Átlépett a DK-ba Kenéz István, a Párbeszéd Felügyelő Bizottságának elnöke – közölte a Demokratikus Koalíció sajtóirodája.

Kenéz az átlépésről azt írta a hivatalos Facebook-oldalán, hogy részt akar venni az „Orbán-rezsim lebontásában”, amihez szerinte csak a DK-ban adottak a feltételek.

Dobrev Klára világosan megmutatta, hogy az Árnyékkormány jelenti az egyetlen kormányzóképes alternatívát az ellenzékben, ezzel pedig ők a kormányváltást akarók utolsó reménye. Büszke vagyok rá, hogy a DK közösségének tagjaként folytathatom a munkát a kormányváltásért és egy európai Magyarországért!

- írja. 

Kenéz István átlépésével 18-ra nőtt azoknak az ellenzéki politikusoknak a száma, akik úgy döntöttek, a DK-ban folytatják a politizálást.

Az ellenzéken belüli mozgások azért érdekesek, mert egy nemrég megjelent felmérés szerint az ellenzéki szavazók szerint túl sok párt van azon az oldalon, ők inkább összefogást szeretnének, vagyis például azt, hogy az ellenzéki pártok az önkormányzati és az EP-választáson is közösen induljanak 2024-ben. A DK pedig az átigazolásokon túl azzal is igyekszik érzékeltetni a dominanciáját az ellenzéki térfélen, hogy árnyékkormányt alakított.

A DK-hoz igazolt politikusok listáját- a teljesség igénye nélkül – a Telex.hu cikkében olvashatják. 

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Maccska
@Emmersson71: nem minősítem egyiket sem.
A dk féle leszalámizással az a gond,hogy Gyurcsány Magyarország legelutasítottabb politikusa.Így nehéz lesz.
Emmersson71
@Maccska: A DK nem szalámizza le a többi pártot! Egyszerűen átlépnek a tagok. A pártok léteznek, és nem azért gyengék, mert kilépnek a politikusaik. Azért lépnek ki a politikusaik, mert gyengék és nincsen támogatottságuk.
Maccska
@Emmersson71: nem szalámizza?Nekem úgy tűnik.Elég sok jele van.
ómió
Idehaza Böszme efftárs a "legerősebb bolsi mágnes"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok