Sok a kérdés az egyetemet vezetőségeit érintően, sokan a politikusok lemondását követelik. 

Varga Judit elsőként mond le, ha a minisztereknek menniük kell az alapítványi kuratóriumokból

Varga Judit igazságügyi miniszter, mellette férje, Magyar Péter a madéfalvi veszedelem 259. évfordulóján tartott megemlékező misén a székelyföldi Madéfalván, a Szent Anna-kápolnában 2023. január 7-én. MTI/Veres Nándor

A Karc FM egyik műsorában Varga Judit igazságügyminisztert a brüsszeli tárgyalásairól kérdezték és arról is, hogy ha az lenne az ára a konszenzusnak az Európai Bizottsággal, lemondana-e a miskolci egyetemért alapítvány kuratóriumi elnöki tisztségéről. Erre ő azt válaszolta: “ez nem egyénileg fog megtörténni, ha bármilyen megállapodás születik. Nagy a mozgástér mindkét oldalon, ez a tárgyalások kérdése. De meg kell nézni az európai példákat, sok európai egyetemen hasonló a helyzet (…) az akadémiai szabadság kérdésében sok a félreértés is. Ez a tárgyalások kérdése" – mondta.

Ha bármilyen jogszabálymódosítás lesz a végén, természetesen ő lesz az első, aki ennek aláveti magát

- jelentette ki a miniszter.

A műsorban azt is elmondta, hogy Erasmus programról első sorban Navracsics Tibor tárgyalt, de ő sem tudta megállni, hogy ne adjon hangot a csalódottságának a brüsszeli tárgyalásai során, mert mint mondta, “nem ezt képzelte a lojális együttműködésről. Ebben az esetben inkorrekt módon a kocsi megelőzte a lovakat” – fogalmazott. Nem ez a tisztességes eljárás, érzik a Bizottság berkein belül is, hogy túllőttek a célon – jelentette ki.

Navracsics Tibor a héten Brüsszelben tárgyalt az Erasmus Plusz és a Horizont Európa programokról, miután az Európai Bizottság a magyar alapítványi egyetemeket kitárta ezekből, aggályosnak tartotta ugyanis, hogy magas rangú politikusok ülnek az alapítványi kuratóriumokban. A szerdai tárgyalásai után Navracsics Tibor – Johannes Hahn költségvetési és Mariya Gabriel oktatásügyekért is felelős biztosokkal folytatott megbeszélést – a területfejlesztési miniszter azt mondta, hogy már az első öt percben sikerült rögzíteni, ami az Erasmus pályázatokat illeti, hogy az

“a 180 ezer magyar diák, aki alapítványi egyetemekre jár, nem kell, hogy attól tartson, hogy az Erasmus programból bármilyen formában is kiesik”.

Ugyanez érvényes a kutatókra is.

A miniszter “két nem túl bonyolult” törvénymódosítást nevezett meg feltételül, ezekről az ATV.hu cikkében olvashatnak. 

Forrás: atv.hu

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Törölt Nick
Most egymást törik, hogy ki mond le elsőnek a kurvatóriumról? A miniszterségről mikor akar lemondani. Normális országban már a sitten ülne.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
@Törölt Nick: a büdös rohadt kurva anyád, az igen az, neked meg szikkadjon ki a picsád!@Maccska: Ha nem ismered olvasd el azta kiadványt amely atörvény alapján szépen meg is magyarázza a lehetőségeket! Ha meg nem ismersz valamit, mia büdös kurva anyádnak bírálod!?@Edebácsi: ez amit írtam vén fasz ez rád is vonatkozik!@kereső: ne akarj a 00 tudásoddal észt csorgatni,@Jozefina: ez nem erkölcsi tartás kérdése, hanem a volt képző intézet megtisztelése és a kapcsolatiság, mi több az adott tapasztalatok átadásának > hívjuk így elsődleges hasznosítási lehetősége, amely pont az adott alapítvány hasznára válik! Az pedig ha alapítványi - ha nem szakirányú képzés az alapelv minden erre hivatott intézetben még az alapítványiban is! A politikai elhajlás a kommunista időszak ismétlődésének a szele ugyan is egykor burkoltan ment a képzés, nyíltan pedig ott volt a foxi-maxi az egyetemével és a doktorátusával! A szakmai irányítás mindenkori rektori feladat - punktum! De azt meg kell jegyezni, hogy vannak sajátos szakágazatok ahol a politikai adottságok - sajnos akár demagóg módon is - előfordúlhatnak! Ez ha az égből leénekeljük a csillagokat is ez már csak így marad! Ilyen a vallás, a hitoktatás, de a marxista tudományok - alapvetően a hazugságok (stratégia, taktika) technikájának - elmélete is!
DE a lényeg továbbra is >> az usa-nato aljas armada takarodjon Európából, az Eu. moslék korrupt gyilkos vezetése a sittkóra - akasztásilag!
teuton
@ómió: Analfabeta fajkreten kutyaagyu naci efftras, azert kell lemondani, mert jogallamban összeferhetetlenseg van a kedvezmenyt ado es elfogado között. Jogallamban nem fordulhat pl. elö olyan., a kormanyban es alkalmazottai között hazasparok/rokonok vannak! Ilyen csak a keleti diktaturakban -pl. a "barati kipcsak" Azerbajdzsanban- es Orbansztanban fordulhat elö...
ómió
@teuton: Kihagyó kutyaagyú bolsi fajkretén efftárs! A nyugati "jogállamokban" csak olyan fordul elő, mint a brüsszeli tetvesbolsi tolvajbandátok "demokratikus" köreiben, hogy mind Soros gazdátok zsebéből ugat Magyarországra korrupciót és a belga rendőrség már nem győzi a letartóztatásukat! És nem Azerbajdzsánban meg "Orbanisztánban", hanem Belgiumban! Na, elmebeteg bolsi fajgörény, ezt hazudd le!
teuton
@ómió: Analfabeta kutyaagyu fajgöreny naci efftars, a gazdad lancos kutyaja azt pofazta, hogy amig jogerösen el nem itelnek valakit, addig az artatlalnsag velelme ervenyes (Völner-ügy). Tudom, kutyaagyu analfabetaknak ez sok... Na akkor ugass nekem a kutyaagyaddal arrol, hany jogerös itelet van Belgiumban???
ómió
@teuton:Figyu, defektes kutyaagyát nonstop másrahazudni igyekvő tetvesbolsi elmebeteg! Most számolják az efftársaid szétkorrumpált milliárdjait! Jó sok van! Időbe telik! Ennyit legalább várj ki a defektes kutyaagyaddal! Egyúttal igényelj egy újat is, amivel legalább az analfabéta fajgörény náci efftársaidat, a magadéit(!), felismerhetnéd!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.