A belváros és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között közlekedő 100E buszon 1500 forintról 2200-ra emelkedik a jegyár április 1-jei hatállyal – döntött Fővárosi Közgyűlés.

Nekiment a fideszes polgármester Karácsonynak: Isten óvjon mindenkit attól, hogy maguk egyszer hatalomra kerüljenek
Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP), a XII. kerület polgármestere (b) és Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2023. február 22-én MTI/Illyés Tibor

Az indoklás szerint a vonalon folyamatosan, a repülőtér forgalmával együtt növekszik az utasszám, az utasok magasra értékelik a szolgáltatás színvonalát és kedvezőnek tartják az árát.

A képviselők egyhangú döntéssel jóváhagyták a helyi közösségi közlekedés idei évre vonatkozó 12 milliárd forintos állami támogatásáról szóló szerződést.

Élő Norbert (MSZP) javaslatára a főpolgármester él felterjesztési jogával és azt javasolja az illetékes miniszternek, hogy a megemelkedett energiaárak miatt kapjon egyszeri 14 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást a fővárosi közösségi közlekedés. A Fidesz-KDNP képviselői kifogásolták, hogy Élő Norbert nem támasztotta alá kellőképpen javaslatát, miért pont 14 milliárd forintot tartana szükségesnek, így azt nem is szavazták meg.

A képviselők elfogadták a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei (BGYH) Zrt. idei üzleti tervét. 

A közgyűlés úgy döntött, idén is kiírják a Trambulin Fővárosi Tehetséggondozó ösztöndíjat a hátrányos helyzetű, tehetséges budapesti középiskolásoknak.

Az ülésen döntöttek arról, hogy a Fővárosi Környezetvédelmi Alap felhívására beérkezett 16 pályázatból hetet támogatnak több mint tízmillió forinttal. A nyertes pályázatok között van a Tétényi-fennsík élőhelyének bemutatása, esővízkezeléssel kapcsolatos pályázat, komposztálástámogatás, szemléletformálás, valamint természetismeretei tanösvény kialakítása az Óbudai-szigeti ártéri erdő területén. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) megjegyezte, a főváros mintegy 500 milliárdos költségvetéséből egy 10 millió forintos alappal elintézi a környezetvédelmet a városvezetés, amelyet szerinte komolyabban kellene venni.

Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP) XII. kerületi polgármester az ülésre beterjesztett javaslatában az egységes kezelés érdekében a Németvölgyi és az Istenhegyi útnál lévő tizenhat parkolóhely egy zónába sorolását indítványozta, de Karácsony Gergely főpolgármester módosító javaslatot nyújtott be.

Ebben az állt, hogy a XII. kerületben a közterületi parkolóhelyeket üzemeltető önkormányzattal a bevételek megosztásáról szóló megállapodás még nem jött létre, és ezért azt javasolta, hogy az övezeti átsorolásról a Fővárosi Közgyűlés azt követően hozzon döntést, hogy ez a megállapodás létrejön és hatályba lép.

Pokorni Zoltán erre reagálva úgy fogalmazott:

Isten óvjon mindenkit attól, hogy maguk egyszer hatalomra kerüljenek. Így zsarolni, visszaélni azzal a csöppnyi hatalommal, amit a nép adott a maguk kezébe, az felháborító. Ha van egy cseppnyi jóérzése, akkor Karácsony Gergely visszavonja a javaslatát

– mondta.

A főpolgármester fenntartotta módosító javaslatát, amit a testület meg is szavazott.

Egy másik javaslatban Pokorni Zoltán és Őrsi Gergely (MSZP) II. kerületi polgármester kizárólagos lakossági várakozási helyek kijelölését indítványozták kerületeikben. Ehhez ugyancsak módosító javaslatot nyújtott be – többek mellett – a főpolgármester, mert mint mondta, bizonyos kérdéseket még tisztázni kell, de a szándékkal egyetértenek.

Forrás: MTI

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
' Isten óvjon mindenkit attól, hogy maguk egyszer hatalomra kerüljenek.' Sajnos ez meg is történt , de az valahogy így szólt , és nem fideszes képviselő mondta ," Vaclav Havel Orbán Viktorról 2002-ben: "Ha ez az ember még egyszer hatalomhoz jut, Isten óvja Magyarországot, de még Európát is." És milyen igaza lett !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Péter2
' Isten óvjon mindenkit attól, hogy maguk egyszer hatalomra kerüljenek.' Sajnos ez meg is történt , de az valahogy így szólt , és nem fideszes képviselő mondta ," Vaclav Havel Orbán Viktorról 2002-ben: "Ha ez az ember még egyszer hatalomhoz jut, Isten óvja Magyarországot, de még Európát is." És milyen igaza lett !
gina
Bár ki még a fekete ördög is mint ti rohadék fidesz moslékok, de egyszer el jön a szabadség tolvaj patkányok
justhpeter
Ezek szerint Pokorni látja mi történik körülötte, de már egyre kevésbé tetszik neki. Talán reklamáljon a kolostormalacnál.
jesz
nyugi öreg, nem kerülnek országirányító hatalomba...
Yoda69
Fostok, fideSS tetvek? Pedig előbb utóbb bukni fogtok és minden bűn amit a magyar emberek ellen elkövetett ki lesz vizsgálva.
Toller Béla
Pokorni elveiről sokat nem lehetne írni ! Tizenkét éve zsarolnak azzal a pici hatalommal, ami a kezükbe került, és egyre szélesítik. És akkor méh neki áll feljebb ? Miért nem zárja le az a tárgyalást, amelyre Karácsony hivatkozik ? Ha kapni akar valamit, akkor adnia is tudni kell !
ómió
Na! Az efftársak már megint "emelnek"!? Nő az "efftársi életszinvonál"!?
Fenyöfa58
@ómió: A KOMMUNISTA GÉNEK NEM HAZUDNAK ,TE KECSKE BASZÓ KIPCSAK !!!
human
@sgl: Fideszes rokonom mondta 2010-ben "Figyeld meg ezek nem fognak lopni." És ő őszintén hitte ezt.
ómió
@Fenyöfa58: Tényleg nem! Szinte kiüvöltenek belőled, bolsiék tehénbaszó fajgörénye! Még, ha nonstop próbálod másokra hazudni őket, akkor is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.