Erősen hat a magyar társadalomra a kormány szankcióellenes kampánya – többek között ez derül ki a Political Capital friss kutatásából, amely az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos társadalmi véleményeket vizsgálta – számolt be róla az ATV.

A Fidesz-szavazók fele csúnyán bedőlt a kormány képmutató retorikájának

A magyarok többsége szerint az Oroszország elleni szankciók az európaiakat jobban sújtják, mint az oroszokat, a földgáz világpiaci árának emelkedésért pedig többen teszik felelőssé a gázra nem is vonatkozó szankciókat, mint azt a tényt, hogy Oroszország szándékosan csökkentette az Európába irányuló gázszállítást.

Jelzi a kormányzati kampány sikerét az is, hogy az összes megkérdezett 36 százaléka, a Fidesz-szavazóknak a fele tartja igaznak azt a fals állítást, hogy a magyar kormány nem szavazta meg a szankciókat

- olvasható a kutatásban.

Kiderült az is, hogy, az összes megkérdezett körében Oroszországot tartják a leginkább felelősnek a fegyveres konfliktusért, de a pártpreferenciák befolyásolják ezt.

A Fidesz szavazói körében Oroszország csak a harmadik helyre került a felelősök képzeletbeli rangsorában, az Egyesült Államok és Ukrajna mögött. Ezzel szemben a Mi Hazánk nélküli ellenzéki pártok szimpatizánsai szerint toronymagasan Oroszországot terheli a legfőbb felelősség a háborúért.

A reprezentatív közvélemény-kutatás adatfelvételét a Medián végezte 2022. október 15-21. között, 1002 fő telefonos megkeresésével.

Forrás: ATV.hu

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Mivel a fideSS szavazok tabaronak 90%-at a alacsony vegzettseguek teszik ki, akik meg 19-ig se tudnak elszamolni, igy konnyen atbassza oket a fideSS. Hiszen azt sem tudjak eldonteni hogy melyik a nagyobb szam a 18 vagy a 19.
Ilyen 1 bites szavazokat konnyu felrevezetni. O1G-nek erre nem buszkenek kellene lennie, hanem szegyenlenie magat, hogy hova sullyesztette ezt a tobbre erdemes nemzetet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@qunta: ma, tegnap , 23:15 ♠ Kunta Kinte ! A ruszkik a gázt fegyverként/zsarolásként használja fel Európával szermben. A gázenergia függőség megszüntetéséhez/átálláshoz idő szükséges, mely a megújuló energiákkal kiváltható. Az amerikai palagáz csak egy közbülső áthidaló ideiglenes megoldás a ruszki gáz kiváltására. Új fosszilis energia felhasználása több európai országban már most tilos, azaz például a kondenzációs kazánok beépítését is megtilották, csak megújuló enegia lehet ( hőszivattyú, szél-napenergia, geotermikus, etc...), amit a kolodstorgeci akadályoz. A ruszkiknak az energián/nyersanyagon kívül nincs exportképes termékük és a szankciók igenis hatnak, ezért ajvékol a bűnöző, hazaáruló román cigányod és bandája, és az olyan csahos kutyák, mint te vagy! Az oroszok ki vannak tiltva a sport, kulturális és egyéb területről is, mert ilyen korrupt diktátor vezetői vannak, és ezt sajnos az orosz nép is megszívja. A magyar nép a kolostorgecivel megint rossz oldalra állt, mint a történelem során oly sokszor. Ideje lenne észhez térni és elzavarni Orbánt és bandáját, míg nem késő!
simmering73
@qunta: Te egymagad vagy ilyen hülye vagy súgnak?
qunta
@teuton: A BASF vezére nyilatkozta. 1200000 az beszállító alvállalkozó stb.
teuton
@qunta: Persze... Forras? Ugye csak magyarul van meg...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.