Horváth Péter szerint nem volt szó például a tanártüntetésekről.

A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke elárulta, miről volt szó a szombati kormányülésen, ahonnan eddig egy szó sem szivárgott kiMTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke a hvg.hu-nak elárulta:

Nem volt szó a mostani dolgokról, se a tüntetésekről, se a hőfokokról az iskolákban.

Elmondása szerint szó volt viszont „az oktatás hosszú távú céljairól”. Arra a kérdésre, a kormány továbbra is az Európa összeszerelő-üzemére felkészítő oktatási rendszert tervez-e, úgy válaszolt, hogy a tapasztalata szerint ezt senki sem szeretné.

Bár a tüntetésekről és a pedagógusok „jogos követeléseiről” nem volt szó az ülésen, Horváth elmondása szerint a beszédében kiemelte: bármilyen célt szán is a kormány az oktatásnak, elengedhetetlen bizonyos feltételek biztosítása ehhez. Amikor megkérdeztük, milyen feltételekről van szó, azt mondta, amelyek szóba kerülnek a mostani események kapcsán is.

Arra a kérdésre, hogy kívánatosnak tekintené-e, hogy egy jövőbeni kormányülésen már az aktuális események és a pedagógusok követelései is szóba kerüljenek, úgy fogalmazott, nem ismeri az ezzel kapcsolatos kormányzati szándékot, de biztos benne, hogy foglalkoznak ezekkel kérdésekkel is.

Forrás: hvg.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.