A Sziget Fesztivál kapcsán elmélkedett arról a popzenei kormánymegmondó Demeter, hogy akár meg is szűnhetne a fesztivál, ha ők úgy döntenek. 

Mint ismert, a napokban Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum vezetője, aki a könnyűzene megújításáért is felelős, azt nyilatkozta a Spirit FM egyik műsorában, hogy megszűnhetne a Sziget Fesztivál, amennyiben ő és a vezetésével működő Petőfi Kulturális Ügynökség úgy dönt. 

Demeter ezt azzal magyarázta, hogy a Hajógyári-szigetnek van egy része, mely fölött ez az ügynökség diszponál, és ha úgy döntenek, akkor az kihat a fesztiválra is.

"A Sziget fesztivál nagyon könnyen megszűnhet, hogyha mi a Petőfi Kulturális Ügynökségben úgy döntünk, hogy a Hajógyári szigetnek a hozzánk tulajdonba került részére nem engedünk fesztivált. Onnantól kezdve nemhogy Sziget fesztivál, hanem semmilyen fesztivál nincs a Hajógyári szigeten, mert az ikonikus részei tulajdonba kerültek hozzánk"

– mondta el a műsorban az ATV cikke szerint. Ugyanakkor hozzátette, hogy nem gondolkodhatnak így, mert a Szigetnek nagyobb a kulturális hozadéka annál, mint amit a területre tervezne. 

Az ATV megkereste a III. kerületi polgármestert, Kiss László pedig elmondta, az a terület, ahol a rendezvény zajlik, jelentős részben a fővároshoz és Óbudához tartozik. 

"Az állam által, illetve most már a Demeter Szilárdéknak átjátszott területeken a sziget fesztivál egy nagyon kis része, leginkább a közlekedési segítsége zajlik, de hogy még pikánsabb legyen a dolog, én nem tudok arról, hogy Demeter Szilárd alapítványának bármi baja lenne a Sziget fesztivállal, szerintem itt egész egyszerűen összevissza beszél"

– vélekedett a polgármester.

A Sziget Fesztivál menedzsmentje nem kívánt az ügyben nyilatkozni az ATV-nek, válaszukban azt írták, hogy mindig széleskrű együttműködésben szervezik a rendezvényt, és elismerésnek veszik, ha Demeter Szilárd a fesztiválnak nemcsak a számokban kifejezhető pozitív turisztikai és gazdasági hatását emelte ki, hanem a kulturális jelentőségét is.

Forrás: atv.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Ahogy egy hülyemagyar maffiahívőtől elvárható...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
koszos oláh janicsár...( román óvónő...)
Józsipapa
Nincs semmi keresni valód Magyarországon
román migráns...takarodj a
szülőhazádba...
Aki szerint a magyar irodalom 80 % - a
kukába való,annak semmi keresnivalója
nincs ebben az országban !!!
Takarodj haza...szarházi...
justhpeter
Demeter, Dömötör egyre megy, ahogy Orbán többi primitív csicskája is.
ómió
"Efftársi kiegészítés" történt! Efftársiasan!
Németh István
@Béla333: @Józsipapa: ha a Szilárdra gondoltok akkor a büdös rohadt kurva anyátokat hessegessétek oda ahova ti is takarodjatok a bús büdös picsába!@Qqberci: @justhpeter: és ti essetek a vitriolba úgy 24 órára! Ha netán megdögletek az nem baj! az lenne abaj ha élve maradtok!
Az usanató aljas banda takarodjon Európából, az Eu szemét vezetése a bitófára rohadéknak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok