A 81 éves Ligetvári Ferenc, az első Orbán-kormány környezetvédelmi minisztere közgazdaságtant tanít a Gattyán-féle párt politikai akadémiáján, de azt sem zárta ki, hogy közéleti szerepet vállal, ha úgy hozza az élet.

A Blikk cikke szerint a Gattyán György milliárdos Megoldás Mozgalomhoz (MEMO) tartozó Magyar Politikai Akadémián oktat a 81 éves Ligetvári Ferenc, aki a legelső Orbán-kormány (1998-2002) környezetvédelmi minisztere volt.

Gattyán György pártjában dolgozik Orbán volt minisztere

Fotó: Illusztráció/Facebook/Megoldás Mozgalom

Ligetvári körforgásos közgazdaságtant tanít a politikai akadémián, de azt sem zárta ki, hogy ha úgy hozza az élet, akkor közéleti szerepet is vállal. A mezőgazdasági szakember nem él békés, otthon ülő nyugdíjas életet, de nem is hiányzik neki.

Ha visszavennék a tempóból, meghalnék. Szerencsére jó egészségnek örvendek, képes vagyok járni az országot. Cikket írok, doktori disszertációkat bírálok, Mosonmagyaróváron is oktatok, ezek mellé jött a politikai akadémia. Több mint ötven éve koptatom az egyetemi katedrát. Küldetésemnek tartom, hogy a lehető legjobb gondolatokat osszam meg a hallgatókkal, hiszen ha – pártállástól függetlenül – felkészült politikusaink lesznek, az a nemzet javát szolgálja

– mondta el a lapnak Ligetvári.

Az egykori miniszter a cikk szerint múlt szombaton tartotta meg az első óráját az MPA-n, ahol többek közt a természetvédelem közegészségügyi vonatkozásairól és a jelenlegitől eltérő szennyvízgazdálkodási lehetőségekről is beszélt. 

Ligetvári a Blikknek elárulta, nem mondana automatikusan nemet egy olyan felkérésre, hogy térjen vissza a politikába, de szakértőként mindig elmondja a véleményét, bárki is kérdezi. 

2000-ben tevékenykedtem politikusként, vagyis már 22 év telt el azóta, hogy eltüntettek a porondról. Amikor volt miniszterként meghívtak a Karmelita kolostor átadására, Orbán Viktor odajött hozzám, majd megkérdezte: „Te meg hol voltál az elmúlt időben?” Annyit válaszoltam, hogy gyakoroltam a szakmám. Úgy érzem, egy olyan logikus, szakmai gondolkodást sajátítottam el, amivel a politikában nem lennék sikeres

– magyarázta a volt miniszter, aki úgy látja, az a legfontosabb most, hogy fiatal és dinamikus személyiségeket neveljenek ki a pártok.

A cikk szerint a Gattyán György által alapított politikai akadémia 32 órás képzéseket kínál, amiért cserébe a résztvevőknek közel 100 ezer forintos tandíjat kell kifizetniük. A párt jelöltjei, támogatói és aktivistái 50 százlaékos kedvezményt kapnak.

Forrás: blikk.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Ahelyett, hogy családjával töltené a boldog nyugdíjas éveit!!!?? Eddig nyalt, most szopnia kell??!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.