Sok a kérdés az egyetemet vezetőségeit érintően, sokan a politikusok lemondását követelik. 

Varga Judit elsőként mond le, ha a minisztereknek menniük kell az alapítványi kuratóriumokból

Varga Judit igazságügyi miniszter, mellette férje, Magyar Péter a madéfalvi veszedelem 259. évfordulóján tartott megemlékező misén a székelyföldi Madéfalván, a Szent Anna-kápolnában 2023. január 7-én. MTI/Veres Nándor

A Karc FM egyik műsorában Varga Judit igazságügyminisztert a brüsszeli tárgyalásairól kérdezték és arról is, hogy ha az lenne az ára a konszenzusnak az Európai Bizottsággal, lemondana-e a miskolci egyetemért alapítvány kuratóriumi elnöki tisztségéről. Erre ő azt válaszolta: “ez nem egyénileg fog megtörténni, ha bármilyen megállapodás születik. Nagy a mozgástér mindkét oldalon, ez a tárgyalások kérdése. De meg kell nézni az európai példákat, sok európai egyetemen hasonló a helyzet (…) az akadémiai szabadság kérdésében sok a félreértés is. Ez a tárgyalások kérdése" – mondta.

Ha bármilyen jogszabálymódosítás lesz a végén, természetesen ő lesz az első, aki ennek aláveti magát

- jelentette ki a miniszter.

A műsorban azt is elmondta, hogy Erasmus programról első sorban Navracsics Tibor tárgyalt, de ő sem tudta megállni, hogy ne adjon hangot a csalódottságának a brüsszeli tárgyalásai során, mert mint mondta, “nem ezt képzelte a lojális együttműködésről. Ebben az esetben inkorrekt módon a kocsi megelőzte a lovakat” – fogalmazott. Nem ez a tisztességes eljárás, érzik a Bizottság berkein belül is, hogy túllőttek a célon – jelentette ki.

Navracsics Tibor a héten Brüsszelben tárgyalt az Erasmus Plusz és a Horizont Európa programokról, miután az Európai Bizottság a magyar alapítványi egyetemeket kitárta ezekből, aggályosnak tartotta ugyanis, hogy magas rangú politikusok ülnek az alapítványi kuratóriumokban. A szerdai tárgyalásai után Navracsics Tibor – Johannes Hahn költségvetési és Mariya Gabriel oktatásügyekért is felelős biztosokkal folytatott megbeszélést – a területfejlesztési miniszter azt mondta, hogy már az első öt percben sikerült rögzíteni, ami az Erasmus pályázatokat illeti, hogy az

“a 180 ezer magyar diák, aki alapítványi egyetemekre jár, nem kell, hogy attól tartson, hogy az Erasmus programból bármilyen formában is kiesik”.

Ugyanez érvényes a kutatókra is.

A miniszter “két nem túl bonyolult” törvénymódosítást nevezett meg feltételül, ezekről az ATV.hu cikkében olvashatnak. 

