Súlyosan veszélyeztette a dolgozóit a lítium-ion akkumulátorok újrahasznosításával foglalkozó bátonyterenyei SungEel Hitech Hungary Kft., ezért a munkavédelmi hatóság nyolc és félmillió forint bírság megfizetésére kötelezte a céget. A bírságot kiszabó határozat szerint 13 fő súlyos veszélyeztetettségnek volt kitéve. A hatóságok már többször megbüntették súlyos mulasztások miatt a hulladékfeldolgozó céget, amely most évi 52 ezer tonnára szeretné növelni kapacitását. A selejtes és minőséghibás akkuk mennyisége ugyanis nőni fog, hiszen a gödi Samsung-beruházás nemrég kapott katasztrófavédelmi engedélyt az új üzemére és hamarosan megkezdi működését az SK Innovation iváncsai akkugyára is.

Forrás: atlatszo.hu
Feltöltő: simmering73
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@KisTehen: boci,te egy túlbuzgó buta szárnyas állat!
simmering73
@KisTehen: Hülye. Nem olvastad a cikket vagy nem tudsz értőn olvasni?
Eladott Ország
@KisTehen: Gödön már toxikus anyagokat találtak a talajvízben, pedig a Samsung 5 éve működő akkumulátorgyára csak 30 GWh-s, ami harmada a leendő kínai Contemporary Amperex Technology (CATL), debreceni üzemének. Gödön a Samsung kb. 1/3 akkora akkumulátorgyára 5 éves termelés alatt elszennyezte a talajvizet, szóval a szennyvíz-tisztítás is nagy kihívás lesz. Palkovics miniszter: "Magyarország eltökélt az akkumulátorgyártás fejlesztése mellett, de „mindennek ára van”. Szerinte egy ilyen kapacitású gyár energiaigénye 800 megawatt, és óránként 1000 köbméter vízigénye van. „Kérdés, hogyan tudjuk ezeket a szinteket csökkenteni" A Debreceniek örülnek majd, amikor már kora tavasszal lajtoskocsiról osztogatják az ivóvizet a bő vizeiről méltán híres Debrecenben. Csodálkozunk itt, hogy miért ide jönnek. Miért van az, hogy hozzánk mindig valamiért Kína meg az oroszok jönnek csak?! Költői kérdés. Ugye a környezetvédelem a folyó- és az ivóvíz, a talaj szempontjából is fontos lesz?! Vagy itt is kell egy Sárga-folyó?!
Míg nálunk a lassan kifutótípusnak számító lítium-ion aksikat gyártatnak majd a kínaiak, addig Svájcban megnyílt az első, kizárólag szilárdtestakkumulátort gyártó üzem, aminek legalább duplája az energiasűrűsége, így a hatótáv 900-1000 km, 6-8 perc alatt feltölthető, és korlátlan ciklust bír, nem gyullad ki. Már megint a múltba ruházunk be, de mit várhatunk a főispánok alatt. Várhatóan Szijjártó megkapja a legmagasabb kínai állami kitüntetést.
uploads.disquscdn.com/images/1986f0bc77bc0fcfe916abeda1e104217a9a598985040c65f6ed85bf88db2f49.jpg?w=800&h
A minőséghibás gödi lítium-ion akkumulátorok a bátonyterenyei hulladékfeldolgozóba kerülnek, enyire nem fogod fel, hogy mit olvasol, ami a diszlexia egy atipikus idegrendszeri fejlődés miatti tanulási zavarra utal.
Tunes1106
@KisTehen: olvastad hülye tehén hogy a selejtes gyártási hibás aksikat is itt dolgozzák fel?
Tunes1106
@KisTehen: Göd betart mindent? Feltennéd rá az életed és a családodét? Ha már ennyire véded őket!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.