A Publicus felmérése szerint a megkérdezettek 83 százalékának okoz gondot a rezsiszámlák kifizetése, de pártszimpátia alapján a fideszesek csak kis számban vannak felháborodva ezen. A Demokratikus Koalíció rezsialapot indít.

A Népszava megbízásából készített közvéleménykutatást a Publicus Intézet, az eredmények szerint az emberek nagy részének, mintegy 83 százalékának okoz gondot a rezsi kifizetése – írja az atv.hu.

Tízből nyolc magyarnak gondot okoz a rezsi kifizetése

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A válaszadók 30 százaléka mondta azt, hogy neki érdemben növekedtek meg az energiaválság és a rezsicsökkentés eltörlése nyomán a rezsiköltségei, és ezen felül van az a 83 százalék, akiknek már gondot okoz kifizetni a számlákat. A gázért többet fizető fogyasztók átlagosan havi 60 százalékos drágulásról beszéltek, de negyedük majdnem dupla annyit fizet, mint korábban.

Az ATV Híradója a felmérés kapcsán készített riportot, amelyből az derült ki, a rezsiárak emelkedése miatt nehéz helyzetbe kerülő emberek közül vannak, akik néhány fokkal lejjebb veszik a fűtést, de akad olyan is, aki úgy rendezte be a házát, hogy egy kisebb lakrészbe költözött át.

A Híradónak nyilatkozott Bali Gábor energiapiaci szakértő is, aki elmondta, nem igazán maradt mozgástér azok számára, akik nehezen bírják a számláik kifizetését. 

"Egyetlen lehetőségük az hogy valamilyen módon csökkentsék az energiafelhasználásukat annak érdekében hogy kevesebbet fizessenek"

– magyarázta a szakértő, aki hozzátette, azt valószínűsíti, hogy amennyiben ez a tél hidegebb lesz az átlagosnál, akkor is kevesebbet fog fogyasztani az ország teljes szinten.

A Híradóból kiderült, a helyzet miatt a Demokratikus Koalíció rezsialapot indított. 

"Egymillió olyan nyugdíjas van akinek százharmincnégyezer forintnál kevesebb a nyugdíja és ha ő egyedül él és neki egy ilyen gázszámlája van akkor azt gondolom hogy ő kétségbe van esve és átérzi annak a következményeit ami az Orbán kormány rezsinöveléséből fakadt" – hangzott el a híradóban Varju László DK-s országgyűlési képviselő egy korábbi megszólalása.

A Publicus felmérésből az is kiderült, hogy a Fidesz szavazói sokkal megértőbbek a magasabb számlák kapcsán. Az ellenzékiek 41 százalékát, a bizonytalanoknak 43 százalékát zavarják a megnövekedett rezsidíjak, viszont a Fidesz szimpatizánsai közül csak 13 százalék sérelmezte a magasabb számladíjakat.

Forrás: nepszava.hu, atv.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
na akkor ez az igazi 2/3 ad és nem az, ami a fidesznek van! remélem az itteni orbán hívek is nélkülözve nyögnek..
vacsi
""Egymillió olyan nyugdíjas van akinek százharmincnégyezer forintnál kevesebb a nyugdíja és ha ő egyedül él és neki egy ilyen gázszámlája van akkor azt gondolom hogy ő kétségbe van esve és átérzi annak a következményeit ami az Orbán kormány rezsinöveléséből fakadt" – hangzott el a híradóban Varju László DK-s országgyűlési képviselő egy korábbi megszólalása."
Ez az ember nem járt iskolába? Vagy nem tanult meg magyarul fogalmazni? És ez országgyűlési képviselő? Még, ha a DK-nál is...
Eladott Ország
Amíg a világpiaci ár éveken keresztül alacsonyabb volt a magyar családok által fizetett rögzített hatósági árnál, addig Orbán rezsicsökkentést hazudott, amikor a világpiaci ár magasabb lett a rögzített hatósági árnál, akkor pedig Orbán megszüntette a rögzített hatósági árat.
uploads.disquscdn.com/images/ebbc6944921ff61dfd30e0055a7b83d75f5c0ec3cfa9d9dffbf2e709f947a25f.png?w=800&h=499
„Rosszul kommunikálta az MVM az új rezsiszabályokat - mondta Gulyás Gergely miniszter a kormányinfón.”Meg az anyádat is rosszul kommunikáljuk. Tehát a nyugdijas teljes számlát kap, nem tudja fizetni, elárverezik a házát ,majd egy év múlva kompenzálják ? Ja magánnyugdíjpénzeket is hogy visszaadták. Mi előre teljes 7x árat befizetjük aztán visszafizetik egy év múlva a túlfizetést. Az infláció meg az én bajom. A lényeg, hogy le kellett húzni még egy bőrt a parasztról, mert nyakig ér a szar és kong a kassza. De megígérték, hogy majd lesz valahogy. Levonják vagy visszafizetik. Érted, baszki?! Még erről sincs fogalmuk hogy lesz. A miniszter azt ígérte, mindenkit kompenzálnak, aki egy év alatt nem fogyaszt 1729 köbméter gázt. Qrva anyátok. Hitelért mennyetek az OTP-be, b*meg. Nem tudunk annyi rezsit fizetni, amennyit elloptok. A főnök megmondta: Ha magasabb a rezsi, többet kell keresni! Ugyanitt: kiváló kovászos uborka receptek.
uploads.disquscdn.com/images/1666580b5eeb89f51a0682c4f6d6094322fbd64606d90ac0f1ed2e398e980188.gif?w=800&h=274
Kormányszóvivői beszéd, ami a csövön kifér...
uploads.disquscdn.com/images/5ffcc39bcda0a4c12be2e2cf2a45204177330d5e934531a1bd1fc86e53a7e5bd.jpg?w=800&h=768
Nessy
@vacsi: Lehet, hogy nem szabatos, magyaros a megfogalmazás, de ettől a tény, tény marad.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.