A Mandiner információi szerint a politika, a gazdaság, a kultúra és a tudomány világának képviselői kapnak helyet az új kuratóriumokban. Az Országgyűlés kedden döntött: az eddig alapítványi fenntartásba került egyetemekhez augusztus elsejétől csatlakozik a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Dunaújvárosi Egyetem, a Magyar Táncművészeti Egyetem, a Nyíregyházi Egyetem, az Óbudai Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Testnevelési Egyetem. A Mandiner birtokába jutott lista alapján Debrecenben Kossa György, az ITK Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója, volt katasztrófavédelmi dandártábornok töltheti be a kuratórium elnöki tisztségét, a testület tagjai pedig Szilvássy Zoltán rektor, Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Hajdú-Bihar megyei elnöke, Balla György akadémikus, gyermekgyógyász, valamint Győry Kálmán akadémikus, a Debreceni Egyetem korábbi rektora lehet. A Dunaújvárosi...

Forrás: mandiner.hu
Feltöltő: Jozefina
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
"Barátból ellenség: megfélemlítéssel, kirakategyetem építésével vádolja Merkelyt egykori szövetségese"
444.hu/2023/01/23/baratbol-ellenseg-megfelemlitessel-kirakategyetem-epitesevel-vadolja-merkelyt-egykori-szovetsegese
A kuratóriumokban csücsülő politikusoknak döntő szerepe van az egyetemek működtetésében!!! Ezt nem nézi jószemmel az EU és feltételezhetően jogosan!!!
Nyírfa
A kisvasút meg van hosszabbítva. Juszt is. Most éppen alapítványnak hívják, de tök mindegy.
Két fejleményre vagyok kíváncsi. Az egyik, hogy a magyarok önérzetének van-e egyáltalán ingerküszöbe, ha van, felhorgad-e, és mikor, ha nincs, meddig létezik Magyarország. A másik az EU döntése: kidobják-e a ballasztot a közös hajóból , vagy az EU katonai védelme miatt nem engedik el a magyarok kezét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.