A kormány csak nagyon nehezen árulta el, hogy mennyi közpénzt használtak fel Orbán Viktor és közel 40 fős kíséretének bécsi luxusútjához tavaly júliusban. De most végre kiderült: Orbánék bécsi útja összesen 7,2 millió forintba került, amiből 5,5 millió forint volt a szállásköltség. A stáb két ötcsillagos szállodában aludt.

Orbán Viktor kormányfő 2022. július 28-án találkozott ausztriai kollégájával, az ottani kormányt irányító Karl Nehammer osztrák kancellárral, akivel az orosz-ukrán háborúról, az európai energiaválságról és az illegális migrációról tárgyaltak. A hivatalos kormányzati tájékoztatóból kimaradt, de az Azonnali akkor megírta, hogy rendkívül népes stáb, mintegy 40 fő kísérte Orbán Viktort. A lap arról is beszámolt, hogy bár Bécs csupán néhány óra autóval Budapestről, és a hivatalos program mindössze 2-3 óra hosszan tartott, a magyar delegáció nem jött haza utána, hanem Bécs egyik legdrágább szállodájában, a Bristolban töltötte az éjszakát. 

Orbán Viktorék egyetlen bécsi éjszakája 5,5 millió forintba fájt az adófizetőknek

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Karl Nehammer osztrák kancellár közös sajtótájékoztatójukra érkezik Bécsben 2022. július 28-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Hosszas várakozás után közölte a külügyminisztérium az Átlátszó kérdésére, hogy mennyibe került Orbán Viktor miniszterelnök és csaknem negyven fős kíséretének bécsi luxusútja tavaly júliusban. Noha Bécs néhány óra autóútra van Budapesttől, a kormányfő és kísérete az osztrák fővárosban töltött egy éjszakát az osztrák kancellárral való rövid megbeszélés miatt.

A cikk szerint ez meglehetősen drága döntés volt az adófizetők számára,

mert a miniszterelnöki delegáció két ötcsillagos hotelben aludt, és a szállásköltség 5,5 millió forint közpénzbe került.

Az Átlátszó cikkéből kiderül az is, hogy a kormány csak nagyon nehezen árulta el, hogy mennyi közpénzt használtak fel az úthoz. Végül kiderült, hogy

Orbánék bécsi útja összesen 7,2 millió forintba került, amiből 5,5 millió forint volt a szállásköltség.

A szállás mellett felmerült 1,1 millió forint reprezentációs költség,

427 ezer forint napidíj, 141 ezer forint tolmácsköltség,

és közel 73 ezer forintnyi „dologi költség”.

Kiderült, hogy melyik hotelekben töltötték az éjszakát a delegáció tagja. A külügyi tárca azt írta,

Miniszterelnök úr és delegációjának egy része a Hotel Bristol szállodában szállt meg. További, különböző tárcákhoz köthető delegációtagok a Hotel Sacher Wien szállodában szálltak meg.

Forrás: Átlátszó, 24.hu

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"közel 73 ezer forintnyi „dologi költség”"

Ez az eltűnt ezüst evőeszközök ára?...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gumikacsa
Ezek burzsujok. Újra előjött a történelemből, hogy a burzsujok a mnép ellensége és a burzsujuknak meg kell halniuk.
Terminátor
@KisTehen: "drága dolog európainak lenni"
No, de ennyire?
Majd mögnézzük, ha a Putyinhoz mönnek, mögint, az mennyiből fog kigyünni?
Eladott Ország
@Horizont: ma, 13:41 ♦ Gondolom a "sógoroknak" is meg volt a véleménye a tahó cigány bandáról, akik egy büdös zokni szintjén szocializálódtak. Az abroszt szalvétának nézik és késsel villával is nehezen boldogulnak.
Hungárian convenience. Magyar összkomfort ...
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/135775883_2843072346015182_6409618688489515986_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=79DEfY7870MAX_HBp3e&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfB5GrYX7mpzg-pgeGMrbMe8QPrM6tSBS3STnNt3offb9Q&oe=64427DB0
ómió
Pedig a kormányzati kiadások ingyenességét Böszméék idején még a "kivívott" államcsődhelyzet is "alátámasztotta"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.