Forrás: atv.hu

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Törölt Nick
Most egymást törik, hogy ki mond le elsőnek a kurvatóriumról? A miniszterségről mikor akar lemondani. Normális országban már a sitten ülne.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
FAPICSA!!! N E VÁRJÁL ADDIG, MÁRIS LEMONDHATSZ, JOBB ELOBB MINT SOHA!!!
Törölt Nick
Most egymást törik, hogy ki mond le elsőnek a kurvatóriumról? A miniszterségről mikor akar lemondani. Normális országban már a sitten ülne.
Giovanni Alba
A dekázós (nem DK-s) hegedűművész -ha komolyan gondolta- lehetne az első fecske, emelt fővel jöhetne ki ebből az egyre kínosabb szituációból, bár ha rövid a póráz, nem engedi a gazdi, akkor maradnak a hangzatos nagy szavak (nagyotmondások).
vitriol
varga asszonyságnak egyéb oka is van, hogy lemondjon: Pegazus ügy, + a tárca korrupciós ügyei. Tehát ne várjon a legújabb disznóságuk elsimítására, máris vegye a kalapját!
jáger laszló
Rövidesen indulhat a helycserés támadás
Biztosak lehettek benne,hogy az újak is született fidexesek lesznek,csak pepitában
csak ennyi
barátilag
J.L.
amortizáltok
csináltak már kórházakhoz is KOMISZÁROKAT, orbán igen kedvelheti az orosz meg a középkori titulúsokat. gulágra is készit tán helyet a kisvasutján oda is eldöcöghetne . csak vissza ne,
justhpeter
Varga helyében én is lépnék, mert ha sokáig marad akkor nem biztos hogy ő mondja majd meg hogy merre akar menni.
Eladott Ország
A miniszteri lemondásodat is nagyon várjuk már, a többi szélhámos gazemberrel együtt!
balos
@Maccska: Azért kis különbség,hisz ott nem azért kapták a kinevezést,hogy mutyizzanak!Az nemzethy geci módi!
jáger laszló
Jucika
Várjuk a példamutatást a kollégák számára is!!
Legyél hát akkor te az első!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
simmering73
Már kezdhet is csomagolni a művésznő. Ne felejtse el a hegedűjét se.
kereső
Miért nem önként és dalolva??? Elsőnek.Mert hátha nem mégsem kell? És addig is jár a percent.
namihami
@Horizont: 19.07:. Akkor ezért kellett az aluljárók mellé felszíni zebrákat felfesteni? Persze, így legalább el tudja kerülni a nép a nagyasszony művészetét!
jáger laszló
Jucika legyen nyugodt tudják helyettesíteni
Máskülönben nem fogják visszasírni ,mint óriási veszteséget pályán---
csak ennyi
barátilag
J.L.
balos
Nem tudom eldőnteni,hogy melyik a látszat!A férj elég lányos, luvnya elég fiús!Lehet,hogy a betét lenne az árulkodó?Aki szégyenli az identitását ,hogy lehet igaz miniszter?
Juhász István
Anno, az ÁTKOSBAN.. a gyárakban alakultak a GMK-k. / Gazdasági munkaközösség /. A SZAKIK DOLGOZTAK, a vezetőik ugyanazok voltak, akik a FŐMUNKAIDŐBEN is a főnökök voltak. Tehát a főnik keresték a jobb pénzt, a plepsz meg dolgozott... a gépeken... Átvették ov- ék az egész rendszert, csak ÁTALAKITOTTÁK. A kurmány tagjai ma is GMK- znak, csak más a neve, és a fekvése. Nuku befektetett munka, viszont a LÓVÉ, nos több havonta, mint az én 1/2 éves NYÖGDIJAM. Apropó ! Ha a Jucus lemond szivesen ÁTVESZEM A HELYÉT ! Én nem vagyok kurmánytag, de abszolúte LOJÁLIS vagyok. Hogy KIHEZ... azt elég, jha én tudom.
kereső
@Maccska: Ottan hibádzik az "érvelésed", hogy a felsoroltak nem az adott ország kormányának tagjai- döntéshozó pozicióban, valamint "kinevezésük" nem örök időkre szól. Azon egyetemek kuratóriumai nem teljes jogkörrel rendelkeznek az egyetemek felett- azok az egyetemek megmaradtak azon a "csökevényes liberális szinten", hogy autónómok, és önállóan irányitják az adott egyetemen folyó oktatási munkát, a kuratóriumok ellenében önállóan gazdálkodó intézmények. Ottan a kuratóriumok nem rendelkeznek az egyetemek vagyonával, nem adhatják azt el, ha úri kedvük úgy tartjaSzóval zongorázni lehet a különbségeket- látszatra ugyanazok, tartalmilag meg egészen mások. Mint ahogyan a "parlamentek" is.
Erőlködj még cicus- olyan ez is mint a legutóbbi né-nemzethy konzultáció eredményének hazug kiplakátolása. Egyébként minden másban igazad van- miért is mondana le varga, vagy navra, vagy bármelyik másik kormánytag- hiszen attól még a kuratóriumok "lényege" megmarad- a köz vagyon magán vagyonokká konvertálása. És ellopása. Ennyi(ke).
