Ha a magyar kormány Putyin-függősége miatt magától képtelen rá, akkor másoljuk le a lengyel példát, és így mentsük meg a magyar településeket az ellehetetlenüléstől – fogalmazott közösségi oldalán Karácsony Gergely.

Karácsony: Az olcsó orosz gáz kormányzati ígérete egész egyszerűen kamu, ordas nagy hazugság – lengyel javaslattal állt elő
Fotó: Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond az Önkormányzatok az idősekért című, a fővárosi önkormányzat és a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa által szervezett konferencián az Újvárosháza dísztermében 2022. október 28-án. MTI/Kovács Attila

Úgy véli minden feltétel adott hozzá, hogy "a drága orosz gáz kiváltásával olcsóbban kaphassák az energiát a magyar városok és falvak, valamint a legfontosabb közszolgáltatások és intézmények". Ezért jövő héten településvédő törvényjavaslat benyújtását kezdeményezi a parlamenti pártok frakcióvezetőinél.

Az általam kezdeményezett törvényjavaslat azt célozza, hogy az önkormányzatok, és az úgynevezett érzékeny fogyasztók – az iskolák, óvodák, bölcsődék, kórházak, idősotthonok, szociális intézmények – kedvezményes áron kapják az energiát a jövő év végéig legalább

- írja bejegyzésében. Karácsony szerint ehhez nem kell más tenni, mint lemásolni a lengyel Szejm által a héten elfogadott hasonló tartalmú törvényt.

Sokat szoktak mifelénk Lengyelországra hivatkozni kormánykörökben, nosza, akkor tegyék ezt most is. Szívesen nyújtunk segítséget a frakcióknak a javaslat kidolgozásában

- tette hozzá.

A javaslatot elküldöm Kocsis Máténak, a Fidesz-, Simicskó Istvánnak a KDNP-, Gyurcsány Ferencnek, a DK-, Dr. Lukács László Györgynek, a Jobbik-, Dr. Tóth Bertalannak, az MSZP-, Gelencsér Ferencnek, a Momentum-, Szabó Tímea-nak, a Párbeszéd-, Ungár Péternek, az LMP-, és Toroczkai Lászlónak, a Mi Hazánk képviselőcsoportja vezetőjének.

Ismét leszögezte, hogy minden feltétel adott ahhoz, hogy lengyel mintára szülessen törvény a települések védelmében. Karácsony szerint az elmúlt hetek tényei ugyanis napnál világosabban mutatják: "az olcsó orosz gáz kormányzati ígérete egész egyszerűen kamu, ordas nagy hazugság".

A magyar települések, és az általuk működtetett intézmények, az óvodák, bölcsődék, idősotthonok, a legfontosabb közszolgáltatások azért kerültek az ellehetetlenülés szélére, mert a magyar kormány vállalhatatlanul drágán szerzi be a gázt Putyintól, és nem mutat hajlandóságot az orosz függőség csökkentésére sem. A magyar kormány a saját rossz politikájának árát közvetetten az önkormányzatokkal, az óvodákkal, bölcsődékkel, kórházakkal, iskolákkal, vagyis a magyar polgárokkal fizetetti meg – ennek pedig véget kell vetni.

- tette hozzá.

Itt az ideje, hogy az energiaválságról végre a tények alapján vitatkozzunk, pont ennek a helye az Országgyűlés, a lengyel minta átvétele jó alapot adna ennek, és nekem mindegy, hogy melyik frakció veszi ezt nevére, de a magyar önkormányzatok, a magyar települések, vagyis a magyar polgárok védelme nem tűr halasztást..

- zárta bejegyzését.

