Ha a helyi közösségek megmaradnak, megerősödnek, akkor az ország is erős lesz – hangoztatta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Bács-Kiskun megyei Császártöltésen.

Gulyás Gergely reményei szerint Magyarország szép jövő előtt áll
Fotó: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2022. november 9-én. MTI/Soós Lajos

Gulyás Gergely a Magyar falu programban felújított Polgármesteri Hivatal ünnepélyes átadóján úgy fogalmazott,

a magyar kormány továbbra is partner lesz abban, hogy a települések "álmai valósággá váljanak". "Ha nincs infrastrukturális lemaradás, akkor vidékén jobb élni, mint egy nagyvárosban"

- tette hozzá.

A miniszter elmondta, a Magyar falu program célja, hogy lehetővé tegye a kisebb közösségek számára is, hogy a sportlétesítmények, a kulturális központok, a templomok, vagy éppen a városháza is megújulhasson. Ha a helyi közösségek megmaradnak, megerősödnek, akkor az ország is erős lesz – hangsúlyozta.

Gulyás Gergely szólt arról is, hogy

Császártöltés sváb történelme megmutatja a térség és az egész ország gazdagságát. Magyarországot az teszi gazdaggá, hogy a velünk élő nemzetiségek őrzik a saját identitásukat

- emelte ki.

A tárcavezető fontosnak nevezte, hogy legyen lehetőség a hagyományok ápolására és a településeken legyenek olyan ünnepek, amelyek évről évre emlékeztetnek a sokféle hagyományra.

A miniszer kiemelte, reméli, hogy

Magyarország szép jövő előtt áll, ami azt jelenti, hogy a kisebb településeknek, közösségeknek is szép jövője kell, hogy legyen.

Bányai Gábor (Fidesz-KDNP), a térség országgyűlési képviselője elmondta, Császártöltés "mindig takarékosan bánt a forrásaival, éppen ezért itt nem autópályákban és felhőkarcolókban gondolkodnak", hanem a település közel 300 éves magyar és sváb kultúráját akarják megőrizni.

Takácsné Stalter Judit (független), a település polgármestere úgy fogalmazott:

Császártöltés "kis település nagy álmokkal", amelyek lassan megvalósulnak: felújították az óvodát, az iskola konyháját, a sportcsarnokot, a tájházat, a könyvtárat és most a Polgármesteri Hivatalt is

- részletezte.

A Polgármesteri Hivatal energetikai felújítása során új tetőszerkezetet, új nyílászárókat, külső hőszigetelést kapott. Emellett fűtéskorszerűsítés történt és napelemeket is telepítettek az épületre. Császártöltés a Magyar falu program keretében 113 millió forint támogatást kapott.

