A Mi Hazánk Mozgalom külföldi pénzből folytatott pártfinanszírozás miatt tett hétfőn feljelentést Momentum óriásplakát-kampánya miatt.

A Mi Hazánk hatalmas szívességet tett a Fidesznek

Novák Előd feljelentése véletlenül éppen a fideszes narratívát erősíti. Forrás: Pixabay

Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke budapesti sajtótájékoztatón kijelentette: a magyar titkosszolgálat által feltárt, amerikai milliárdokból folytat tiltott pártfinanszírozásnak és pénzmosásnak is minősülő óriásplakát-kampányt a Momentum – írja a 24.hu.

Bár a Momentum tagadta az osztozkodásban való részvételét, most kiderült, hogy az ő média- és cégbirodalmuk is kapott abból a pénzből

– fogalmazott Novák. A titkosszolgálati jelentés nyilvánosságra hozott része szerint több mint négymilliárd forint érkezett a „balliberális ellenzékhez köthető szervezetekhez és cégekhez, külföldről, az Action for Democracy nevű fedőszervtől.”

Novák szerint a milliárdos támogatások végfelhasználóinak azonosítása során mutatták ki, hogy Bajnai Gordon volt miniszterelnök és egykori titkosszolgálati miniszteréhez köthető DatAdat-cégcsoporton keresztül a többi között a FelitunoMedia Kft. is kapott pénzt.

A cég ügyvezetője, Sárándy Rajmund az Opten céginformációs adatbázis szerint egy másik, 2021 őszén alapított Street Fluence Kft ügyvezetője, is, amely cég a Momentum mostani óriásplakát-kampányát is biztosítja, méghozzá a piaci ár negyedéért, fűzte hozzá a Mi Hazánk alelnöke.

Mint kifejtette, a Momentum a cégnek a kampányért mintegy 90 millió forintot fizetett ki, de az óriásplakátonkénti havi bruttó 99 ezer forinttal szemben a piaci listaár ezen összeg mintegy négyszerese. A 2022-es választások előtt háromnegyed évvel, mindössze hárommillió forintból alapított cég 2627 felületet vásárolt meg, amivel a piac meghatározó szereplőjévé vált.

A nyomott áron kizárólag a Momentummal való óriásplakát-szerződés felveti a bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás gyanúját – hangoztatta Novák, aki azt is megjegyezte, hogy pénzmosás gyanúja miatt is feljelentést tett a momentumos céghálózat ügyében.

Novák amiatt nem tett feljelentést, hogy a fideszes Rogán Antal propagandaminisztériuma a tavalyi szűk esztendőben is 44 milliárd forintért hirdethette a kormánypropagandát óriásplakátokon. Ahogyan az sem zavarja, hogy a fideszes propagandamédiummá züllesztett közmédia csak az idén 126.6 milliárd forintból gazdálkodhat, többek közt golyóálló üvegre és autómosó berendezésre költve az adónkat.

Forrás: 24.hu
Fotó: Pixabay

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@KisTehen: aki eztet elhiszi az szamarabb a lónál!:) ez is csak szecska nektek, buta ökröknek!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
@KisTehen: aki eztet elhiszi az szamarabb a lónál!:) ez is csak szecska nektek, buta ökröknek!
csak úgy....
@KisTehen: te valóban már csak röhögni tudsz, mert te egy elmebeteg! -szomorú valóság..
jáger laszló
Cseppet erőltetett,de hagy játszanak a gyerekek,mert erre is van idejük az helyett,hogy értelmes dolgokkal foglalkoznának!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
Péter2
Valami sohasem jön össze a kommunista jobboldalnak , feljelentenek mint az átkosba , és a baloldal meg nyeri a pereket, és hízik a kártérítésekből ! Ezt is már többször elővették nemrég Bajnait tisztázta a bíróság , előtte meg Markit az ügyből kifolyólag , most sem lesz másképp . ez csak a mantra a fideszes őrülteknek ! Lehet pártot támogatni magyar embereknek , ezt tették Amerikából, magyar milliárdosok , a nevüket is adták hozzá , és ez szabályos !
csak úgy....
@KisTehen: boci boci tarka se füled se farkad ! :)
simmering73
@KisTehen: Kis humorzsák. Csak be ne szarj a sok röhögéstől. HAHAHA
csak úgy....
@Philip Marlowe: te egyre bugyutább az éltes korod ellenére! :) öregségi csölátás..
Terminátor
Mindez szép!
De én arra lennék kíváncsi, hogy a guruló rubelek kinél állapodtak meg!
Vagy volt más, mint a guruló rubel, s az nyomósabb volt!
ómió
Bizony, Mi Hazánk! Csak a történteket ne! Az nem efftársi!
NKF
2026-ban három párt lesz a parlamentben. A Fidesz,DK és a Mi Hazánk!
A többi megy a levesbe!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.