A DK szerint azonnali intézkedésekkel kell megállítani az inflációt, adtak néhány tippet is, hogy hogyan kellene hozzáfogni.

DK: a kormány nyerészkedik az „Európa-rekorder áfán, a méregdrága gázon és áramáron”MTI/Koszticsák Szilárd

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint azonnali intézkedésekkel kell megállítani az "orbáni inflációt" – mondta hétfői, online sajtótájékoztatóján a DK frakciószóvivője.

Kálmán Olga úgy fogalmazott: egyre több gazdasági szakember tartja irreálisnak Orbán Viktor miniszterelnök azon ígéretét, hogy az év végre egyszámjegyűvé válhat az "Európai Unió legnagyobb inflációja".

A DK javaslatait soroló politikus kijelentette, hogy az összes alapvető élelmiszerre ki kell terjeszteni a kedvezményes áfát. Emellett az áfa és a jövedéki adó csökkentésével literenként ötszáz forint alá kell "nyomni" az üzemanyagok árát, valamint meg kell duplázni a kedvezményes árú gáz és az áram mennyiségét – tette hozzá.

A képviselő azt mondta, hogy a kormány azonban "tovább nyerészkedik az Európa-rekorder áfán és a méregdrága gázon és áramáron".

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Menőmanó
Az eu-s pénzt elb@szták, nem kapnak egy petákot sem, akkor csak tőlünk tudja beszedni az ellopandó pénzt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Namely
Inflációs időkben nincs is annál jobb, mint amikor a fogyasztást ösztökéljük... nem, nem, nem, véletlenül sem a gazdaságszerkezetet kellene átalakítani, csökkenteni a függőséget, a kitettséget, nem. Ösztökéljük a fogyasztást. :)
Menőmanó
Az eu-s pénzt elb@szták, nem kapnak egy petákot sem, akkor csak tőlünk tudja beszedni az ellopandó pénzt.
csak úgy....
fideszék a magyarság egyenlöségére törekszenek, ezt csak úgy tudják elérni, hogy mindenkinek egyenlöen üres legyen a pénztárcája és jusson koldusbora!
a kilakoltatott magyarok helyére jöhetnek a könnyenkezelhetö kisfogyasztásu kinai elvtársak!
csak úgy....
@Philip Marlowe: talá nincs igaza, te süsü? különben fideszéknél divat ez a szájbarágósdi, ha nem vetted volna észre! pld. guruló dollározik az egész fidesz, apraja naggya mióta valaki nagy nehezen kitalálta. :)
Nessy
Aki megtanult számolni, és logikusan gondolkozni az általános iskolába, az érti miről van szó! Minél drágább valami a 27% ÁFA is annál több, amit a feneketlen költségvetés rögtön el is nyel! Ha meg még olvasni is tud, és elolvassa a a régió, és az Unió inflációs számait, az ÁFA összegeket, akkor bizony teljes mértékben igaz, amit Kálmán Olga mond!
balos
@Philip Marlowe: Miért hozod ide anyádat példának?Van feleséged is!maga nem 5%ért nyalja a geci seggét!
Juhász István
Én JELENLEG... annak örülök, hogy OV EGYENLŐRE... nem emelte fel a 27- et pl. 32- re. Merhogy menden OKA MEGLENNE RÁ. Ilyenek : 1. a brüsszeli szankciók, amiket OV mindegyiket aláirta. 2. Dollárbaloldal. 3. Soros. 4. Gyurcsány. 5. Pedagógusok jogtalan bérkövetelései... 6. Orvosi Kamara részéről kormányellenes magatartás. 7. ez már a SZENT SZÁM, és ebbe beleférhet az összes többi...Kell a BEVÉTEL a kurmánynak... az EU úgysem ad egy PETÁKOT SEM, hiába igérgeti Navra hónapról- hónapra elhúzódottként. Pénz meg KELL, merthogy, miből fizetjük ki a rokonságot, a z egész NER. t ?
ómió
Na, de efftársak! A méregdrága gáz és áram árát ti "szankcionáltátok" fel Brüsszelben! Csak nem azért, hogy a "Zorbán nyerészkedjék" rajta!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.