Az a tény, hogy már 35 ország küld fegyvereket az ukrán hadszíntérre, azt jelzi, hogy már nem beszélhetünk helyi konfliktusról – jelentette ki Dömötör Csaba a Facebook-oldalán csütörtökön közzétett videójában.

A Fidesz kiadta a riasztást a világháború miatt, meg is nevezték a felelősöket
Fotó: Facebook/Dömötör Csaba

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint ennek alapján "nem túlzás azt mondani, hogy ez az út a világháborúhoz vezet".

Nem könnyű fegyverekről van szó, ami abból is látszik, hogy 17 ország tankokat is felajánlott – hangsúlyozta Dömötör Csaba, rámutatva:

már nem csak európai országok küldenek fegyvert, ami az eszkalációt mutatja. Ausztrália és Szudán, Pakisztán és az Egyesült Államok is küld fegyvereket. Utóbbi nem kevesebb mint 2 milliárd dollár értékben

- mutatott rá.

Az államtitkár felidézte a német háborús politika fejlődéstörténetét, ami ötezer harci sisakkal kezdődött, míg ma már nemcsak páncéltörő fegyvereket és rakétákat, hanem Leopard tankokat is küldenek. De – folytatta – , küld ilyen tankokat Svédország és Spanyolország is.

És jön a következő szint: most már azon megy a vita, hogy menjenek-e vadászgépek.

"Tényleg csak egy hajszál választ el minket attól, hogy európai katonák küldése is napirenden legyen"

- tette hozzá Dömötör Csaba.

Az államtitkár szerint bár a fegyverszállítások tagállami szinten dőlnek el, a brüsszeli intézmények is "ugyanazon a háborús tracken vannak". Az Európai Bizottság elnöke és a tanács elnöke is még több fegyvert küldene, amit az Európai Parlament is megerősített.

Dömötör Csaba emlékeztetett arra a frissen elfogadott, háborúval kapcsolatos EP-állásfoglalásra, melynek egyik pontja tételesen felsorolja, hogy még milyen további fegyvereket kellene küldeni.

Nem elég, hogy nyögjük a gazdasági terheket, "a háborús nyomás is egyre nagyobb"

- mondta.

Az államtitkár szirénhangoknak nevezte azokat az érveket, amelyek szerint ha több fegyvert küldünk, hamarabb vége lesz a háborúnak. "1914-ben is ezt mondták. Most lenne jó megállni" – tette hozzá Dömötör Csaba.

Forrás: MTI

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Dörmike, kezdjük az elején: Ki rohant le egy másik országot?...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nanya
@Németh István: hahhhhahahahahahaha! te toprongy !
őrjöngsz ? bolonduljál meg ( még jobban ) !
miket vartyogsz itt össze ? én ugyan el nem olvasom ,de ránézésre is hányingerem van,.
te meg le vagy szarva !
Németh István
@Nanya: > hogy tudd a frankót > a nagyanyámat megalázták az ukránok, majd belehalt a fertőzésba amit kapott a nagybátyámat a szőllőben lelőtték, szétverték a hordókat a bor mind tönktement, a marhákat és a lovakat elvitték a disznót mert nem tudtáknelvinni lelőtték a falú egyetlen cséplőgépét szétlőtték> an no az ukrán II. front gazemberei - te moslék ezeket bakar-nád, akár családod tagjainak élete árán is bármiben segíteni, temoslékfajzat!
MIt keres az usa Orosz földön! Mit akar az Eu.vezetése > a hitleri álmot végrahajtani? mert kellene a rablott olaj és a gáz, meg a természeti kincsek!? Nem szégyellitek azt a rühhes moslék pofátokat még csak kinyiti is! >>te hülye barom hányadék!!!
Az usa-nató armada takarodjon Európából, az eu német érdekű hatalommániás és korrupt aljas diktatórikus vezetése a kurva anyjába a börtönbe > akasztásilag! veled együtt te a saját családod gyilkosa!
Nanya
@Németh István: az akasztással max egyetértek ! remélem meg fog történni. VELETEK !
ami a felmenőidet,azoknak sorsát nekem ne ecseteld !
négy közeli családtagom végezte orosz hadifogságban az uráli bányákban !
ja ! és a pofádat leszarom !
Peller Anikó
@Német román István: Melyik faluról beszélsz nyomorult elmebeteg állatja? Tánszereda?

Mi közünk nekünk ehhez? Ki volt az ukránok parancsnoka? Ki volt ott az elnöki cáratyuska? Ki ment oda letiporni az orosz nép hazáját?

Az oroszok valóban nem sokat változtak a vháború óta, ugyanolyan állatok most is mint akkor. Csak most nem a hazájukat védik hanem legázolják a szomszédaikat. Moldova után románia következik te agyatlan barom. Az ukrán front az orosz hadsereg része volt, nem kenheted az ukránokra, mert az ukránokat fegyverrel hajtották a frontvonalra az oroszok a sztalinúr fővezérletével. De akkor ők egy honvédő háborút folytattak. Utána meg már csak lendületben voltak, ki kellett irtani a nácizmus írmagját is. De téged életben hagytak, örülhetnél inkább annak geciromán.
Peller Anikó
"Aztán lecsapunk a románokra. És olyan keményen fogjuk csinálni, ahogy csak el lehet képzelni"

propeller.hu/nagyvilag/3905592-romania-megtamadasarol-beszeltek-orosz-teveben

A segghülyék tapsikolnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.