Az energiaárak drasztikus drágulása miatt 364 posta működésének szüneteltetésére kényszerült október végén a Magyar Posta.

Magyar Posta: eszünk ágában sincs újranyitni az „ideiglenesen” bezárt postahivatalokat

Kissé mást mondanak most, mint az ősszel. Forrás: Pixabay

Ha az érintett települések vállalták, hogy előre meghatározott díjat fizetnek a posták üzemeléséért, ott újra nyitották a postákat. Így 32 településen összesen 45 posta szüneteltetését oldotta fel a Magyar Posta Zrt – írja a Telex.

A vállalat vezetése állításuk szerint megvizsgálta a jelenleg szünetelő posták további működtetésének lehetőségeit, de „az eddigi tapasztalatok alapján ezért a meglévő, jelenleg is működő több mint 2200 szolgáltatóhely az ügyfélforgalmat megfelelően kezeli”

– írja a cég közleménye.

A Magyar Posta Zrt. a 2200 posta fenntartásával továbbra is lényegesen túlteljesíti a jogszabályi kötelezettségeit, hiszen az előírtnál mintegy 600 postával több áll az ügyfelek rendelkezésére – folytatják. „Ez a postahelyi ellátottság nemzetközi szinten is kiemelkedő, miközben a háború és a szankciók okozta energiaválság miatt a társaság működtetésének költségei továbbra is jelentősek.”

Így aztán az ígért tavaszi újranyitás helyett a Magyar Posta Zrt. úgy döntött, hogy nincs lehetőség az ideiglenesen szünetelő posták újranyitására.

Forrás: Telex
Fotó: Pixabay

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Minek is a posta? Kell helyette sportcsarnok!...
Qqberci
Minek is a posta? Kell helyette sportcsarnok!...
jáger laszló
MP megüzente
Akkor nyitja újra az ideiglenesen bezárt postákat,ha a pina dalol!!
Most majd jöhet a következő futam...
csak ennyi
barátilag
J.L.
izéke
Aggódok,hol fogok ezután hasonló választékú trafikot találni? Mert postának valóban szarok voltak...no de turkálónak :D
lusta
Maga Nagy Márton gazdaságvisszafejlesztési miniszter premier plánban egyenesen, minden félelem nélkül kijelentette, hogy a bezárás csak a téli fűtési és magas rezsi miatt ideiglenes. hazudni csak lassan, szépen éredemes. A nemzethy matyar gyapjasok úgy szeretik, ha hülyére veszik őket.
Nessy
@lusta: Ennyit a kormány, és vezetője ígéreteiről! Csak és kizárólag a saját érdekeik vezérlik őket! Az osztogatás, fosztogatás igéretek nélkül is remekül működik a rendeleti kormányzás égisze alatt! A többi, homok a szélben.
ómió
Akkor, nekünk nem jut az "ócsó efftársi energiából"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.