Megszületett a kormánydöntés arról, hogy a főváros 54 milliárdnyi európai uniós forrásból 51 új, alacsony padlós, légkondicionált, korszerű CAF-villamost vásárolhat – írta Karácsony Gergely főpolgármester pénteken a Facebook-oldalán.

"Bár a villamosok beszerzéséről már 2019 májusában megállapodott a kormány és a főváros, a forrás biztosításáról szóló döntés az utolsó pillanatban született meg"

- olvasható a főpolgármester bejegyzésében.

Úgy fogalmazott,

"a Budapesti Közlekedési Központ munkatársai eddig tudták életben tartani azt a rendkívül kedvező beszerzési lehetőséget, amiről bűn lett volna lemondani. De jobb későn, mint soha: a jövőre megérkező villamosok nagy előrelépést jelentenek majd a budapesti közösségi közlekedésben".

Karácsony Gergely posztjában megköszönte az Európai Unió támogatását és a kormány partnerségét.

"Végre van valami, aminek közösen örülhetünk. Jó lenne, ha ez nem a kivétel lenne, hanem a szabály"

- írta

Óriási beruházás Budapesten, ilyet még nem látott a főváros

Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
@Maccska: Miért sz@rjátok tele a szátokat minden nap ? Tudod az internet liberális vívmány , úgy mint a faceebook , és minden közösségi média , pl ez is , ha annyira nem tetszenek ezek a liberális vívmányok , mi a francnak regisztráltok be rá ? Hisz nektek az tiltott " gyümölcs " tudod amit én utálok , azt semmilyen formában , nem tolerálom , pl ahogy egy kormányközeli médiát sem , nézek , hallgatok , olvasok , sőt amihez a legkisebb köze is van a " kurmánynak " Közel lakom a Szlovák , Osztrák határhoz , az egyik 500 méter a másik 80 km , ezek országok kereskedelmi adóját hallgatom , még magyar adás is van , de beszélek több nyelven , úgyhogy nem gond ezek médiák mondanivalójának az értése értelmezése , egyet elárulok , mindkét országban rossz híre van a kormányodnak , nagyon rossz ! Hogy egy kicsit tanulj mit jelent az , hogy liberális , azt vizsgáld meg az értékrendedet , hogy hová tartozol , mert így hiteltelen vagy , hogy liberálisokat szidod , közben meg liberális értékek mentén élsz , pl kommentelsz , netezel , sőt le merem fogadni , még a facebookra is be vagy regisztrálva , vagy a twittere . -------Liberális jelentése ---A liberalizmus, más néven szabadelvűség, a szabadságot jelentő liberty szó után alapvetően a személyes szabadságon és törvény előtti egyenlőségen alapul, vagyis a szabad gondolatok széles spektrumát jelentő eszmerendszer, melyek közös vonása, hogy az egyén szabadságát jelölik meg mint legfontosabb politikai célt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Törölt Nick
@Maccska: Azt a szintet biztos megüti mint a Taplópista rozsdatemetős metró kocsijai.
Toller Béla
Ha nincs pénz, én is adok - mondhatja a kormány. Akár 40 milliárdot. Ha megjön az EU-s pénz, úgy is ellopom és másra költöm ! A beszerzés tervezése kapcsán, még nem is lesz elég !
drrotf
@Maccska: Most úgy csinálsz mintha értenél a közbeszerzésekhez, csak az a baj ennél a hozzászólásodnál, hogy a tényleges helyzetet nem ismered.A cikk szerint, de a BKV nyilatkozata szerint a vásárlás megtörtént, csak a pénzt most biztosította a magyar kormány, amely tudjuk hogy csak akkor segít valakin ha az érdeke így kívánja.Ez az érdek egészen biztosan nem Karácsony két szép szeme!Azt is leírta a cikk hogy az üzlet 2024-ben fejeződik be ,de két részletben valósul meg, egyszer 20 majd utána a többi villamost szállítja le az eladó, és azt gondolom, hogy 20 villamos átadása egy európai cégnek nem okoz gondot, legalább is olyant nem hogy szerződés szegé történjen.Olyan akarsz lenni mint egy vakvezető aki egy világtalan embert akar vezetni.Nem gondolom hogy erre , a Te /és ez itt nagy betű a helyesírás szabályai miatt/ alkalmas lennél mert az hozzászólásodból az is kiderül hogy érintőlegesen sem ismered ezt a konkrét ügyet.
jáger laszló
Már itt dübörög a CAF villamos közel a határhoz!!
Eljön az idő mikor utazhatsz is rajta
csak ennyi
barátilag
J,L.
terlasz
Orbán rájött, hogy nem büntetni, hanem visszavásárolni kell Budapestet?
ómió
A "visszaoszthatót" is beleszámoltátok, efftársak!? Tudjátok! Úgy "kispestiesen"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.