Hallani olyan vélekedést is, hogy a svéd EU-elnökség lehet a “választóvonal”, és a 7-es cikkelyes eljárás – írja az ATV.

Tovább húzzák az időt Orbánék a svéd NATO-csatlakozással kapcsolatban?
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető pénteken tudatta is a Facebook-oldalán, hogy a finn NATO-csatlakozást a parlament megszavazza március 27-én. Előtte még volt egy olyan fideszes forgatókönyv, hogy erre és a svéd NATO-csatlakozás ratifikációjára március 31-én kerülhet sor. A svédek esetében a magyar ratifikáció elhalasztását is a török állásponttal magyarázzák sokan,

S mivel már a magyar parlamenti delegáció is járt Helsinkiben és Stockholmban is – ráadásul Németh Zsolt azt is kiposztolta a Facebook-oldalán, hogy Svédország tagsága erősiti a NATO-t”, a “török problémán” kívül csak találgatni lehet az oka

- írja a lap.

Két hete, amikor a parlament több mint fél év csúszással megkezdte a vitát az ügyben, a parlamentben Sztáray Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) biztonságpolitikáért felelős államtitkára kijelentette:

Svédország és Finnország is megfelel a csatlakozási feltételeknek, mindkét állam felkészült a NATO-tagságra.

Tegnap viszont már olyan szakértői vélekedést is lehetett hallani, hogy a svéd EU-elnökség miatt csúszhat Svédország esetében a magyar parlamenti ratifikáció.

Mindenesetre a svéd Európa-ügyi miniszter akkor hangsúlyozta: Stockholm nem tart attól, hogy Magyarország engedményeket akar kicsikarni a svéd NATO-csatlakozás jóváhagyásáért cserébe.

Azt Orbán Viktor novemberben azt határozottan visszautasította, hogy a magyar kormány zsarolásra használná a finn és a svéd NATO-csatlakozás ratifikálását az EU-s források ügye miatt vagy más kérdésben. 

Magyarország soha nem kapcsolt és nem is fog más kérdést az uniós források ügyéhez kapcsolni”. Ez igaz többek között Finnország NATO-csatlakozására is. „A magyar kormány támogatja, az Országgyűlés pedig a 2023-as ülésszak kezdetekor napirendre tűzi a ratifikációt

- közölte a miniszterelnök.

De Orbán Viktor akkor megjegyezte azért váltsunk már pár szót ezekkel a derék finnekkel, és svédekkel. Mert az mégsem járja, hogy gátlástalan hazugságokat terjesztenek rólunk, a magyar jogállamiságról és demokráciáról, az itt folyó életről.

Ne rugdossanak már bennünket, ha közben idejönnek és azt kérik, hogy vegyük fel őket

- jelentette ki Orbán Viktor februárban, és felhívta a figyelmet a kölcsönös tiszteletre.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
te mocskos tahó...örülj hogy a NATO meg az unió ilyen türelmes, én már rég kilövettelek volna...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Eladott Ország: Leragadtál a 13 évvel ezelőtt történteknél, bolsiék fajbarma!? Ott, ahol 14000 milliárd Ft-tal úgy növeltétek meg a 2002-es 8000 milliárd államadósságot, hogy azon semmit nem vettetek, semmit nem építettetek, senki/semmit nem támogattatok, hanem inkább népzsebeltetek? Ezzel kevered a jelent, bolsi fajgörény, amikor 14000 milliárdot szétloptatok, az országot államcsődhöz "vezetve"? Tetvesbolsi fajgörényként most épp ezt hazudnád a "Zorbánra"!?
Németh István
@PaulaFox: tulajdon képpen nem tudom mit keres itt, de ha szexelni akar akkor csak jelentkez-zen, biztosítom a tehetségem kibontakoztatásról, ha amolyan kívánatos és természetesen garan-táltan fertőzésmentes higiénikus hölgyemény! Ja és az emailje működne akkor pláne azon válaszolnék! De így csak táv-bekapni vágyakozhat!
@sgl: TÖKÉLETESEN IGAZAD VAN! az Eu. mocskos hozzállása végett pontosan a Magyar nemzet ellelhetetlenítési tevékenysége okán a Hága-i nemzetközi bírósághoz kell fordúlni! Ez nemzeti érdek! ezt a kormánynak azonnal meg kell tennie! Ezek a nagybarmok >> @m73: @Pálinkás Pál: @Eladott Ország: @csak úgy; @aki én ; ezek csak a fostos vödörbe való kellékek! Nem is kell velük foglakozni >> tudod?>> ha felkeverjük a szart csak ontja a büdit!
A lényeg viszont >> az usa-nató takarodjion Európából, az Eu. vezető moslékok meg a bör-tönbe! - akasztásilag!
gina
@ómió: Ez a stilus a román Anyádé te szerencsétlen meleg,,,,,, kik vagytok ti fidesz szemetek?? senkik kis meleg román cigusok , sz@rba sem vesznek titeket hahahahhahahahahahha világ szégyenei, csak egy zsiros pedofil OV t tudtok felmutatni??? harcoljatok csak eléritek, hogy kiközösitenek mindenhonnan mocskos pitiáner patkányok,,,
vacsi
Ha nem szavaznak meg valamit, az miért lenne időhúzás?! Az azt jelenti, hogy nem akarjuk - sem most, sem később. Persze, ettől még megtehetik, ha a szerződés olyan...
ómió
@gina: Ha tetvesbolsi román szemét létedre meleget látnál, fosvagina efftársnő, kukkants a tükörbe! Ott lesz az! A "látkép" talán majd csökkenti a bolsi népzsebelés iránti olthatatlan patkányvágyadat is! Azt a tetvesbolsi berkekben mindenütt "befogadottat"!
Nessy
Az, hogy a kormány ellenpólust csinál immáron rövid idő alatt többedszer, az a kormányt és az ő frakcióját minősíti ugyan, de egy idő után minket is, akik vétlenek vagyunk az ő ámokfutásukban!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.