Jövő év elejére összehívja a rendkívüli országos küldöttgyűlését a Magyar Orvosi Kamara (MOK), miután három nap alatt mintegy 8 ezer orvos reagált a gyors felmérésükre – mondta a Népszavának Álmos Péter, a köztestület alelnöke.

4500 orvos meglebegtette a felmondását, ha elfogadják az egészségügy átalakításáról szóló törvénycsomagot

Fotó: pixabay.com

Ezen a fórumon születhet döntés arról, hogy milyen tiltakozó akciót támogat az orvostársadalom válaszul arra, hogy az egészségügy átalakításáról szóló törvénycsomag elfogadása előtt a kormányzat nem vette figyelembe észrevételeiket.

– A válaszadók 96,6 százaléka érezte úgy, hogy a jelen helyzetben szükség van a küldöttgyűlés összehívására – részletezte a kérdőívre érkezett reakciókat Álmos Péter, aki elmondta azt is, hogy 4500 orvos nyilatkozott úgy, hogy hajlandó letétbe helyezni a felmondását, és 6800-an pedig az önként vállalt túlmunka szerződéseikről állították ugyanezt. A válaszolók mintegy harmada az alapellátásban, a többség szakrendelőben, illetve kórházban dolgozik.

– Egyelőre még nem gyűjtjük a felmondásokat, a cél pusztán a szándék felmérése volt – közölte Álmos Péter, aki hozzátette:

„ha azt nézzük, hogy most Szlovákiában 2100 orvos a letétbe helyezett felmondásával megfelelő körülményeket tudott kiharcolni, akkor a hazai 4500 orvos szándéka is – úgy gondoljuk – erős érv.”

– Mindvégig, ahol lehetett, próbáltuk véleménynyilvánítással, tárgyalással elérni azt, hogy egy olyan javaslat menjen át, amit a szakma, az orvostársadalom is tud támogatni, életképesnek tart – mondta Álmos Péter. Hozzátette:

„a legnagyobb probléma, hogy az orvostársadalom megkerülésével a gyógyítókra hárítanak olyan problémákat, amelyek veszélyeztetik a betegbiztonságot. Például, ha egy orvost a törvényben leírt módon elvezényelhetnek, mi lesz azokkal a betegekkel, akiket addig ő gondozott? A kamara szerint ez nem oldja meg a szakemberhiányt, hiszen ma már szinte minden szakma hiányszakma. Mi azt is szeretnénk, hogy ahol nem biztosítható a minőségi ellátás, azokat a szolgáltatási helyeket ne tartsuk fenn tovább. Problémát láttunk abban is, hogy úgy vezetnék be az orvosi munka minőségértékelését, hogy az ahhoz kötődő premizálásra nincs a rendszerben plusz forrás.”