Forrás: MTI

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
" Magyarország szép jövő előtt áll "...ennek előfeltétele a ti elszámoltatásotok, malacka...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
" Magyarország szép jövő előtt áll "...ennek előfeltétele a ti elszámoltatásotok, malacka...
Nyírfa
És munka? Az van? Tudjátok, olyasmi mint a termelés. Vagy csak állami támogatás a közösből, templomra, fityfenére?
Azt már meg sem kérdezem, hogy a nem fideszvezetésű településeken mi a helyzet azzal a szép jövővel?
Gulyás, állj a tükör elé, és kérdezd meg magadtól, tényleg ilyen szar emberként akarok élni?
Macskaszem
Úgy van marhagulyás, ahogy nőnek az árak, és kacsúsodnak a jogaink, egyre szebbnek látjuk a jövőt.
black n' gold
(Volt) kommunisták, zsidók, cigányok, parasztok, gecik, moszkoviták, fasiszták, nácik, hungaristák tömkelege...
Magyarország elveszett!
Béke poraira!
simmering73
Nektek. De csak addig amíg hatalmon vagytok.
Alfa
...feltéve, ha a NÉP BÁRMI ÁRON ELZAVAR BENNETEKET ZSIVÁNY GECIK, AKASZTÓFÁRA VALÓK!
Dr. Proktor
Ez nettó hülye, ha pontosítanom kéne akkor azt mondanám hogy balf@sz...
Eladott Ország
- És a közös határ?
- Türelem!
papaigabor.files.wordpress.com/2022/01/2022.01.21.jpg?w=2048
Huxit! Nem lesz népszavazás, pedig már biztos két szavazóm van.
aludasmatyi.blog.hu/2016/07/04/papai_gabor_473
Pintér: Ha az ember kap magokat, nevelt állatot disznót, kecskét, akkor merg lehetálni 47 ezer forintból. "Olajszőke", ennyi!
pbs.twimg.com/media/EqPVEcNXYAAHTYZ?format=jpg&name=small
Az egér büszkén néz fel az elefántra, és azt mondja neki: Dumbó, hallod, hogy dübörgünk?
nol.hu/data/cikk/1/55/44/61/cikk_1554461/210-004_A667197E3EEB1CF0AC3C0F8336D9E79581735E86-nol.jpg
csipetke
Ha orbán meg a falkája sokáig a nyakunkon marad, akkor az országnak annyi. Egyáltalán, maradt még valami a népvagyonból, vagy már minden (IS) ezeknek a nevén van?Nemhogy szép jövő nem lesz,hanem semmink se lesz
Sámannus
Van bőven koporsószeg is abban jövőben, amiket szép sojában be is veritek. Csak azzal nem dicsexel.
human
Gulyás!
32 éve volt rendszerváltás. Ebből 16 évet a fidesz volt kormányon. És még mindig az a duma, hogy a jövő (élhetőbb élet) előttünk van. Namost vagy gyorsabb nálunk ez a jövő és soha nem érjük utol, vagy rossz irányba megyünk.
Giovanni Alba
" a sportlétesítmények, a kulturális központok, a templomok, vagy éppen a városháza is megújulhasson."
Szerintem viszont nagyobb szükség van a helyi vegyesboltra, postára és bankfiókra, valamint a mezőgazdasági termelőszövetkezetek felélesztésére. Lehetne még esetleg a közlekedést fejleszteni, hogy ne napi kettő buszjárat legyen a közeli városba.
kereső
"a magyar kormány továbbra is partner lesz abban, hogy a települések "álmai valósággá váljanak". "Ha nincs infrastrukturális lemaradás, akkor vidékén jobb élni, mint egy nagyvárosban"

Infrastruktúra? Ez nálatok térkövet jelent- de nincs orvos, nincs gyógyszertár, nincs ATM/ takarékszövetkezet, nincs posta, rongyokkal és háztartási hulladékkal, múanyag palackokkal fűtenek sok helyen, áldásos tevékenységeteknek köszönhetően sok falusi -egyetlen- kisbolt bezár, 50 km-reket kel utazni üzemanyagért, micsoda infrastruktúális fejlődés...Van még valaki aki, normális ebben a kormányban. és az állampártban?
Giovanni Alba
@kereső: ma, 08:18
Igazad van, a háziorvosi rendelőt lefelejtettem a listáról, no de sebaj. Olajszőke sanya bá' az ő hozzáértésével majd megoldja, több legyet is üt egy csapásra. Lesz minden faluban, minden tanyaközpontban (bokorban)* csendőrőrs, egészségügyi szakképzettségű állománnyal. Ők majd hatékonyan ellátják a népség baját.
*www.bokortanya.hu/bokortanyak/bokortanyak-rovid-tortenete
Giovanni Alba
@sgl: ma, 08:26
Ha már álmodunk, álmodjunk nagyokat. A semmire sem jó látványberuházások és az önkormányzatok nyakába varrt stadionok helyett akár a 4-es metrót is be lehetett volna fejezni Dél-Budától Rákospalotáig
justhpeter
Ha Gulyás a szép jövőben reménykedik, az csak annyit jelenthet, hogy ismét kinyitják az OPNI-t, ahol az egész karmelita-személyzet helyet kaphat.
Aki Én
Még annál is szebb:
,,Magyarország ugyanis az őszi élelmiszer-inflációs adataival a világ topligájába került, olyan – alacsonyabb gazdasági fejlettségű és/vagy fegyveres konfliktus, embargó sújtotta – országok mellé, mint Szíria, Ghána, Moldova, Suriname vagy Irán.
Globális pozíciónk nem valami szívderítő tehát, de az európai még ennél is rosszabb.

