A 21 Kutatóközpont friss – Telexen ismertetett – felmérése szerint Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára a legelutasítottabb politikusok. A válaszadók közel fele (45 százalék) nem szívesen látná fontos politikai szerepben Dovrev Klárát, a férjéből pedig még az ellenzéki szavazók sem kérnek. Az is kiderült a felmérésből, hogy Karácsony Gergelynél is népszerűbb Donáth Anna.

Gyurcsány Ferenc után felesége, Dobrev Klára a legelutasítottabb politikus, még Toroczkai Lászlót is jobban kedvelik

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke feleségével, Dobrev Klárával a 14. évértékelő beszéde után 2018. január 27-én. Fotó: MTI/Mohai Balázs

A (Momentumnak is dolgozó) 21 Kutatóközpont friss felmérésében a legismertebb ellenzéki politikusok kedveltségét/elutasítottságát vetette össze Orbán Viktoréval. A Telex hozta le a cég kutatását, amely a párt szombaton visszatérő EP-képviselőjét, Donáth Annát hozta ki a legnépszerűbb ellenzéki politikusnak. 

A népszerűségi listát Orbán Viktor (44%) vezeti, Donáth Anna (40%) és Karácsony Gergely (35%) előtt. A dobogóról lecsúszva 4. Kunhalmi Ágnes (34%), akit Toroczkai László (32%), Dobrev Klára (30%), Gyöngyösi Márton (25 %) és Gyurcsány Ferenc (13%) követ.

Továbbra is Gyurcsány Ferenc az ország legelutasítottabb politikusa. A felmérésben részt vevők

67 százaléka semmiképpen sem látná szívesen fontos politikai szerepben a volt miniszterelnököt.

Mivel a válaszadók 99 százaléka ismeri, ezért a teljes népességben is kétharmados Gyurcsány elutasítottsága. Nem csak a kormánypártiak tartják ellenszenvesnek a DK elnökét, az ellenzéki szavazók 50 százaléka is egyértelműen elutasította.

Az elutasított politikusok (semmiképpen sem látnák szívesen fontos politikai szerepben) listáján a DK elnökét (67%) felesége (45%) és fej fej mellett a kormányfő (40%) és a főpolgármester (40%) követi.

Dobrev Klárát az ellenzékiek 59 százaléka szívesen látná fontos politikai szerepben, csak 17 százalék utasítja el élesen, nála jobban csak Donáth Annát és Karácsony Gergelyt kedvelik.

A főpolgármestert a bizonytalanok és Mi Hazánk szavazók is jóval kevésbé utasítják el, mint a DK EP-képviselőjét. Karácsony politikai szerepvállalását az ellenzéki válaszadók 69 százaléka támogatja, és csak 13 százalék utasítja el.

Donáth Anna általános elutasítottsága 25 százalékos, az ellenzékiek 76 százaléka szeretné fontos politikai pozícióban látni, 5 százaléka tartja ellenszenvesnek.

Toroczkai Lászlót a kormánypártiak jóval nagyobb arányban kedvelik (42%) és kisebb arányban utasítják el (13%), mint az ellenzékiek. A Jobbik elnökét, Gyöngyösi Mártont mindkét rangsorban alacsony pontszámokat kapott, ami azt jelenti, hogy a többség leginkább közömbösen áll hozzá.

Forrás: Telex, 24.hu

102 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sgl
Azért azt megkérdezem, mi is volt a Gyurcsány korszak bűne???
-- lemondott a végén, volt annyi kurázsi benne.
És Varga 2018-ban jelentette be: most értük el a pü válság előtti színtet!
Ja a Gyurcsány korszak szintjét. 8 év konjuktúrában, mikor valójában akörül adta át Bajnai is.
Szóval mi az átka a Gyurcsány korszaknak??
- még jogállam volt!!!-
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
durbincs
@Eladott Ország: @Eladott Ország: "Tudod fiam! Alapjában véve egy jó ember vagyok!" márha szedi a szines piruláit ?
Lepényleső
...lehet abban valami,hogy a bán hű katonái,hiszen amit valamikor baloldalnak szoktak mondani,
hathatós segítségével látszott már akkor is omlani? Ne feledjük,sértődöttnek tűnő kilépésével
kezdett el a baloldalinak mondottak tábora bomlani,s hozzá rögvest meg is alapította sajátnak
mondható pártját,- úgymond mutatva alternatívát,- s azóta is a bánnal egyetemben sikerül az
embereket megosztani,- s vélhetően a vele járó haszonnal is megosztozni?
evacica
@bence: Na meg a börtönbe! A sok titkosított anyag ha nyilvánosságra kerülne lenne nagy meglepetés! Ezek lopnak csalnak hazudnak és velejéig romlott bűnbanda a főnökükkel az élen!
evacica
@Lepényleső: Milyen haszonról beszélsz ?! Gyurcsány a fizetését se vette fel mint Miniszterelnök jótékony célokra ajánlotta fel, és mind a mai napig a saját pénzükön jótékonykodnak többek között az Iványi félé egyházat is támogatják, nem úgy mint a nagy vezér kedves felesége aki Romániám jár adományokat osztogatni Kozma atyával na nem a saját pénzét hanem az adományokat!
evacica
És most jöjjön az én egyéni véleményem erről a kutatásról! Nagyon elszomorító ha ez igaz, hogy egy náci párt vezetője a 2006 események egyik főkolomposa aki a TV székház ostorának kirobbantója volt Ő maga mesélte anno az egyenes beszédben Kálmán Olgának hogy ő vitte oda a Kossuth térről azt a csürhét és történt ami történt ez az ember népszerűbb Dobrevnél és Gyurcsánynál!Bár sajnos nem áll messze a magyarok egy részénél a rasszizmus és az antiszemitizmus emlékezzünk csak 1922 23 ra itt már megjelentek a zsidó törvények Hitlernek se híre se hamva nem volt! Hiába az orbáni hazugságok és karakter gyilkosságok jól működnek mert ehhez aztán a lopáson a hazugságon kívül nagyon értenek! Donáthról pedig nekem igen szimpatikus volt mikor bekerült a politikába, de egyre nem tetszik ez az én kezembe van az igazság köve, és más ellenzéki pártok ekézése, főleg a DK é! Persze vizázni kell sőt muszáj de azt nem a nyilvánosság előtt ha nem zárt ajtők mögött! Ezek a nyilvános ekézések csak Orbánt segítik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok