Kormányzati (Fidesz) trükkök százai: így hamisítják tetszetős statisztikává az életünket! Eltűnt mérőszámok és forgalomból kivont módszertanok nyomában. Stuart Sutherland brit pszichológus mondta: „Mindenki ismeri a szólást, miszerint statisztikával mindent be lehet bizonyítani, ez azonban csak akkor igaz, ha a statisztikát rosszul, nem megfelelően használják.” Az irracionalitásról szóló könyvében éppen azt a kérdést vizsgálta, hogy felelős pozícióban […]

Forrás: olkt.net
Feltöltő: toma33
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Nem ok nélkül reklamálom a különböző átlagbér, átlag nyugdíj stb esetében a medián táblázatot, medián bért! Ezt az adatot is torzítja, hogy az öt főnél kisebb vállalkozások adatai nincsenek benne, de ez kezelhető, Viszont a mezei statisztikai számítás csak a kormány propaganda számára megfelelő! Szégyen, hogy a kockás papír, ceruza radír (PCR) korszakban sokkal komolyabb, részletesebb, megbízhatóbb havi jelentéseket kellett, és tudtunk készíteni pl. a KSH felé. De a részletes, osztályokra, esetenként orvosokra bontott óraszámokat, béreket, stb. el is várta a vezetés. Később, már számítógép segítségével alapadatokat, azokból képzett indikátorokat lehetett táblázatba vibbi, és azokból következtetéseket levonni! Ez egy intézménynél dolgozó elemző statisztikusnál alap!
Nessy
@Maccska: Kis hazugság, nagy hazugság, statisztika, kormány propaganda!
namihami
@Shikari: 22.14:. A ""hazafiakon"". a nyilas, hungarista csőcselék értendő? Azok utódjait, akik egy vesztes háború fináléjaként tevékeny szerepet játszottak Budapest szétlövetésében, lakói éheztetésében, kivégzésében? Akiknek annyi esze nem volt, hogy belássák, hogy a harc továbbfolytatása csak az emberek további szenvedésével és a saját, tyúksz@ros életüknek megfutamítására jó! Ami még így se sikerült! A nagy német harcostársak kipicsázásával egyetemben!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.