A Rákóczi Szövetség Alapítványának kuratóriuma, a szövetségért végzett elkötelezett munkája elismeréseként Halzl József-díjjal ismerte el Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter munkáját.

Gulyás Gergely kitüntetést és hatalmas dicséretet kapott Kozma atyától
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (b) átveszi a Halzl József-díjat Vathy Magdolnától, Halzl József özvegyétől a Rákóczi Szövetség Halzl József emlékkonferenciáján és díjátadóján a Millenáris Parkban 2022. november 12-én. Jobbról Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke, balról Őry Péter, a Pro Civis Polgári Társulás elnöke. MTI/Koszticsák Szilárd

A díjat, amelyet idén első alkalommal ítélt oda a kuratórium, Vathy Magdolna, Halzl József özvegye adta át szombaton, a Rákóczi Szövetség által rendezett emlékkonferenciát követően Budapesten.

Az ünnepségen Kozma Imre irgalmasrendi szerzetes, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója Halzl Józsefnek, a Rákóczi Szövetség örökös tiszteletbeli elnökének munkásságát méltatva kiemelte a 2020-ban elhunyt elnök közösségteremtő és közéleti tevékenységét, illetve a nemzet iránti szolgálakészségét. 2020 novemberében bekövetkezett haláláig munkája és személyisége egyszerre formálta a nemzetpolitika szolgálatára létrehozott Rákóczi Szövetséget három évtizeden át.

Kozma Imre kiemelte: Gulyás Gergely már évek óta elkötelezetten támogatja a Rákóczi Szövetség munkáját, ezzel hozzájárul Halzl József örökségének megőrzéséhez.

Gulyás Gergely kitüntetést és hatalmas dicséretet kapott Kozma atyától
Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, irgalmasrendi szerzetes laudációt mond a Halzl József-díj átadása előtt a Rákóczi Szövetség Halzl József emlékkonferenciáján és díjátadóján a Millenáris Parkban 2022. november 12-én. A Halzl József-díjat Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter vette át. MTI/Koszticsák Szilárd

Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, irgalmasrendi szerzetes laudációt mond a Halzl József-díj átadása előtt a Rákóczi Szövetség Halzl József emlékkonferenciáján és díjátadóján a Millenáris Parkban 2022. november 12-én. A Halzl József-díjat Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter vette át.

Gulyás Gergely különleges megtiszteltetésnek nevezte a kitüntetést, felidézte, hogy Halzl Józseffel, a Rákóczi Szövetség elnökével kiváló együttműködést alakított ki. Mint fogalmazott, a szövetség elnöke az egységes magyar nemzet ügyét szolgálta. Ezt a célt szolgálta akkor is, amikor erre volt politikai fogadókészség és akkor is, amikor a kommunista diktatúrában kettős elnyomásban kellett élniük a határon túli nemzetrészeknek – fogalmazott. Életművének legfontosabb üzenete, hogy pályát kell nyitni mindazoknak, akik tehetségesek és érdemesek arra – tette hozzá.

"A Rákóczi Szövetség az elmúlt években nagyon sokat tett azért, hogy a magyar ifjúság legkiválóbb képviselői megkaphassák mindazt a szellemi útravalót, ami hozzájárul ahhoz, hogy a következő években, évtizedekben is legyen erős magyarság a nyugati diaszpórában, a határon túli magyar közösségekben és itt az anyaországban is, hogy egységes magyar nemzetről beszélhessünk"

- hangsúlyozta Gulyás Gergely.

Halzl József, a Rákóczi Szövetség elnökeként 1991-ben döntött az alapítvány létrehozásáról, annak érdekében, hogy a Rákóczi Szövetség felvidéki tevékenységének megfelelő hátteret és alapot tudjon biztosítani. Az alapítvány kuratóriuma 2022-ben alapította meg a Halzl József-díjat, amelyet olyan személyeknek adományoznak, akik Halzl József örökségéért és a Rákóczi Szövetség ügyéért kiemelt tevékenységet végeznek – hangzott el az ünnepségen.

A díjátadó előtt emlékkonferenciát rendeztek Magyar jelen és jövő a népszámlálások, a demográfia és a családpolitika tükrében témakörben.

Forrás: MTI

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ki adta kinek!?!?! Miért is!?!?!
Na ja...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gina
Melegek egymás között,,, jók lehetett ha dijjazzák is,,,,,,
Juhász István
Az ÁTKOSBAN nem volt divat a kormánytagok kitüntetgetése. Ma már alig van / egyenlőre / köztük olyan, aki MÉG nem kapott kitüntit... főleg külföldi vezetőktől. No jó... a Kádár megkapta a LENIN RENDET. Az lett a divat, hogy : ma én NEKED, holnap pedig majd te NEKEM.
balos
Ez a nemzethy szar a Rákóczi fejedelemből labancot csinált!Tényleg már csak a hitler kellene a keblükre és megvan a jövő záloga!muszka gázkamra!
ómió
És nem valamelyik efftársnak adták!? Na, ne má'!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.