A kistelepülésen élő rászorulók megsegítésére folyamatosan osztják ki a tűzifát az állami erdőgazdaságok. Idén 2374, ötezer fő alatti település vesz részt a programban és a tűzifa kétharmadát már meg is kapták az önkormányzatok – jelentette be Nagy István agrárminiszter pénteken.

Bejelentést tett az agrárminiszter
Fotó: Nagy István agrárminiszter beszél a halfogyasztást népszerűsítő sajtótájékoztatón a budapesti Központi Vásárcsarnokban 2022. december 19-én. A miniszter elmondta: az utóbbi években lassan, de folyamatosan nő a hazai halfogyasztás; a nehézségek ellenére van elég hal, és mindenki megtalálja a karácsonyi asztalra valót az üzletekben. MTI/Soós Lajos

Az Agrárminisztérium MTI-hez eljuttatott közleménye szerint

a szankciós energiaválság miatt idén még nagyobb a jelentősége a szociális tűzifaprogramnak, a kormány több mint 100 ezer család rezsicsökkentését segíti az ingyenes tűzifával.

A tárcavezető rámutatott, hogy

az állami erdőgazdaságok több mint 2000 önkormányzat számára biztosítanak mintegy 200 ezer köbméternyi faanyagot, amelynek már több mint kétharmadát 2022 december végéig átadták az érintett településeknek.

Hozzátette: a fennmaradó mennyiség átadása folyamatosan zajlik, így a szokásos februári 15-i határidőre teljesítik az összes kiszolgálást.

Az igények legnagyobb részével idén is az adott térségben gazdálkodó állami erdőgazdaságot keresik meg a programban nyertes önkormányzatok. Ez azt mutatja, hogy az állami erdőgazdaságok hosszú évek óta a legmegbízhatóbb partnereknek számítanak a tűzifa kiszolgálásban.

Az agrárminiszter arra is kitért, hogy

az utóbbi időben különböző fórumokon többször felmerült az a vád, hogy a fakitermelések, a tűzifa termelés a magyar erdők pusztulását jelenti.

Ezzel szemben Magyarországon az erdőgazdálkodás alapja a fenntarthatóság. Ez azt jelenti, hogy a hatósági engedéllyel rendelkező fakitermelések nem veszélyeztetik az erdők létét, nem csökkentik az erdők területét, és nem rontják a természetességi állapotukat. A fakitermelés tervszerű gazdálkodás része, mindig az erdő megújítása követi.

Nagy István a közleményben hangsúlyozta:

jogszabályaink és hatóságaink kellő garanciát jelentenek az erdők megőrzésére, rendelkezünk azzal a tudással és azokkal a szabályozókkal, amelyek lehetővé teszik, hogy a magyar erdők egyszerre jelentsenek a társadalom számára természeti és rekreációs értéket, nyersanyagforrást és munkahelyet.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fenyöfa58
AZ IBÉRIAI FÉLSZIGETEN 10000 ÉVE NEM FAGYOTT meg EMBER !!! DE ORBANISZTÁNBAN ÉVENTE EGY KISSEBB FALU !!! HŰLYE SZÁZADVÉG !!!
Fenyöfa58
Most olvastam a SZÁZADVÉG kutatásának nevezett szarságot ,hogy PORTUGÁLIÁBAN ,meg SPANYOLORSZÁGBAN fáznak az EMBEREK !!! ORIÁSI !!! nálunk meg ,meg FAGYNAK !!! mi a fasz ez ??? a HÜLYÉK TÁRSASÁGA ???
Fenyöfa58
AZ IBÉRIAI FÉLSZIGETEN 10000 ÉVE NEM FAGYOTT meg EMBER !!! DE ORBANISZTÁNBAN ÉVENTE EGY KISSEBB FALU !!! HŰLYE SZÁZADVÉG !!!
jáger laszló
A miniszter bejelentett,hogy az idén kimagasló búza,napraforgó és kukorica termésre van kilátás a jelenlegi állapot szerin!
Gyümölcsök tekintetében is hasonló kilátásaink vannak
Ismétlem
A jelenlegi tudásunk szerint!!!
Fő az optimista szemlélet!!!
csak ennyi
barátilag
J,L.
justhpeter
Miért pont ő mondjon igazat ? "Szerény" ember, nem akar kilógni a többi "szerény" kormánytag közül.
human
@Horizont: Viktor megmondta. Ne arra figyeljenek amit mond, hanem arra amit csinál.
jesz
ez a miniszter igazából sosem tudja mit beszél...főleg a múlt év volt nagyon hazugságos, semmi nem úgy sikerült, ahogy mondta...igazából Orbánnak mondja azt a sok jót, nehogy kirúgják..a valóság ? Az nem érdekes...
Pont úgy, mint a tüzifa...még februárra sem lesz kiosztva az ígért tűzifa..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.