Orbán Viktoréknak erről más a véleménye.

Most akkor ki hazudik? Az IMF szerint a magyar kormány is tehet a hazai inflációrólMTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Mint ismert, a magyar infláció jelenleg 20 százalék fölött jár, és nagy hiány van a fizetési mérlegben is. Erről egyértelműen írt a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is az éves jelentésében. Azt írják, hogy az okok között keresendő a kormány laza fiskális politikája, de a folyamatos gazdasági sokkok is. Ehhez képest a kormány kategorikusan tagadja, hogy bármi felelőssége lenne az uniós összehasonlításban immár dobogós inflációról, azt szerinte a háború a szankciók okozzák – mutat rá a hvg.hu.

A jegybank 2021 júniusa óta jelentősen szigorította a monetáris kondíciókat, a kormány pedig „ambiciózus” fiskális kiigazításra készül 2023-ra. Szigorú és következetes intézkedésekre van szükség annak érdekében, hogy csökkenjen a költségvetés és a fizetési mérleg hiánya, az államadósság szintje – figyelmeztet a jelentés.

Az energiával kapcsolatos és egyéb ársapkákat enyhíteni kellene,

elősegítendő az energiamegtakarítást, az import csökkentését és az azzal kapcsolatos költségvetési kiadásokat. Mindeközben jól célzott támogatásokra van szükség a sebezhető társadalmi csoportok megélhetési költségei növekedése okozta hatások enyhítésére.

Az IMF arra számít, hogy 2023 végére az infláció egy számjegyűre lassul, a fizetési mérleg hiánya pedig jelentősen csökken, de hangsúlyozzák, hogy sok a bizonytalanság mind a nemzetközi környezetet illetően, mind a magyarországi intézkedéseket. 

Az IMF egy sor javaslatot is megfogalmaz a kormány számára a helyzet jobb kezeléséhez. Egyebek mellett:

Az ideiglenes különadókat („extraprofit-adókat) a lejáratukkor ki kell vezetni, az intézkedések meghosszabbítása eltántorítja a befektetőket, és rombolja az adórendszerbe vetett bizalmat.

A megemelt tranzakciós illeték piactorzító és az informális fizetések felé tolja a gazdasági szereplőket.

Az ársapkákat el kellene kerülni, mivel hozzájárulnak a gazdasági egyensúlytalanságok kialakulásához, ellenben az infláció leküzdésére nem alkalmasak. (A kormány épp nemrég vezetett be új ársapkákat a krumplira és a tojásra.)

Az IMF figyelmeztet, hogy a kamatstopokat engedni kell kifutni, mivel akadályozzák, hogy a jegybank monetáris szigorítási intézkedései átmenjenek a rendszeren. Továbbá célzatlan módja a hitelfelvevők támogatásának.

Forrás: hvg.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@KisTehen: Minő szerencse, hogy a jelen kormány, és Orbán soha nem hazudik, csak tudatosan valótlant állít!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sgl
Persze ilyen gyenge impotens ellenzéknél ne csodálkozzunk, hogy az ország alja megragadta a hatalmat és amit lehet ellopnak, szétvernek, lopnak, csalnak, hazudnak, mert nincs hatékony kontroll. 1 személyes Hadházy hadsereg kevés és halk.
.. Arra képtelenek megkérdezzék mire esküdtek fel?
Azt nem képesek hogy a háborús szankciókra és Brüsszel okozta inflációval szemben rákérdezzenek és mi is van a fidesz által kivetett bűntető adókra,- szektoradók, ellenzéki városok szolidaritásadója, mindenféle adók emelése,...
Háttérben 30 adót emelnek, újat bevezetnek. bUDAPESTTŐL TOVÁBBI 200 MRD-OT ELVONNAK AMI SZANKCIÓ!
...Hatékonyan kommuniálni képtelen ostoba, beszari álellenzék mellett a fidesz ámokfuthat, a választói létszám kb 30%-val elérhetnek 2/3-ot mert 30-40% el sem megy szavazni, ezeket képtelenek megszólítani, csak legyintenek: szar helyett fosra nem szavazok! És marad otthon. Ez az ellenzéki kommunikáció eredménye, miközben ezen múlik a választás eredménye!
AZ ÁRSAPKA IS SZANKCIÓ, MINDTA sZÍJJáRTÓ P.
... A gecziből ömlik a hazugság!
uploads.disquscdn.com/images/c676eeff502bd8a6528c291f53a41d29ec45ed5755255cf50346d083bcd76a05.gif
Alfa
orbánék soha nem hazudnak, ők keresztények...
kamukeresztények...bassza meg az összes narkós.pedofil fidesz-ner szekta hívő a szektaguru orbán alsó felső rokonságát
telegdilaci
@Nessy:Rosszúl látja az IMF- hogy ki a felelős a Magyar inflációért,kizárólag Orbán Viktor aki 12-év alatt félre kormányozta az Országot alkalmatlan a válság kezelésére!
ómió
Nem meglepő, hogy az innét "kipateroltak" is ezt hazudják!
Nessy
@telegdilaci: Különben is megmondta Orbán, hogy a "vészhelyzeti" egyszemélyes rendeleti kormányzással, mindenért ő a felelős! Ő mondta! Gyurcsánynak pedig semmi köze Orbán hibás döntéseihez! Az a gumicsont a híveknek!
sgl
cdn.hvgblog.hu/b1/uploads/2022/11/image-3-800x400.png

Nyugat-Európában átlag 15, Magyarországon 83%-kal nőtt a kenyér ára egy év alatt.
a fidesz inflació arat!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok