Tegnap az azonnali kérdések után letette képviselői esküjét a DK-s Ráczné Földi Judit, ezzel parlamenti mandátumhoz jutott. A politikus tragikus hirtelenséggel elhunytpárttársa, Kordás László helyét vette át az Országgyűlésben.

Hadházy alaposan nekiment a DK-nak az off-shore lovag képviselővé emelése miatt
Ráczné Földi Judit, a Demokratikus Koalíció székesfehérvári önkormányzati képviselője, az országos elnökség tagja. MTI/Bodnár Boglárka

Ráczné Földi Judit neve akkor vált országosan ismertté, amikor a 2021. őszi előválasztás során kiderült, hogy nagyon is sok köze van egy offshore hátterű céghez, ami többek mellett autómosót és sztriptízbárt is működtetett. 

Közösségi oldalán reagált erre Hadházy, aki szerint pártja ugyanis úgy gondolta, a következetességnél és tisztességnél fontosabb a párthűség.

Az előválasztáson induló jelölteknek külön nyilatkozniuk kellett arról, hogy nincsenek offshore-érdekeltségeik. Miután kiderült, pert indított az őt lebuktató lap ellen.

Elvesztette, ahogy egyébként az előválasztáson is veszített, ma mégis beüthetett az aranyozott falak közé

- jelentette ki Hadházy Ákos.

Szándékosan nem vettem részt a mandátumot igazoló szavazáson, nem lett volna ildomos ugyanis nemet nyomni (egyszerűen nem szokás), igent pedig nem tudtam volna jó lelkiismerettel. Annyira súlyosnak gondolom azonban a helyzetet, hogy határozatlan ideig kénytelen vagyok mindenféle kapcsolatot megszakítani az érintett párt képviselőivel és tisztségviselőivel, pedig természetesen ott is jócskán vannak tisztességes és elkötelezett emberek.

- mondta el a független parlamenti képviselő.

A politikus szerint az off-shore lovag képviselővé emelése egyrészt semmibe veszi a munkáját:

hiába mutatja be, milyen korrupt ez a rendszer, ha jön az egyik ellenzéki párt és gyakorlatilag lenulláz mindent.

Ezek után teljes joggal mondhatják a választók, hogy egyik kutya, másik eb. Semmibe veszi ez a párt az előválasztáson dolgozó sok ezer, lelkes aktivista munkáját is, amikor csak azért is egy vesztes jelöltnek adja a mandátumot.

És végül: teljesen félreérti a helyzetet ez a párt, ha azt hiszi, a Fideszt másolva (jelen esetben a „mi kutyánk kölykét” tűzön-vízen át bevédeni) lehet eredményt elérni. Pont, hogy mindennek az ellentétét kellene csinálni, amit az állampárt tesz, e nélkül nincs előre, marad minden a régiben.

- tette hozzá Hadházy, aki szerint ráadásul a Fidesz csak azért teheti meg, amit tesz, mert a kezében van a teljes propagandagépezet. Ha egy ellenzéki párt szerint egy YouTube csatorna helyettesíti, akkor nagyot fog csalódni.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Hogy miért mocskos dolog az itthon rendesen adót fizető szavazókkal szemben egy bevallottan offshore céget működtető vállalkozás?:

Nos ezért:
"Magyarországról a nyolcvanas évek óta 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki a világ különböző adóparadicsomaiba. Ezzel hazánk a világon a 12. legtöbb pénzt vesztett állam, megelőzve nálunk sokkal nagyobb és korruptabb hírben álló országokat, például Ukrajnát, Törökországot és Kazahsztánt – állítja egy nemzetközi jelentés. A kutatást vezető közgazdász, John Christensen a Heteknek elmondta: szinte példátlan, hogy egy ország a teljes államadósságának két és félszeresét külföldre engedje úgy, hogy abból semmiféle bevétele nem származik. A megdöbbentő adatok arra utalnak, hogy az elmúlt 30 év sorozatos külföldi hitelfelvételei és megszorításai jórészt értelmetlenül történtek."
Ebből a szempontból új megvilágításba kerülhet a magyar adósságválság: valóban nem lett volna szükség IMF-re és uniós mentőövre – de Bokros-, Gyurcsány- és Orbán-csomagra sem –, ha a politikai elit az elmúlt 20-25 évben hatékonyan fellép az országkárosító jelenséggel szemben."
hetek.hu/hatter/201207/magyarorszag_elrablasa
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Dr. Proktor: Tanácstalanok- na, az a legnagyobb tábor. 34-38 %- menne szavazni orbán ellen(mert nincs választás, csak szavazás), de már nem megy befogott orral sem.Benézetm a dk, és gyf fb. oldalára- hááááááááát, nem egyöntetú a gratuláló sereg- ott is az a "kritikus" szlogen, ami itt is előkerült- "nem elég..."
Dr. Proktor
@durbincs: Inkább mint hülye...
Nézz a tükrödbe!
Dr. Proktor
@kereső: Továbbá:
"A Fővárosi Ítélőtábla hétfői jogerős ítélete végül megállapította, hogy a Válasz Online megalapozottan írta azt a 2021-es ellenzéki előválasztásról szóló cikkeiben, hogy a DK elnökségi tagja hazudott, amikor az általa aláírt feddhetetlenségi nyilatkozatban letagadta offshore cégét."
Nem örülök Gyurcsány döntésének, ezzel a Fidesz kapott megint egy adut...
Eladott Ország
"Valójában nem elég, ha valaki becsületes ember, szükséges, hogy annak is látsszék." (Honoré de Balzac)
Dr. Proktor
@durbincs: Köcsögöt csak egyet látok errefelé, egy magát durbincsnak képzelő kecsegét, akarom mondani köcsögöt...
Dr. Proktor
@durbincs: Kezeltesd magd, még akkor is ha reménytelennek tűnik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.