Az Európai Unió tagállamai közül Magyarországon volt a legmagasabb élelmiszer-infláció már szeptemberben, majd októberre egészen 40 százalékig ugrott fel éves alapon.
Mindezt úgy sikerült elérni, hogy a drágulás fékezése érdekében néhány alapélelmiszerre még ársapkát is bevezetett a kormány."
telegdilaci
@Pálinkás Pál:Ameddig ez a Maffia van kormányon nincs jövő lassan már csak múltunk lesz,a történelem könyvben,hogy volt egyszer egy jobb sorsra érdemes Magyarország amit a történelmének legrosszabb kormánya szétrombolt tönkrettette,de hogy Szép jövő elé nézünk az veletek kivan zárva!
Jozefina
Az a baj, hogy van még e hazában ember, aki ezeket a lózungokat el is hiszi!!?? És amíg van itt nem lesz jólét sem városban, sem vidéken!!??
telegdilaci
@Aki Én: Mi lesz ha leveszik az ársapkát akkor mekkora ára lesz mindennek,most sem mennek vele semmire mert a kereskedővel fizettetik meg az ársapka miatt kiesett hiányt nem az állam fizeti meg ezért ráteszik más termékre a magasabb árat,az Áfát kellene csökkenteni minden normális Ország azt csinálja!
csak úgy....
"366 posta zárt be a pénteki nappal" -fideszes szép jövö kép...
ómió
Csak a bolsik "ez a mi háborúnk"-jától kéne már megszabadulnunk! Talán az "efftársi szankciózás" is alábbhagyna!
Eladott Ország
Marha gulyás' ! Kit nézel hülyének Orbán szervilis seggnyalója, szerencsétlen idióta barom! Gulyás Gergely: „Az elmúlt évtized talán a legjobb volt az elmúlt évszázadban.” Valóban, soha ennyire gátlástalan, korrupt, maguknak mindent megszavazó és megengedő kormánya még sosem volt ennek az országnak! Bamba, az elmúlt évtized nem az elmúlt évszázadban volt, hanem ebben az évszázadban ,persze ez neked magas mint búgócsigának a dobogó!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/306855354_630304738716484_7433924012074836985_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=qSTdQg6ibTUAX9RvY2H&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfAeRSLNHiMSk2eC0ccxtDrKZ9GYkFKEmLxmgmb9HHD74A&oe=63747910
„Sokkal könnyeg az embereket hülyíteni, mintsem meggyőzni arról, hogy hülyítik őket.” ( Mark Twain)
www.facebook.com/photo.php?fbid=3379458342328256&set=p.3379458342328256&type=3
A fényesszép jövő mindíg 8 évnyire van. Milyen igaz. Nekik biztosan. Azt elhiszem. Gyorsan milliárdosok lettek, röpke 12 év alatt kellett hozzá csak...
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/307366885_10224601861768224_3192901769940908318_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=1he7qKCRVGUAX-OkAnQ&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfAk9fI1j8RB0XdwXRJeCjuBqCYE0T1oFUs4YHCoN9SBfA&oe=6374B166
balos
@nulla birka: Anyád!@szópó--ómió: ha jól tudom nálad bújkálnak az 56 os orosz hösők!
nejlontacskó
" Bányai Gábor (Fidesz-KDNP), a térség országgyűlési képviselője elmondta, Császártöltés "mindig takarékosan bánt a forrásaival, éppen ezért itt nem autópályákban és felhőkarcolókban gondolkodnak", hanem a település közel 300 éves magyar és sváb kultúráját akarják megőrizni. "
Igaza is van Bányai Gábornak, nem kell autópálya!
Minek?
Nagyon is jók, a félméteres kátyúkkal teli utak!
Amúgy is, hagyományőrzés a megoldás, abban van a jövő, a múlt. a magyar fejlődés záloga...
Meg a faszom...
Toller Béla
Szép jövő előtt állunk, mihelyst ti eltakarodtok a francba, indul is a rock'n roll !
Yoda69
Ezek a fideSS gecik egy parhuzamos vilagban elnek. Az o vilaguk ki van tomve penzzel, vagyonnal. A masik vilag a magukra hagyott magyaroke, ahol tombol az inflacio, az elszegenyedes.
Ok konnyen pofaznak, amikor 4-5 millios fizetest raknak zsebre, es akkor nem szoltunk az "egyeb" beveteleikrol.
balos
@KisTehen: Szerintem pedig csak azért maradok,mert látni akarom,mikor alád gyújt a gyereked!
Nessy
Orwell: 1984, vagy Huxley Szép új világa? Egyik sem igazán csábító!
sunoge
Nélkületek biztosan, addig meg a keleti lejtő...
gina
Ha eltüntök a süllyesztöben akkor talán ez a nép szép jövö elé néz, ha maradtok akkor az halálát jelenti ennek az országnak, aljas kis meleg OV szócsöve
VASTAGBŐR
Melyik szeren vagy arc ? Amit józsi hozott az eresz utcából ? Mondjuk jobb a másik szerrel rosszabul jártál .. hogy megcsavart a 3. mRNS szele .. alig győztél magadhoz térni és mégis beteg lettél .. ne lődd magad mert szétesel ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.