Egy hárommilliárd forintot érő, egyedi hajó kapott lángra a Hajógyári sziget mellett.

A Duna legnagyobb luxusjachtja égett le Budapesten – Itt vannak a részletek a tűzesetről

Egy kigyulladt hajót oltanak a tűzoltók az Óbudai-sziget déli csücskénél 2023. február 14-én. Négy tűzoltóautó mellett a Szent Flórián tűzoltóhajó is oltja a 15-20 méter hosszú kigyulladt jachtot. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Korábban mi is írtunk róla, hogy kedd délelőtt kigyulladt egy hajó az Óbudai-sziget déli felénél, az Árpád híd budai hídfője közelében.

Az Infostart.hu írta meg, hogy csak tűzoltóhajó bevetésével sikerült a lángokat megfékezni, de még órákkal a tűz fellobbanása után is tartott a mentés.

A Duna legnagyobb luxusjachtja égett le Budapesten – Itt vannak a részletek a tűzesetről

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A Yacht Club Magazin egyik korábbi számából kiderült, hogy Overmarine Mangusta 80 típusú hajót még 2004-ben rendelte meg a Le St-James szállodalánc, akkori áron hárommilliárd forintnyi értékben, benne rengeteg egyedi, luxusnak számító felszereléssel. 

A szaklap riportja szerint

"a hajó belső tere a Versace divatcég munkája, az utasokat elegáns szalon, hálófülke, fürdőszoba várta, míg a teljesen nyitottá tehető fedélzeten népes társaság utazhatott."

A meghajtásról két, összesen 4002 lóerő összteljesítményű, egyenként 16 ezer köbcentiméteres MTU dízelmotor gondoskodik, és 45 tengeri csomós (95 km/órás) sebességgel tudja repíteni a Le St-Jamest. 

Elvileg egy speciális tűzoltó rendszer is volt a hajón, amely szükség esetén szén-dioxid táplálásával fojtja el a motortérben keletkező lángokat, amennyiben pedig a hajó léket kapna, a testbe áramló vizet automatikusan a motor hűtésére irányítja, így akadályozva meg az elsüllyedést.

Itt megnézhető egy videó is a luxusjachtról

Forrás: Infostart.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Na és elsüllyedt vagy csak kicsi volt a tűz amit eloltottak hamarjában!!!???
csak ennyi
barátilag
J.L.:::

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.