e809e0a4a62b35612f842c9475df.jpg?w=800&h=747
Nem is értem mi lehet a probléma ...
uploads.disquscdn.com/images/283c4968428712e599c8fb3942e8ec2dc5fc50d44660d0702ad5b8b2b17f2fd5.gif?w=800&h=202
Elfogyott a mások pénze. Meddig tűrjük el még Orbánékat?! Míg a propaganda a kezükben van fideszbirkák hite stabil! Még a 45 ezer covid halott se okozott náluk még egy megingást se. Az évi sok száz milliárdos, permanens dezinfromációs agymosás nélkül Orbán egy senki.
uploads.disquscdn.com/images/f876dabf3dd67e1044e2981ff7ea0993e40a6ac24e5a7f092e1acdceb4b729e0.jpg?w=800&h=341
csipetke
"Németh Zsolt a külügyi bizottság elnöke azt hangsúlyozta,hogy iszonyú nagy szükségünk van minden pennyre, és mint fogalmazott, itt a saját pénzünkről van szó,ezért koldulunk Brüsszelben."
Hát épp ez a baj, hogy amit adnának,azt a saját pénzeteknek tekintitek, épp ezért nem kapjátok meg. Egyszereplős közbeszerzések, jogállamiság az ablakban, média bedarálása, stb,stb,stb. Oligarcháknak. strómanoknak fideszes alapítványoknak juttatott százmilliárdok. Azért az unió elvárná, hogy orbán villantson valamit. Másrészt egyfolytában köpködik Brüsszelt, a szankciók miatt,pedig akinek szeme és füle van,az látja-hallja, amit annyira igyekeznek palástolni, ennek a dilettáns,hozzá nem értő kormánynak / orbánnak a gödörbe vívő gazdaságpolitikáját. Ide egy szakértői kormány kellene, nem ilyen orbán által pofára összekukázott semmihez se értő népség. De ami a legdühítőbb, hogy orbán úgy kezeli a közpénzt, mintha az a sajátja lenne.
Eladott Ország
@Shikari: ma, 07:34☻ Nem árt figyelni, mert egy salátatörvényben 23:59-kor esetleg benyújtják a huxit-törvényt is. Pucsítsatok be a kínaiknak és az oroszoknak. Talán kaptok óccó' kölcönkét'. Pedig jön a szarzuhatag, jól jönne az a pénz! De ha birkának nem kell akkor úgy is jó! Teljes az agymenés, összeomlás előtti állapot. Szánalmas, kisstílű, ócska a magyar politika. Szégyen a világban magyarnak lenni. Vasfüggöny mikor lesz újra, tessék mondani?! 500 Ft-os €-t szeretnénk. Ki kellene még küldeni a norvég vizekre a "Mohács" és a "Muhi" anyahajóinkat is! Abból majd tanulnak! Van egy dakota mondás: „bolond likból’, bolond szél fúj.”
uploads.disquscdn.com/images/f0d4cc9d37f6f1bf0e1baf11716a52f7cab93c26f974bd335fa43b408df4008c.gif?w=800&h=480
telegdilaci
@Baker:Mit csodálkozik az idióta hogy nem jön a pénz szembe fordultatok az EU-val de tartjátok a mocskos markotokat a pénzükért nem kellett volna ellopni amit az elmúlt 12évi kormányzásotok alatt kapott Magyarország,arra kellett volna költeni amire a Magyar Emberek kapták,lehetett volna fejleszteni a villamosenergia hálózatot,most bárki aki szeretne napelemet megtehetné mivel akkor már alkalmaslenne a rendszer a betáplálásra!
Yoda69
Szerintem ezzel mindenki tisztaban kiveve az elvakult agyatlan fideSS birkakat, de azok akkor is kitartananak orban mellett, ha orban az anyjukat baszna az apjuk sirja folott.
Clavigo
@Shikari: Mááá meg megint hülye vagy Bugsy..( meg bunkó is )
ómió
Már az efftársak által lenyultat is meg kellett volna vétózni!
Lepényleső
Koldulnak nekünk,- amiből egy cseppet is,hogy lássunk,addig nem élhetünk?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.