A teljes szöveg itt olvasható:

Forrás: Facebook

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

orsos vendel
Ez az IDIOTA orsos, csak lenyulja a nepet !!! orsos, TAKARODJ !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
orsos vendel
Ez az IDIOTA orsos, csak lenyulja a nepet !!! orsos, TAKARODJ !!!
Sámannus
a tesóktól nem csak lehet, de kell is tanulni
csak úgy....
@KisTehen: aztán,hogy jártak a németek ,te ökör? -hazúdj valami szépet!
Gazella
Persze, hogy ordas hazugság!
Az egész parlamenti képviselő bagázs egy nagy hazugság!
Clavigo
@KisTehen: Mesélj,Böcce,,,Hogy jártak a németek..?
Pálinkás Pál
@KisTehen: az a 4-szeres ár, jóval kevesebb,mint az orosz, te kérődző...
Yoda69
@KisTehen: O1G elarulta a hazat es a magyar nepet amikor alairta az oroszokal a gazszerzodest 4x-es aron mint a tozsdei ar. Az Unioban is olcsobban szerzik be a gazt mint orban/szijrago duo. Es esely sincs arra hogy ebbol a szerzodesbol visszatancoljon a taho, de nem is akar, mert putyin ezt diktalja neki.
Csizmás Kond
...megüt a guta..." Az olcsó orosz gáz kormányzati ígérete egész egyszerűen kamu, ordas nagy hazugság – Úgy véli minden feltétel adott hozzá, hogy "a drága orosz gáz kiváltásával olcsóbban kaphassák az energiát a magyar városok és falvak, valamint a legfontosabb közszolgáltatások és intézmények" Az általam kezdeményezett törvényjavaslat azt célozza, hogy az önkormányzatok, és az úgynevezett érzékeny fogyasztók – az iskolák, óvodák, bölcsődék, kórházak, idősotthonok, szociális intézmények – kedvezményes áron kapják az energiát a jövő év végéig legalább "
tehát úgy váltaná ki a drága orosz gázt, hogy kedvezményes áron adná el...vazzzee...ezért a végén még nobel díjra fogják jelölni...kelekótyaságból.
csak úgy....
@KisTehen: fax az apád és a hülye borja! ha igazad lenne, akkor miért olcsóbb németországban a "drága" ami gáz,mint magyarországon az "olcsó" ruszki gáz?
boci,te nagyon gáz...
csak úgy....
@KisTehen: ugye te @Csizmás Kond: -al jártál a kisegítö suliba?
Yoda69
@Csizmás Kond: Adjak annyiert, mint amennyiert most lehetne beszerezni. A kulonbozetet pedig fizessek a NER lovagok akik a nagy nyertesei a nep nyomoranak.
Yoda69
@Csizmás Kond: Adjak annyiert, mint amennyiert most lehetne beszerezni. A kulonbozetet pedig fizessek a NER lovagok akik a nagy nyertesei a nep nyomoranak.
Csizmás Kond
@Yoda69: ...te mit tudsz megvenni azon az áron amelyiken a kereskedő azt megvette ?
Csizmás Kond
@csak úgy...: ..na mondcsak mennyi a német gáz ára ?
Alfa
gyerekek...ennek a kibaszott keresztény korrupt fidesz-orbán kormánynak az egész ténykedése...gazdaság politikája, egy nag át baszás...KAMU
csak úgy....
@Csizmás Kond: na mond csak,mennyi a magyar gáz ára!? :)
cici,fogadok,hogy te fatüzelésü..., na de ha érdekel : Was kostet kWh Gas 2022?
20,54 ct/
csak úgy....
@Csizmás Kond: azon nem gondolkodtál még el,hogy mennyi az átlag fizetések,nyugdijak közötti különbség? -tudod, velünk brüsszel és a német kormány úgy "baxik ki" ,hogy nem kell garasoskodni mint a dübörgö orbanisztánban!
Csizmás Kond
@csak úgy...: ...kinek a zsebére próbálsz hazudozni ?...
"A RheinEnergie jelentősen emeli a fogyasztói földgázárakat:
VÁLTOZATLAN ALAPÁRAK MELLETT A FÖLDGÁZ ÁRA OKTÓBER 1-JÉTŐL 7,87 CENTRŐL 18,30 CENTRE EMELKEDIK KILOWATTÓRÁNKÉNT.
