Békéscsabán például kilenc postából hatot zártak be és a polgármester kérésére sem nyitnak újra egyet sem.

Hazudott a miniszter: nem nyílnak ám újra tavasszal az ősszel bezárt postáink

Sirathatjuk a postákat, nem nyitnak ki újra. Forrás: Pixabay

Szarvas Péter békéscsabai polgármester hiába kilincselt a Magyar Posta Zrt. vezetőinél: a kilencből „ideiglenesen” bezárt hat posta mindegyike végleg megszűnik a megyei jogú városban. A posta vezérigazgatója szerint ez „új együttműködési konstrukció” amiről levelet is írt Szarvasnak. A fideszes országgyűlési képviselő, Herczeg Tamás szerint nem helyes, ami postaügyben történik – írja a Magyar Narancs.

Balczó Barnabás, a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója február 13-i dátummal konkrétan azt írta Szarvas polgármesternek, hogy bár nagyon figyelnek arra, hogy az egyetemes postai szolgáltatások nyújtásával összefüggő jogszabályi feltételeknek megfeleljenek, mégsem nyitják újra a tavaly novemberben bezárt postákat Békéscsabán. Így azok kétharmada megszűnik.

2022 őszén a város addig működő kilenc postájából egyik napról a másikra hatot bezártak. A Fideszhez közel álló Hajrá Békéscsaba színeiben politizáló polgármester, Szarvas Péter már ekkor levelet írt a posta első emberének, és a „takarékossági intézkedés felülvizsgálatát” kérte tőle.

Az 59 ezer lakosú Békéscsaba legnagyobb, mintegy 15-20 ezer lakosú lakótelepén, a Lencsésin, a vasútvonalon túli hatalmas kiterjedésű Jamina városrészben és a különálló, de a megyeszékhelyhez tartozó Mezőmegyeren immár nincs és nem is lesz postahivatal. Ez főként az itt élő közép- és idősebb generációnak jelent nehézséget, sokaknak majdnem megoldhatatlan feladványt.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter tavaly novemberben azt nyilatkozta, hogy ez a takarékossági intézkedés csak tavaszig szól, akkor kinyit minden akkor ideiglenesen bezárt posta. Tény, hogy tavaly november 12-én 210 településen 366 postahivatalt zártak be az országban, ami példátlan Magyarország történetében.

A fideszes propaganda szerint örülni kell a kevesebb postának, hiszen: „Kevesebb levelet és kevesebb csekket adunk fel a hivatalokban”. Tavaly ősszel még a háborúra meg az energiaválságra hivatkoztak a kormányon lévő párt embere

Forrás: Magyar Narancs
Fotó: posta

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

drrotf
Amikor a kormányfő hazudik akkor miért csodálkoznak azon hogy a kormány tagjai is hazudnak?Ez akkor lenne egy hír ha Orbán mindig igazat mondott volna, de így ahogy a kinyilatkoztatásait csinálja a doktorminiszterelnökúr, itt be kell állni a sorba, mert különben repül a renitens, az igazmondó!
Maxipocak
Már a bejelentéskor mertem volna nagytételben fogadni, hogy pofátlanul hazudnak és eszük ágában sincs újranyitni őket. A hombárfejű is tudta, persze. Aki fideszesnek hisz, az meg is érdemli.
justhpeter
Ne tegyünk úgy, mintha a kormány csak a becsületrend tisztikeresztjévek kitüntetettekből állna. Hazudott a miniszter. Na és ?
Egy: a kormányban mindenki hazudik, akinek mozog a szája, kettő: azért kell hazudozniuk, hogy ne tünjön fel a kormányzóképtelenségük és valamivel a beteges lopkodást is el kell rakarniuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.