2021. november 5-én pénteken Schadl György feleségével, Baranyai Helgával és sofőrjükkel, M. Viktorral tartott a ferihegyi reptérre, ahonnan Dubajba repültek volna, de 13 óra 38 perckor félreállították őket a készenléti rendőrök a reptér prémium parkolójához vezető úton – számolt be a nyomozati anyagokra hivatkozva a letartóztatás körülményeiről a Telex. Schadl György feleségének táskájából előkerült egy-egy diplomata-útlevél mindkettőjük nevére, amelyekre a magyar törvények szerint nem lettek volna jogosultak.  A nyomozók szerint Schadlék azért mentek volna Dubajba, mert Magyarországnak nincsen kiadatási egyezménye az Egyesült Arab Emírségekkel.

A Telex cikke szerint a ferihegyi incidens előtt Schadl Györgyöt már több mint egy hónapja „Gyűjtő”, sofőrjét, M. Viktort pedig „Kés” néven hallgatták le. Bár a nyomozók ekkor még messze nem tárták fel teljesen Schadl ügyét, azt már régen sejtették, hogy Rehák Róberttel és Völner Pállal korrupciós hálózatot alakítottak ki a végrehajtói karban.

Előállítása után egy nappal Schadl azt vallotta:

feleségével csak turistaként utaztak volna Dubajba, a nyomozati anyagból viszont az rajzolódik ki, hogy a hatóságok szerint kapott egy fülest, és még a letartóztatása előtt menekült volna az országból.

A nyomozók szerint azért mentek volna Dubajba, mert az Egyesült Arab Emírségekkel Magyarországnak nincsen kiadatási egyezménye.

A Telex azt írja, Schadl ruhájából ruhájából csak néhány papírpénz és egy Audi kocsikulcsa került elő. A legnagyobb nála lévő érték a később több mint 7 millió forintra becsült, 18 karátos aranyból készült Breguet karóra volt, amit még a megbilincselésekor csatoltak le a csuklójáról.

A reptéri előállítás után Schadlt és M. Viktort (Kést) azonnal elválasztották. Kést bilincsben néhány méterrel arrébb, egy épület mellé kísérték, ahol átvizsgálták a ruháját.

A kabátja bal zsebében egy tömött fehér, A5-ös borítékot találtak, amiből 33 darab 200 eurós, 100 darab 100 eurós és 1 darab 20 eurós került elő.

Amikor megkérdezték Kést a nyomozók a reptéren, hogy a majdnem 6 millió forintot érő pénz az övé-e, azt mondta, nem. Arra, hogy akkor kié, vagy kitől kapta, nem volt hajlandó válaszolni.

A Késnél és a Helgánál lévő pénzről Schadl később vallomásában azt mondta,

azért volt nálunk annyi készpénz, mert a szállodát Dubajban készpénzben szerettük volna kifizetni. Ennek a célja nem az volt, hogy bárkinek átadjam, hanem az, hogy 10 napra Dubajba indultunk nyaralni, ezt követően 1 hétig itthon lettem volna, majd ismét Dubajba mentem volna egy konferenciára.

A rendőrök Baranyai Helga táskáját és a kocsit is átvizsgálták, ahonnan egy-egy diplomata útlevél került elő mindkettőjük nevére. Erre a magyar törvények szerint nem lettek volna jogosultak. Volt még nála több boríték, az ezekben lapuló papírpénzek értéke külön-külön is több millió forint volt.

A rendőrök szintén találtak egy barna és a szürke kockás Louis Vuitton bőröndöt és két nagyobb Samsonite bőröndöt. A Škodán ott volt Schadl megszokott kék villogója, illetve a csomagtartóból előkerült két általános mentés és egy orvos ügyelet feliratú tábla. (Schadl a Škodáját papíron egy privát mentőszolgálatnak engedte át, hogy a kék villogóval a buszsávban haladhasson és a tilosban parkolhasson.)

Az autó átkutatása után a nyomozók és a Schadl házaspár azok újbudai házához mentek

A rendőrök itt már levették Schadlról a bilincset, így ő vezethette körbe őket, ő is adhatta át nekik a hálószobájában tárolt gumilövedékes pisztolyt, és ő nyitotta ki a Nemzeti Védelmi Szolgálat embereinek a páncélszekrényt.

A széf felső részében a nyomozók 8 darab kétmillió forintos pénzköteget és még egy rakás húszezrest találtak, ezenkívül papírokat dátumokkal, pénzösszegekkel és nevekkel.

A páncélszekrény alsó részében szintén több köteg pénzre és egy csomó húszezresre bukkantak.

A páncélszekrényből ezenkívül előkerült egy sor ingatlan-adásvételi szerződés, még több pénz, valamint egy felirat nélküli A4-es borítékban „2 darab A4-es fehér kartonlapra kinyomtatott fénykép, amely egy hálószobát és két ruhátlan személyt intim helyzetben és további egy ruházat nélküli személyt, aki fényképez, ábrázol, mellette egy darab A4-es lap, melynek egyik oldalán Nokia Communication Centre szövegű számítógépről kinyomtatott ablakok, üzenetváltásokkal, valamint további kettő darab TDK DVD – R lemez […]”, amelyekre egy híres közszereplő neve volt írva.