Ha egyébként a 18,3 eurócentes kilowattóránkénti árral számolunk, akkor köbméterenként 1,93 eurós, vagyis jelenlegi EURHUF-árfolyamon 768 forint/m3-es ár adódik, ami nagyjából megfelel annak az árnak, amit az átlagfogyasztás felett a magyar háztartásoknak kell fizetniük. Az új szabályozás értelmében évente 1729 köbméterig, vagyis 144 m3/hó fogyasztásig marad a kedvezményes 102 forint/m3, efelett 747 forint/m3 lesz az új díjszabás.
balos
@csizmás kotond: Ha jól emlékszem nem ez az első kibaszás a néppel!Viszont jót lehet lenyúlni a 27%os adónkból!Örülj,hogy a kultúrhák befogadtak a tömeggyilkosaik táborába!A gyerekeid jövőjét meg majd keresd a zálogban!
csak úgy....
@Csizmás Kond: cici, te nagyon tudományos lettél, kiismered még magadat magadon? :) nem füttök gázzal, nem igen érdekel a téma , azt viszont tudom, hogy egyetlen egy német nyugdijas sem fog megfagyni a saját lakásában!- az éhenhalás is kizárt!
baxod,most látom,hogy én még náladnál is drágább árat mondtam,ennek ellenére te kötözködsz,mint egy idióta.
szörös,te hány köbméter gázt kapsz a nyugdijadból?
Csizmás Kond
@csak úgy...: ...hazudtál és kész. A cikk amúgy augusztusi amit jelez is de ugye neked az is mindegy...meglátsz egy számot és már sikoltod is teletorokból...hát ennyit a nagyokosságodról.
csak úgy....
@Csizmás Kond: már miért hazudtam volna te agyament, ha én még drágítottam is a német gázt!? :) cici,te egy ritka buta faß...,szörös,te hány köbméter gázt kapsz a nyugdijadból?
Csizmás Kond
@csak úgy...: ...Azt hazudtad hogy ott olcsóbb a gáz, holott azt sem tudtad hogy ott köbméterbe mérik vagy kalóriában...és nem drágítottál semmit hanem egy mai árat írtál be, míg én egy augusztusit...ebből lett különbség st bizonyiték hogy azóta is drágítottak tehát még drágább a magyar áraknál.
Ami a nyugdíjamat illeti arról csak annyit, hogy te soha a büdös életben nem fogsz annyit kapni mint én...viszont a neveletlen balfasz modorod az még nőhet.
Lepényleső
Talán nem is hazugság az olcsó orosz gáz,s a bán kénye kedvére adja amennyiért akarja?
Hiszen minden azt mutatja; az egyik városnak annyi mint a lakosságnak,a másiknak 15 - szöröse elsőre,
aztán tiltakozás a település részéről,- s hipp-hopp 26-szoros lesz belőle,- az árképzés érthető-e?
csak úgy....
@Csizmás Kond: szóval te a románoktól és a magyaroktól is kapod a nyugdijat! - akkor már értem,hogy miért vagy te egy ekkora fideszt nyaló trójai hintás faló... :)
csak úgy....
@Csizmás Kond: cicka, itt az árlista ,szóval nem én hazudtam a német olcsóbb!
ha lenne eszed,akkor az is föltünne neked, hogy a szerbek mennyiért árulják a magyaroktól nem régen vett gázt!
www.facebook.com/photo/?fbid=5457812467638469&set=a.358727740880326
NKF
Szopjátok le kamugerit,bolsikáim! Olyan nyikhai mint MZP,szarházy ákos,meg a többi.
Csizmás Kond
@csak úgy...: ...persze hogy nem hazudsz...egyszerűen csak nagyonbuta vagy és ugatod a semmit...előállsz itt holmi fészbukos lószarral...ez vagy te.
...és itt van a valóság...www.penzugyiszemle.hu/tanulmanyok-eloadasok/igy-alakul-a-lakossagi-gazar-europaban
ómió
Most, akkor, Mutyigeri efftárs "megfejtette", vagy "csak" simán meghazudta a "képletet"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.