Az IDEA Intézet reprezentatív felmérést készített, ami egy roppant fontos kérdésre ad választ.

Kiszámolták: A momentumosok szerint olyan Jimmy, mint a budapesti olimpia, nem kérnek belőle

Momentumos vagy? Akkor ez a fotó neked szól! Forrás: Youtube

Az online felmérés során megkérdezettek közel fele „egyáltalán nem szereti” Jimmy dalait. Harmaduk szerint a dolog „hangulatfüggő”, és csak 9 százalék mondta azt, hogy „nagyon szereti” – kürtölte világgá az RTL.

Egészen felháborító, hogy az összes megkérdezettnek csak a 2 százaléka válaszolta, hogy rendszeresen hallgatja Zámbó Jimmy zenéit. 58 százalék egyáltalán nem hallgatja (!), 27 százalék pedig csak akkor, ha véletlenül épp az szól (!!!) a rádióban.

Az énekesnek a 60 év felettiek körében van a legtöbb rajongója. Legkevésbé a 40-49 évesek (66 százalék), és az aktív álláskeresők (59 százalék) kedvelik Jimmyt

– utóbbiak talán épp azért, mert velük ellentétben a Királynak nagyon is bejött az élet.

2023-ban Zámbó Jimmy rajongóit a községekben élő (körükben 12 százalék szereti nagyon a dalait), alacsonyabb iskolai végzettségű (a 8 osztályt végzettek 27, a szakmával rendelkezők 13 százalék mondta ezt) és rosszabb anyagi helyzetű (az önmagukat „nélkülözőként” jellemző válaszadók 24 százaléka szereti) emberek között kell keresni – írja a Telex.

A diplomások 63 százaléka viszont egyáltalán nem szereti Jimmy dalait, és a fővárosiak 52 százaléka is hasonlóan nyilatkozott. Az Idea felmérése szerint a Jobbik szavazói szeretik a legjobban Jimmyt (20 százalék). A skála másik végén a Momentum szavazói állnak, 71 százalékuk válaszolta azt, hogy egyáltalán nem szereti Zámbó Jimmy dalait – csakúgy, mint annó a budapesti Olimpia rendezését.

A Fidesz és a DK szavazói egyébként meglepő módon hasonló véleményen vannak, ha nem az ország állapotáról, hanem Zámbó Jimmy művészetéről van szó. A DK-sok 8, a fideszesek 11 százaléka nagyon szereti, 44 illetve 45 százalékuk pedig egyáltalán nem szereti.

Arra a kérdésre, hogy milyen gyakran hallgatnak Zámbó Jimmy-dalokat, a jobbikosok közül válaszolták a legtöbben, hogy „időközönként” (19 százalék). A momentumosok ebben a kérdésben is kiugró elutasításról tettek tanúságot, 82 százalékuk válaszolta azt, hogy egyáltalán nem hallgatja a Király számait.

Az IDEA Intézet a kutatás adatait 2023. január 30 – 2023. február 15. között vette fel közösségi média alapú kérdőív segítségével.

Forrás: RTL, Telex
Fotó: Youtube

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
A felmérésnek semmi értelme mert ez nem befolyásol semmit
Csak szócséplés az egész!!
ennyi
barátilag
J,L,
Emmersson71
Értelmes ember nem ítél el másokat az ízlése miatt! Elfér a palettán a többi mellett. A gond akkor van - mint a vallások esetében is -, ha valami helyére akarják betolni, mást megfosztva a jogaitól.
Persze, a skatulyázás elkerülhetetlen. A sztereotípiák rosszak, de van alapjuk (lásd még: "nem zörög a garaszt...), ezért bizony asszociálunk bizonyos zenei stílusok esetén egyes..khm..polgártársainkra. Ez van, akaratlanul is ítélkezünk.

Ha Jimmyt hallok - többnyire nyáron, nyitott ablaknál vagy mobilról üvöltetve - és megnézem, ki hallgatja, leginkább c. típusú humanoidokat látok. Persze ugyanilyen stílusban és hangerővel más zenét bömböltető embereket is megvetek, de valahogy a cigányzene és a mulatós sokkal sűrűbben tolakodik a pofánkba így.

A sorozatot nem láttam még. Jimmy életútja és tehetsége indokolttá teszi azt, hogy filmre vigyék az életét. Ehhez nem kell kedvelni a zenéjét és az előadói stílusát, de elismerhetjük a tehetségét. Persze, ha véletlenül a rádióban Jimmy szólalna meg - nem valószínű, mert tematikus rádiót hallgatok ;) -, kikapcsolnám, mert lábrázást kapok a hanjától és attól a zenei stílustól, amit képviselt.
De tőlem szólhat, hallgassa, akinek tetszik, csak ne erőltesse rám!
Nyírfa
Néhány dalát szívesen meghallgatom, ha "szembejön", de a zenei palettámon ő nem szerepel. Elképesztő hangi adottságokkal rendelkezett, ki tudja, jobb körülmények között mire vitte volna, egy jó menedzserrel, jó dalokkal, akár világhírre is.
Az életéről készült sorozat első négy részét már láttam, és nem tetszett. Nincsen egyetlen rokonszenves figura sem, és nem biztos, hogy jó választás volt a fiatal Zámbó Imrét Olasz Renatoval játszatni.
A film által mutatott családi háttér láttán igazi csoda még az itthoni karriere is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.