Ahogy arról korábban beszámoltunk, január 4-én egy szabadon bóklászó vaddisznó miatt zárták le a Margitszigetet. Az esti órákban a Duna-parton egy vadász kilőtte a vadat.

Ugyanaz a vadász lőtte ki a margitszigeti vaddisznót, aki a villamoson utazók szeme láttára lőtt ki egy vaddisznócsaládot
Fotó: Facebook / videó

A 24.hu értesülései szerint ugyanaz a vadász lőtte ki a margitszigeti vaddisznót, akinek tavaly nyári budai vaddisznóölése után nyomoz a rendőrség.

A lapnak L. Pál megerősítette, hogy valóban őt hívták ki a margitszigeti esethez is.

Mint írtuk, június 1-én a villamoson utazók szeme láttára lőttek ki egy vaddisznócsaládot Budán, a Szent János Kórház közelében.

A XII. kerületi önkormányzat már másnap feljelentést tett az ügyben, mondván: a fegyverhasználat veszélyeztette a környéken tartózkodó, illetve közlekedő személyek, közöttük gyermekek életét és testi épségét, valamint a vagyonbiztonságot is – írja a Telex.hu.

L. Pál arról az esetről akkor lapunknak azt mondta:

Ebben a döntési helyzetben nem lehetett volna mást csinálni. A jogszabályok egyébként is tiltják, hogy befogjuk, élve szállítsuk, valahova elvigyük és elengedjük a vaddisznókat.

A 24.hu-nak most a margitszigeti eset kapcsán is azt mondta: „nem volt alternatíva, csak a kilövés jöhetett szóba”.

A nyomozás foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt folyamatban van, gyanúsítotti kihallgatás nem történt

– válaszolta most a 24.hu kérdésére a BRFK, miután a lap rákérdezett, mi lett a következménye annak a feljelentésnek.

A nyomozás egyébként azért folyik, mert „a lövés körülményeivel összefüggésben felmerült, hogy a foglalkozási szabályokat nem teljeskörűen tartották be”. 

Forrás: Telex, 24

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sziszifusz
@Németh István: 12:33

Neked nem osztottam lapot, úgy hogy ne szólj hozzám.
Az ilyen alakokkal, mint te, tartva attól, hogy lehúznának a saját szintjükre, nem kívánok szóváltásba keveredni.
Kérek ne reagálj, mert nem válaszolok az elvakult, trágár hülyeségeidre.
justhpeter
Szerintem a vadász és aki odaküldte ugyanabból az alomból való mint Tömjén Semjén a fővadász.
justhpeter
@KisTehen: Mondta neked, hogy ez a szándéka ?
Sziszifusz
@justhpeter: 14:07

Ezt azért nem állítanám.
Óriási különbség van a szakmájukat, a szabályok szerint, tisztességesen folytató hivatásos vadászok és az úrhatnámság mámorában tobzódó, péniszméretük miatti mentális problémáikat ily módon ellensúlyozni kívánó, újgazdagok között.
magyar1
Nem szívem csücskei a vadászok, de ezen esetekben nem tehettek volna mást.
Ha dönteni kell egyértelmű az emberélet megvédése.
Németh István
@Sziszifusz: sajnos nagyon rossz a meglátásod! Egy vadásznak vizsgát kell tennie, ha megfelel kap lehetőséget, hogy valamely vadásztársaságban mint hivatalosann is jegyzett vadász tevékenykedhessen! Persze ennek többféle módja és lehetősége is van, de a lényeg a vizsga a szabályok és a legminimálisabb rutin megszerzése, így kerül nyilvántartásba vételre, alapvetően feltételezhető, róla hogy lőfegyver kezelésére biztonságossan alkalmas személy!! Az, hogy újgazdag valaki, miért ne lehetne jó vadász és tudna jól lőni, célozni! A nagyon buta és rosszindulatú elméleteddel szégyeld magad, fogalmad nincs az e téren alapvetően szükséges ismeretkről!
Ha meg már a vaddisznó csemegét említetted és vad komplexusod van > képzeld van olyan panelház, hogy a tetjén "rénfát" állítottak fel és a lelőtt vadakat már kibelezve oda hordják és készítik konyhakészre, nyúzzák, stb. a tetőn a lapostetőn, érted > mi több bádog házikót készítettek és még ott füstölik is husféléket! Aztán most kapaszkodj meg, akik ezt csinálják nem az úrhatnám, újgazdag vadász polgártársaink, hanem egyszerű vadászni, a szabadban erdőt járni, szertő és járó állampolgárok > lakatos, bádogos, festő, autószerelő, villanyszerelő, segéd-munkás emberek, akik nem lumpen részeges bamok! Van ám ilyenis, ne magadból indúlj ki!
De bízzál abban, hogy ez az adottság még jobb lesz, ha > az usa-nátó kitakarodik Európából, és az Eu. korrupt. háborúsbűnös vezetése elmegy a börtönbe!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.