Forrás: Népszava

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Már az egészségügyi dolgozóknak sincs hova hátrálniuk, egyetértek velük.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Már az egészségügyi dolgozóknak sincs hova hátrálniuk, egyetértek velük.
icegygenabro
Összefogni a pedagógusokkal és elzavarni ezt a kecskebaszó bandát...
Alfa
..ha kitartanak sikerük is lesz...mint Szlovákiában
HAJRÁ
Alfa
a kibaszott keresztény kormány orbán-pintér, célja.minél több ember haljon meg a hiányos beteg ellátás miatt...több pénzt tudnak ellopni ...megvédeni...
mint az a kinai covid lóhugy alkalmazásának is az volt a célja... a közel 50000 halott is mutatta a sikerüket
Pálinkás Pál
várom mikor mondja ki valaki politikus, hogy orbánékat végleg el kell tüntetni...?!
Gazella
@icegygenabro: tudod pont annyi a személyzet száma, hogy a kórházi ágyak mellől senki nem tud menni tüntetni.
Dr. Proktor
Gondolom nem csak én kapom a jobbnál jobb állásajánlatokat külföldről...
Apropó, életem legnagyobb baklövése volt hogy 89'-ben hazaszédültem!
ómió
Ennyire vonzó az árufeltöltői "státusz"?!
Dr. Proktor
@ómió: Ha a feleséged áru, akkor igen...
ómió
@Dr. Proktor: Ha majd eszed is lesz, majd még egy kérdést is megértesz! Vagy belőled mindenre az aljabolsi ugrik elő?
Yoda69
Nagyon jol teszik.
Ezt kellene a tanaroknak is, egy boritekolt felmondast letenni. Persze ahhoz kene legalabb 10-20 ezer tanar egyideju fellepese. Akkor megrettene a taho geci, mert az csak az erobol ert.
Lathattok az arstoppot is azonnal kivezette, amint hosszu sorok kezdtek gyulni a kutaknal.
Nessy
Kérem tisztelettel, ez egy remek törvény lenne, ha törölték volna az egyetlen zavaró tényezőt, a beteget! A szociális törvényben már ebben is remek haladást értek el! A törvény alkotót, és az azt elfogadókat, jelenleg ez nem érinti, a részben VIP ellátás, részben magas jövedelem mellett a magán ellátás kifizetése miatt!!
Dr. Proktor
@ómió: Nem "úgy" értettem a feltöltést... :-)
Neked mindenről az aljahülyeség ugrik elő?
surdilloFUJT
@ómió: ...mint a q.va anyád,te szellemi korcsa az agyhugyköves orbánnak!!!Mentek a levesbe hamarosan!!!
surdilloFUJT
@ómió: ...idióta szellemi 1 bites toprongy!!!
surdilloFUJT
@Nessy: Az ilyen törvények kiagyalóira,megszavazóira vezessék rá az erdélyi him barnamedvét sorban,tegy rendbe az összes aljas mocskos fidessmajmot!!!
Nessy
@surdilloFUJT: Volt képe Takács álomtitkárnak arról mesélni a parlamentbe, hogy mindez a betegek, a beteg ellátás javításának az érdekében történik! Ennek a jó embernek lila gőze nincs arról, mi van a végeken! Ami eddig legalább eldöcögött, azt is végleg elszabják! A droidoknak fogalmuk nincs arról, hogy a szociális és az egészségügyi törvény teljes mértékben beteg ellenes intézkedések halmaza! De lelkesen megszavazták! Remélem a Sors "megjutalmazza" majd őket is, és a törvényalkotókat is!
szaboria1
Sajnos a 3. kinevezett golyóstollas Katika ezt is aláfogja írni.
gina
Ezt is hazavágta ez a szemét kormány, mikor kelnek fel az emberek, ez ellen a szemét csürhe ellen,, de hát a magyarok a büszke proli 1 Bites nép, semmi több
Dr. Proktor
@gina: Ilyeneken lehet meggazdagodni, észre sem veszik, így nem fáj nekik...
Dr. Proktor
Biztosítanak majd kisbuszt a sebésznek és asszisztenciájának ha át kell menni egy másik, 100 kilométerre lévő kórházba műtétsorozatra?
Kapják majd a 30 forintos napidíjat?
Saját gépkocsi használata esetén 9 forintos kilométerpénzt?
Közösségi közlekedésnél jegyet vagy bérletet?
A másfél óra oda és másfél óra vissza beszámít majd a munkaidőbe?
Aki Én
@Dr. Proktor: És gyakorlati megnyilvánulás...
ómió
@Aki Én: Tükörbéli "benyomásaidat" rendre másra hazudod? Úgy az efftársi?!
ómió
@Dr. Proktor: Rólatok, a bolsi aljahülyeségről, mi más juthatna bárkinek eszébe, ha nem az aljahülyeségetek!?
ómió
@surdilloFUJT: Neked, mint idióta 1 bites szellemi toprongynak (így írtál alá!) megnyugtatásul csak a Böszmeánuszt javasolhatom! Mihelyt megdugtad a kurva anyádat, oda mindjárt vissza is vonulhatsz! Garantáltan neked való efftárskonform mililő!
leszholnapis
@Horizont: én nem is csodálkozom ha visszatartsák a 20 milliárdot...Brüsszel ily modon probál nyomást gyakorolni érthetöen hogy a lakosság váltsa le a jelenlegit...elvégre nem mondhatja hogy "Orbán takarodj" ..Navracsics meg hiába eröködik ...kevés! Egy megállapodás még nem pénz! Csak esély.
Németh István
Az orvos a gyógyítással foglakozzon! A feltételek adottságai mellett! - különben ez vonatkozik minden szakterületre!!! - aztán tegyen azért mindenki a maga szorgalmával és ösztönözze társait, hogy minnél jobb körülmények és adottságok legyenek biztosítva! Ha nem tetszik az ami a saját nemzete adta és vezette országában vanm szíveskedjék elmenni a kurva anyjába! Ő és ŐK nem lesznek diszidensek, mint akik '56-ban kénytelenek voltak (legalább 80-90%-ban) elmenni, más országba megélhetőséget találni, hanem ők moslék kivándorlók haszonlesők valójában önmagukért és a családjukért az országért nem tenni hanem élősködni akarók! Takarodjanak a picsába és fizessék ki a diplomájukat! A bekerülési összeg kamataival együtt! Nem gond kiszámolni! ÉS!!! > Rohadjanak meg!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.