kereső
@Maccska: És kormánytagok is, döntéshozói helyzetben? Mi a lófüttyről hadoválsz, ha nem ismered? Nevekről- akik akár gipsz jakabok is lehetnek? Nem mellesleg van egy "politikus", az adott egyetem kuratóriumi tagok között- de a többi az szakmájának magasan képzett képviselői, és nem pártkatonák. Az usa "magánegyetemein" - amelyek valóban magánegyetemek, még az az egy sem lehet- mert a szabályok tiltják. A "látszat" az minden!!, a tartalom meg smafu ma Magyarországon,
Jozefina
Ha egy pici erkölcsi tartásuk lenne, akkor már önként valamennyien lemondtak volna!!! Élén a Jucussal!!!
jáger laszló
Alapítványa forma alapvetően a magánegyetemeken dívik
Állami egyetemeken kevésbé...
Ahol ez a működési forma van ott sem szól bele az állam alapvetően az egyetem irányításába.
A rektoré az operatív irányítás és nem a politikusoké!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
De miért!? Újabb efftársi kifogás Brüsszelből mindig van!
Németh István
@Törölt Nick: a büdös rohadt kurva anyád, az igen az, neked meg szikkadjon ki a picsád!@Maccska: Ha nem ismered olvasd el azta kiadványt amely atörvény alapján szépen meg is magyarázza a lehetőségeket! Ha meg nem ismersz valamit, mia büdös kurva anyádnak bírálod!?@Edebácsi: ez amit írtam vén fasz ez rád is vonatkozik!@kereső: ne akarj a 00 tudásoddal észt csorgatni,@Jozefina: ez nem erkölcsi tartás kérdése, hanem a volt képző intézet megtisztelése és a kapcsolatiság, mi több az adott tapasztalatok átadásának > hívjuk így elsődleges hasznosítási lehetősége, amely pont az adott alapítvány hasznára válik! Az pedig ha alapítványi - ha nem szakirányú képzés az alapelv minden erre hivatott intézetben még az alapítványiban is! A politikai elhajlás a kommunista időszak ismétlődésének a szele ugyan is egykor burkoltan ment a képzés, nyíltan pedig ott volt a foxi-maxi az egyetemével és a doktorátusával! A szakmai irányítás mindenkori rektori feladat - punktum! De azt meg kell jegyezni, hogy vannak sajátos szakágazatok ahol a politikai adottságok - sajnos akár demagóg módon is - előfordúlhatnak! Ez ha az égből leénekeljük a csillagokat is ez már csak így marad! Ilyen a vallás, a hitoktatás, de a marxista tudományok - alapvetően a hazugságok (stratégia, taktika) technikájának - elmélete is!
DE a lényeg továbbra is >> az usa-nato aljas armada takarodjon Európából, az Eu. moslék korrupt gyilkos vezetése a sittkóra - akasztásilag!
teuton
@ómió: Analfabeta fajkreten kutyaagyu naci efftras, azert kell lemondani, mert jogallamban összeferhetetlenseg van a kedvezmenyt ado es elfogado között. Jogallamban nem fordulhat pl. elö olyan., a kormanyban es alkalmazottai között hazasparok/rokonok vannak! Ilyen csak a keleti diktaturakban -pl. a "barati kipcsak" Azerbajdzsanban- es Orbansztanban fordulhat elö...
ómió
@teuton: Kihagyó kutyaagyú bolsi fajkretén efftárs! A nyugati "jogállamokban" csak olyan fordul elő, mint a brüsszeli tetvesbolsi tolvajbandátok "demokratikus" köreiben, hogy mind Soros gazdátok zsebéből ugat Magyarországra korrupciót és a belga rendőrség már nem győzi a letartóztatásukat! És nem Azerbajdzsánban meg "Orbanisztánban", hanem Belgiumban! Na, elmebeteg bolsi fajgörény, ezt hazudd le!
teuton
@ómió: Analfabeta kutyaagyu fajgöreny naci efftars, a gazdad lancos kutyaja azt pofazta, hogy amig jogerösen el nem itelnek valakit, addig az artatlalnsag velelme ervenyes (Völner-ügy). Tudom, kutyaagyu analfabetaknak ez sok... Na akkor ugass nekem a kutyaagyaddal arrol, hany jogerös itelet van Belgiumban???
ómió
@teuton:Figyu, defektes kutyaagyát nonstop másrahazudni igyekvő tetvesbolsi elmebeteg! Most számolják az efftársaid szétkorrumpált milliárdjait! Jó sok van! Időbe telik! Ennyit legalább várj ki a defektes kutyaagyaddal! Egyúttal igényelj egy újat is, amivel legalább az analfabéta fajgörény náci efftársaidat, a magadéit(!), felismerhetnéd!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.