Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója a Sziget Fesztivál esetleges megszüntetéséről beszélt.

Ha Demeter Szilárdék úgy döntenek, megszűnhet a Sziget FesztiválMTI/Mohai Balázs

A Sziget Fesztivál nagyon könnyen megszűnhet, hogy ha mi a Petőfi Kulturális Ügynökségben úgy döntünk, hogy a Hajógyári-szigetnek a hozzánk került, tulajdonunkba került részére nem engedünk fesztivált. (...) Onnantól kezdve nemhogy Sziget Fesztivál, hanem semmilyen fesztivál nincs a Hajógyári-szigeten

– jelentette ki Demeter a SpiritFM adásában. 

A 444.hu szemléje szerint Demeter arra is emlékeztetett, hogy a Hajógyári-sziget teljes déli részét, az egykori goltftanya területét és azt a nyolchektáros területet is az általa vezetett ügynökség birtokolja, ahol a Sziget Fesztivál ideje alatt a VIP-kemping és a fesztivál pénzügyi bázisa is működik.

„Ha mi most nagyon befeszülnénk, akkor azt mondanám, hogy mivel kikerült belőle a magyar tulajdonrész – tehát Kádár Tamásékat kivásárolta az amerikai tulajdonos –, ezért nekünk nem érdekünk ezt a Sziget Fesztivált ilyen szempontból fenntartani. De nem gondolkodhatunk így, mert a Sziget Fesztiválnak a teljes kulturális hozadéka sokkal nagyobb annál, hogy én mit szeretnék a nyolc hektárunkon” – gondolkodott hangosan Demeter. Azt is elmondta, hogy leült a Sziget Fesztivál szervezőivel, akikkel közölte, hogy innentől kezdve évente kötnek szerződéseket velük, hogy „a polgárok visszakaphassák a szigetet”.

Forrás: 444.hu

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
Silarda Demeterescu...,,,migráncs,, patkányarcu óvonő,és "" világhírű " bassgitáros romániában..,,szarosnyelvű ,megélhetési oláh janicsár ,...
surdilloFUJT
Ez a szőröstalpu,bocskoros,orbáncsicska addig húzzon vissza Romániába amig megteheti!!!Aljas,mocskos nyalonc!!!
kereső
@Maccska: Nem vagyok kiváncsi hont andrás orbán csicska szerecsenmosdatására. Igy , rád sem.
kereső
@Maccska: Nem mellesleg, hozzátok már magyar-újmagyar "értelmező" kéziszótár kell. Mert demeter náci migráns pontosan azt mondta.
szép új világ
MI lenne ha a fesztiválozók döntenének úgy, hogy megszüntetik Demeter Szilárdot...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.