Ha a magyar kormány Putyin-függősége miatt magától képtelen rá, akkor másoljuk le a lengyel példát, és így mentsük meg a magyar településeket az ellehetetlenüléstől – fogalmazott közösségi oldalán Karácsony Gergely.

Karácsony: Az olcsó orosz gáz kormányzati ígérete egész egyszerűen kamu, ordas nagy hazugság – lengyel javaslattal állt elő
Fotó: Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond az Önkormányzatok az idősekért című, a fővárosi önkormányzat és a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa által szervezett konferencián az Újvárosháza dísztermében 2022. október 28-án. MTI/Kovács Attila

Úgy véli minden feltétel adott hozzá, hogy "a drága orosz gáz kiváltásával olcsóbban kaphassák az energiát a magyar városok és falvak, valamint a legfontosabb közszolgáltatások és intézmények". Ezért jövő héten településvédő törvényjavaslat benyújtását kezdeményezi a parlamenti pártok frakcióvezetőinél.

Az általam kezdeményezett törvényjavaslat azt célozza, hogy az önkormányzatok, és az úgynevezett érzékeny fogyasztók – az iskolák, óvodák, bölcsődék, kórházak, idősotthonok, szociális intézmények – kedvezményes áron kapják az energiát a jövő év végéig legalább

- írja bejegyzésében. Karácsony szerint ehhez nem kell más tenni, mint lemásolni a lengyel Szejm által a héten elfogadott hasonló tartalmú törvényt.

Sokat szoktak mifelénk Lengyelországra hivatkozni kormánykörökben, nosza, akkor tegyék ezt most is. Szívesen nyújtunk segítséget a frakcióknak a javaslat kidolgozásában

- tette hozzá.

A javaslatot elküldöm Kocsis Máténak, a Fidesz-, Simicskó Istvánnak a KDNP-, Gyurcsány Ferencnek, a DK-, Dr. Lukács László Györgynek, a Jobbik-, Dr. Tóth Bertalannak, az MSZP-, Gelencsér Ferencnek, a Momentum-, Szabó Tímea-nak, a Párbeszéd-, Ungár Péternek, az LMP-, és Toroczkai Lászlónak, a Mi Hazánk képviselőcsoportja vezetőjének.

Ismét leszögezte, hogy minden feltétel adott ahhoz, hogy lengyel mintára szülessen törvény a települések védelmében. Karácsony szerint az elmúlt hetek tényei ugyanis napnál világosabban mutatják: "az olcsó orosz gáz kormányzati ígérete egész egyszerűen kamu, ordas nagy hazugság".

A magyar települések, és az általuk működtetett intézmények, az óvodák, bölcsődék, idősotthonok, a legfontosabb közszolgáltatások azért kerültek az ellehetetlenülés szélére, mert a magyar kormány vállalhatatlanul drágán szerzi be a gázt Putyintól, és nem mutat hajlandóságot az orosz függőség csökkentésére sem. A magyar kormány a saját rossz politikájának árát közvetetten az önkormányzatokkal, az óvodákkal, bölcsődékkel, kórházakkal, iskolákkal, vagyis a magyar polgárokkal fizetetti meg – ennek pedig véget kell vetni.

- tette hozzá.

Itt az ideje, hogy az energiaválságról végre a tények alapján vitatkozzunk, pont ennek a helye az Országgyűlés, a lengyel minta átvétele jó alapot adna ennek, és nekem mindegy, hogy melyik frakció veszi ezt nevére, de a magyar önkormányzatok, a magyar települések, vagyis a magyar polgárok védelme nem tűr halasztást..

- zárta bejegyzését.

A teljes szöveg itt olvasható:

Forrás: Facebook

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

orsos vendel
Ez az IDIOTA orsos, csak lenyulja a nepet !!! orsos, TAKARODJ !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
Talán nem is hazugság az olcsó orosz gáz,s a bán kénye kedvére adja amennyiért akarja?
Hiszen minden azt mutatja; az egyik városnak annyi mint a lakosságnak,a másiknak 15 - szöröse elsőre,
aztán tiltakozás a település részéről,- s hipp-hopp 26-szoros lesz belőle,- az árképzés érthető-e?
csak úgy....
@Csizmás Kond: szóval te a románoktól és a magyaroktól is kapod a nyugdijat! - akkor már értem,hogy miért vagy te egy ekkora fideszt nyaló trójai hintás faló... :)
csak úgy....
@Csizmás Kond: cicka, itt az árlista ,szóval nem én hazudtam a német olcsóbb!
ha lenne eszed,akkor az is föltünne neked, hogy a szerbek mennyiért árulják a magyaroktól nem régen vett gázt!
www.facebook.com/photo/?fbid=5457812467638469&set=a.358727740880326
NKF
Szopjátok le kamugerit,bolsikáim! Olyan nyikhai mint MZP,szarházy ákos,meg a többi.
Csizmás Kond
@csak úgy...: ...persze hogy nem hazudsz...egyszerűen csak nagyonbuta vagy és ugatod a semmit...előállsz itt holmi fészbukos lószarral...ez vagy te.
...és itt van a valóság...www.penzugyiszemle.hu/tanulmanyok-eloadasok/igy-alakul-a-lakossagi-gazar-europaban
ómió
Most, akkor, Mutyigeri efftárs "megfejtette", vagy "csak" simán meghazudta a "képletet"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.