Hallani olyan vélekedést is, hogy a svéd EU-elnökség lehet a “választóvonal”, és a 7-es cikkelyes eljárás – írja az ATV.

Tovább húzzák az időt Orbánék a svéd NATO-csatlakozással kapcsolatban?
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető pénteken tudatta is a Facebook-oldalán, hogy a finn NATO-csatlakozást a parlament megszavazza március 27-én. Előtte még volt egy olyan fideszes forgatókönyv, hogy erre és a svéd NATO-csatlakozás ratifikációjára március 31-én kerülhet sor. A svédek esetében a magyar ratifikáció elhalasztását is a török állásponttal magyarázzák sokan,

S mivel már a magyar parlamenti delegáció is járt Helsinkiben és Stockholmban is – ráadásul Németh Zsolt azt is kiposztolta a Facebook-oldalán, hogy Svédország tagsága erősiti a NATO-t”, a “török problémán” kívül csak találgatni lehet az oka

- írja a lap.

Két hete, amikor a parlament több mint fél év csúszással megkezdte a vitát az ügyben, a parlamentben Sztáray Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) biztonságpolitikáért felelős államtitkára kijelentette:

Svédország és Finnország is megfelel a csatlakozási feltételeknek, mindkét állam felkészült a NATO-tagságra.

Tegnap viszont már olyan szakértői vélekedést is lehetett hallani, hogy a svéd EU-elnökség miatt csúszhat Svédország esetében a magyar parlamenti ratifikáció.

Mindenesetre a svéd Európa-ügyi miniszter akkor hangsúlyozta: Stockholm nem tart attól, hogy Magyarország engedményeket akar kicsikarni a svéd NATO-csatlakozás jóváhagyásáért cserébe.

Azt Orbán Viktor novemberben azt határozottan visszautasította, hogy a magyar kormány zsarolásra használná a finn és a svéd NATO-csatlakozás ratifikálását az EU-s források ügye miatt vagy más kérdésben. 

Magyarország soha nem kapcsolt és nem is fog más kérdést az uniós források ügyéhez kapcsolni”. Ez igaz többek között Finnország NATO-csatlakozására is. „A magyar kormány támogatja, az Országgyűlés pedig a 2023-as ülésszak kezdetekor napirendre tűzi a ratifikációt

- közölte a miniszterelnök.

De Orbán Viktor akkor megjegyezte azért váltsunk már pár szót ezekkel a derék finnekkel, és svédekkel. Mert az mégsem járja, hogy gátlástalan hazugságokat terjesztenek rólunk, a magyar jogállamiságról és demokráciáról, az itt folyó életről.

Ne rugdossanak már bennünket, ha közben idejönnek és azt kérik, hogy vegyük fel őket

- jelentette ki Orbán Viktor februárban, és felhívta a figyelmet a kölcsönös tiszteletre.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sgl
Ez a tetü EU is sokat árt nekünk azzal, hogy sok esetben impotens határozott lépéseket nem tud tenni.
Tavares jelentés lassan 10 éves jubileumát üli és ezek a tetvek még mindig vakaróznak!
DDT-t nekik!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
Ha nem szavaznak meg valamit, az miért lenne időhúzás?! Az azt jelenti, hogy nem akarjuk - sem most, sem később. Persze, ettől még megtehetik, ha a szerződés olyan...
m73
@Németh István: BP: barom pista!:-)
ómió
@gina: Ha tetvesbolsi román szemét létedre meleget látnál, fosvagina efftársnő, kukkants a tükörbe! Ott lesz az! A "látkép" talán majd csökkenti a bolsi népzsebelés iránti olthatatlan patkányvágyadat is! Azt a tetvesbolsi berkekben mindenütt "befogadottat"!
KisTehen
b+ tegnap nem arról írtatok, hogy nem is kell hozzá orbánék beleegyezése?
Nessy
Az, hogy a kormány ellenpólust csinál immáron rövid idő alatt többedszer, az a kormányt és az ő frakcióját minősíti ugyan, de egy idő után minket is, akik vétlenek vagyunk az ő ámokfutásukban!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.