Vége a heteken át húzódó adok-lapoknak.

Döntő fölénnyel nyerte Merkely Béla a SOTE rektorválasztásátMTVA/Bizományosi: Róka László

Ahogyan megírtuk, forrtak az indulatok a Semmelweis Egyetem rektorválasztása körül, miután Merkely Béla rektor és kihívója, Kellermayer Miklós orvoskari dékán egyre nyíltabban kritizálta egymást.

Most viszont az egyetem szenátusa 36:8 arányban döntött a két pályázatról, és Merkely Béla újra megkapta a címet.

Titkos szavazáson, döntő fölénnyel nyerte a rektorválasztást Merkely Béla a Semmelweis Egyetem szenátusában – írja a hvg.hu. Az intézmény közleménye szerint az egyetem jelenlegi rektora, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója 36 szavazatot kapott, míg kihívója, Kellermayer Miklós, az orvoskar dékánja nyolcat.

A törvény szerint Merkely egyelőre még csak rektorjelölt, a személyéről szóló javaslatot az egyetem ezután elküldi a fenntartónak, és hivatalosan majd az államfő adja a kinevezést. A rektori megbízásra vonatkozó javaslatot a Nemzeti Egészségügyi és Orvosképzésért Alapítvány vezetője a Kulturális és Innovációs Minisztérium útján továbbítja Novák Katalin köztársasági elnöknek, aki július 1-jével, öt éves időtartamra bízhatja meg az egyetem vezetőjét.

Forrás: hvg.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Ez nekem bulvárhír.
Nincs jelentősége, hogy fideszes potentátok milyen fideszes potentátot választanak meg. A belharcuk sem érdekel, mert a kár amit okoznak valójában elsősorban a diákok valamint mindannyiunk kára. Ők jó fizetésért cirkuszolnak.
Nessy
@human: Nem a politikusokkal bélelt kuratórium választott! Itt most a Szenátus szavazott így! Azért a Semmelweis egyetem egyedüli magyarként, az elmúlt évek eredményei alapján a 250 legjobb egyetem között van.
human
@Nessy: És a szenátusban nem történt narancsosítás?
ómió
Ott se az "efftársiját" választják!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.