Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció képviselője írásbeli kérdést tett fel a belügyminiszternek „Itt az új kormányzati horror: a »Tudom mit tettél tavaly sztrájkkor«?” címmel, amelyre Rétvári Bence államtitkár válaszolt, kiemelve, hogy a pedagógusok a megemelt bérüket a teljes évre visszamenőlegesen meg fogják kapni, amint hozzájut Magyarország a neki járó forrásokhoz. Rétvári úgy fogalmazott, hogy „jól emlékszünk, hogy a baloldal válságkezelésre hivatkozva elvett a pedagógusoktól egyhavi bért”, eközben a jelenlegi kormány „a háború és a szankciók okozta gazdasági nehézségek ellenére minden idők legnagyobb pedagógus béremelési folyamatát indította el”. „Idén januártól már 10 százalékkal emelkedtek a pedagógus bérek, de amint megérkeznek a Magyarországnak járó EU-s források, 21 százalékra emelkedhet az idei béremelés mértéke. Ezt a jövő évben 10 százalék helyett 25 százalékos, 2025-ben 29 százalékos emelés követheti. Ezzel összességében három év alatt 75 százalékkal nőhetnek a...

Forrás: vasarnap.hu
Feltöltő: vasarnap
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Hule kocsog ez a Rétvári !!! Mit mondjon a tanár az ABC-ben ? Behozza a pénzt majd ha Rétvéri megkapja az Uniótól ? Sajnos a magyar kormány tagjai között már csak az eldönthető, hogy melyik tag bolondabb a másiknál és mennyivel.
justhpeter
Ám én azt is gondolom,hogy az államtitkár nem csak hülye, hanem gazember is.
division
@justhpeter: Sajnos sokan el is hiszik ezt a mesét, miszerint a pedagógusok béremelése az EU - tól függ.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.