Tavaly még a második helyen állt, azóta egyet előre lépett Magyarország a Transparency International Korrupció Érzékelési Indexén (CPI). A kétséges dicsőség a berlini központú szervezet szerint leginkább a jogállamiság erodálásának, a rendszerszintű korrupció kiépülésének tudható be. 2022-ben Magyarország lett az Európai Unió legkorruptabb tagállama a korrupciót vizsgáló legismertebb nemzetközi NGO szerint. "Az eredmény az elmúlt bő évtizedben lezajlott, a jogállamiság erodálását, az állam foglyul ejtését (state capture) és a rendszerszintű korrupció kiépülését jelentő folyamatoknak tudható be" – derül ki a TI Magyarország jelentéséből. Egy évvel korábban Magyarország a második legrosszabb ország volt az EU-ban ebből a szempontból. A tavalyi jelentés megállapította, hogy AZ ELMÚLT TÍZ ÉVET TEKINTVE FELTŰNŐ, HOGY MAGYARORSZÁG 12 HELYET ESETT VISSZA EZ IDŐ ALATT. A jelentés jogállamiságról szóló része felhívja a figyelmet arra, hogy egy évtized után szemléletváltás ment végbe az...

Forrás: msn.com
Feltöltő: rohács1926
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rohács1926
„Magyarország lett az Európai Unió legkorruptabb tagállama”. Igen, tudjuk. Minden tájékozott ember tudja. A népbutításra költött százmilliárdokkal viszont elérték, hogy a többség elbutuljon.
rohács1926
„Magyarország lett az Európai Unió legkorruptabb tagállama”. Igen, tudjuk. Minden tájékozott ember tudja. A népbutításra költött százmilliárdokkal viszont elérték, hogy a többség elbutuljon.
simmering73
"Mint minden évben, idén is az egyik kiemelt pirosbetűs ünnepnapja ez az ország nyakán taposó politikai horda által sikerrel üzemeltetett népnemzeti hülyének nézésnek. De ne szaladjunk ennyire előre. Mindenek előtt feltétlenül gratulálnom kell azoknak, akik ezt összehozták, akik érvényt szereztek az előre menjünk, ne hátra nemzetfelvirágoztatási cselekvési tervnek, akik lehetővé tették Mária országa számára, hogy Bulgáriát is megelőzve az uniós tagállamok sorában először egyedüliként birtokba vegye a legkorruptabb uniós banánköztársaságnak járó unortodox elismerést. A hátulról legelső helyet. Azért abban nem kevés pusztító meló van, hogy tíz év leforgása alatt mindenki mást leköröztünk a hanyatlási sebesség terén. Az igen komoly tényállás, hogy tíz év alatt egyetlen ország sem rontott annyit a korrupcióérzékelési indexén/pontszámán, mint mimagyarok."
kolozsvaros.com/2023/02/01/tenyleg-sajnalatos-hogy-meg-nem-sikerult-mindent-eltanulni-a-vilag-egyik-feketeoves-korrupt-zsarnokatol/
simmering73
@KisTehen: A máról beszélj gyökér, ne arról, hogy mi lesz majd ha...
Nessy
@Maccska: Áldott emlékű nokiás doboz!Mekkora vihar volt belőle. Ma a milliók, milliárdok nagy része törvényes, vagy az ügyészség megállapítja, hogy nem történt semmi, ügy lezárva!
balos
@Nessy: Kedves!Hiába minden!Aki a nemzethy segg közelébe "kerül",annak a belátása egy bizonyos irányba korlátozódik!Onnan még az atom bomba sem tudja más irányba látni!Azért reménykedem,hogy ezek a nemzet-vakok gyermekei már megtapasztalják,hogy mit védett a csinálója jó pénzért!
Béla333
A hülyemagyar maffiahívők reakciója?:
a másik is lop, csak nem olyan ügyesen, mint a magyar maffia csapat.
Na ezért nem lesz itt normális állam sohasem...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.