Aztán később majd ihatjuk a levét.

Hiába rossz a helyzet, a magyarok mégis túlköltekeznek karácsonykorMTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán

A magyarok 80 százaléka előre eltervezi, hogy milyen értékben vásárol majd, de több mint 50 százalékuk túlköltekezik az ünnepi időszak során – derült ki a Bankholding reprezentatív kutatásából.

A válaszadók véleménye a tavalyihoz képest nem változott azzal kapcsolatban, hogy mennyi ajándékot szeretnének venni szeretteiknek, továbbra is átlagosan hét ajándékkal terveznek. A legtöbben idén 20 és 30 ezer forint közötti értékben vásárolnak.

A megkérdezettek nagyobb arányban előre tudják, hogy kinek mit szeretnének venni karácsonyra, de az üzletek kínálata is nagyban befolyásolja a választást.

A 36-44 évesek körében a legjellemzőbb, hogy a karácsonyi költségeket megtakarításból állják. Sokan azonban valamilyen banki hitelből finanszírozzák az ünnepi kiadásokat, a válaszadók 83,4 százaléka hitelkártya-keretéből tervez vásárolni.

A 27-35 év közöttiek 100 százaléka válaszolta azt, hogy a hitelkerete nagy részét az ajándékok megvásárlására költi majd. A hitelkártyával vásárlók több mint fele jelezte ugyanakkor, hogy az ünnepek után a teljes összeget törleszti a banknak.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Miért nem tudom én ezeket sajnálni?!?! Hasonló kategória ahhoz, amelyik hitelből megy el nyaralni!
magyar1
A hülye még a saját kárán sem tanul. Hitelből ajándék??? Milyen buták.Én mindig is utáltam ha ajándékot kaptam mert biztosan egy felesleges tárgy volt, porfogó, mert senki nem kérdezi meg mire lenne szüksége az embernek.
ila51
@magyar1: az még a kisebb baj , de belekényszerülök hogy akár akarok , akár nem én is vegyek valami haszontalanságot , amiért úgy szidnak , mint én Őket .
csak úgy....
@Horizont: rogán cili és a szilikonos társai...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.