Amikor az ügyészség Schadl letartóztatását kérte a bíróságtól, megemlítették, miket találtak a páncélszekrényben. Akkor úgy fogalmaztak, hogy

a lefoglalt boríték egy közéleti személyre nézve kompromittáló adatokat és feltehetően kompromittáló videófelvételt is tartalmaz

Schadl a házkutatás idején először azt mondta, hogy nem tudja, hogyan kerültek a páncélszekrényébe a felvételek, majd később már azt állította, hogy a DVD-ken üzenetváltások vannak kimentve.

A rendőrök 2021. novemberében házkutatást tartottak Érden is, Kés lakóhelyén, egy olyan családi házban, ami Schadl egyik cégének tulajdona. A férfi ekkor elismerte, hogy a pénzt Schadltől kapta, állítása szerint azt az iroda széfjébe kellett volna vinnie. A lakásban ezen kívül majdnem 3 millió forint készpénzt találtak. Késre, mint Schadl első számú intézőemberére az ügyészség 2 év 6 hónap letöltendő börtönbüntetést kért, de ő az előkészítő ülésen minden vádat tagadott.

A Schadl–Völner-ügy 2022. december 7-én robbant ki, amikor a Legfőbb Ügyészség közölte, hogy a fideszes parlamenti képviselő, akkori igazságügyi államtitkár Völner Pál a megalapozott gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot kapott a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől.

Ahogy korábban megírtuk, Schadl György kapcsán pár hete egy pikáns üzenet is kiszivárgott, amelyet "Gazdájának" küldött Schadl. "Csak mi vagyunk fiúk, és úgy húsz prostituált van rajtunk kívül. Nem jössz le?" - szólt az üzenet.

Forrás: Telex

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
,, egy-egy diplomata útlevél került elő mindkettőjük nevére. "
Ezt így, hogy???

Völner, Varga, Rogán...???
És még a piti és nem bizonyított ,,guruló dollárok" az évszázad bűnügye... :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Ezzel a 800 millával, amit ez a Schadl ellopott, nincs benne szerintem az első 100-ban fideszéknél. Nincs bizony. Ő olyan második-harmadik vonal. Ami felveti a kérdést, hogy ha ez ennyit megengedhet magának, akkor mi van az élvonalban? Azok mit csinálhatnak? Az élvonalban? Ez még kérdés annak ismeretében, hogy pl Rogán, Szijjártó milliárdok felett rendelkeznek? Ha egy Schadl úgy gondolja, hogy megengedheti magának, hogy bírókat terrorizáltasson a főnökükkel ,aki ebben partner is!, és villogózva mehessen a buszsávban, akkor mire képes egy Rogán vagy Habony?! Konkrétan mint tudjuk, Szijjártó a buszsávokat helikopterrel kerüli ki, Rogánt nem tudom feltűnősködik-e, amióta a Juhász Péter ügy óta bújtatják a nyilvánosság elől. Hol tarthatna ez az ország, jesszusom, ha ezek a pénzek hatékonyan vannak felhasználva? És nem lehetnének ugyanazok hatalmon, de kiérdemelve, mert valóban felzárkóztathatták volna az országot? Minden lehetőségük, minden forrásuk megvolt hozzá, hogy normális, élhető, modern országot teremtsenek, nélkülözés nélkül, mert akkor sem minimálbért kaptak volna a munkájukért, de helyette beértük azzal, hogy a szemünket is kilopták a jövőnkkel egyetemben. Nem elég a sok pénz, nem elég a rengeteg pénz: kell az összes.
Aki Én
@vacsi: Ez is a legfelsőbb támogatást bizonyítják.
Eladott Ország
@vacsi: Shadl bejáratos volt Rogánékhoz, a Karmelita kolostorba. Rogán Antal kabinetfőnöke diplomáját Schadl György intézte etc...
Eladott Ország
Ha egy Schadl - aki igazából egy senki a NER-ben - diplomataútleveleket, kék villogót tud intézni jogosulatlanul, százmilliós korrupciós pénzekkel zsonglőrködik, egyetemi vizsgákat és diplomákat vajaz le - akkor a NER nagyágyúi, akik százmilliárdokkal dobálóznak miket követhetnek el?! 35 éves autópálya koncessziót intéznek a "kiscsalággyuknak" vagy saját stadiont, kisvonatot, hattyú hidas mesterséges szigetet, magánrepülős barátokat, büntetlenséget, legyen az akár adó, vagy egyéb bűncselekmény, etc ...
jáger laszló
Shadl mos fülest,sallert ,vagy gyomrost fog kapni az még nem dőlt L
Kíváncsian várjuk a meccs végkimenetelét!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
percsi
@Eladott Ország: A magyar családokat rabolta és még mindig rabolja, mint végrehajtók elnöke. Az elmúlt években több 100e család lett hajléktalan, és élete végéig adós rabszolga.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.