Csárdi Antal LMP-s országgyűlési képviselő szerint tudni kell, hogy milyen adókedvezményeket és egyebeket ajánlott fel a kormány a kínai cégnek.

Az LMP közérdekű adatigényléssel fordul a kormányhoz, hogy megtudja, milyen megállapodást kötött a kabinet a CATL kínai akkumulátorgyártó céggel – olvasható az MTI hírében.

Debreceni akkumulátorgyár: közérdekű adatigényléssel próbálja kideríteni az LMP, hogy a kormány miről állapodott meg

Fotó: facebook.com/LMP/videórészlet

Ezt Csárdi Antal, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese vasárnapi budapesti – online is közvetített – sajtótájékoztatóján jelentette be.

Úgy fogalmazott: ez közadat, "tudnunk kell, milyen adókedvezményeket, illetve egyéb juttatásokat nyújt a kormány annak érdekében, hogy ez a rendkívül környezetszennyező cég itt folytassa a tevékenységét".

Az elmúlt napokban a kormány olyan módon kommunikál az akkumulátorgyártásról – tette hozzá –, mintha attól Magyarország léte függne, azonban "a valóság ezzel szemben az", hogy azok működése jelentős környezeti károkat okozhat, illetve kockáztatja az ország víz- és energiaellátását.

"Azt gondoljuk, hogy ez nem megengedhető" – mondta Csárdi Antal.

Hozzátette: a kormány "kritika nélkül" szolgálja ki a multinacionális cégeket és nyújt nekik milliárdos, "sokszor százmilliárdos" nagyságrendű támogatásokat.

Csárdi Antal szerint látni kell azt, milyen anyagi vonzata van az adófizetőknél ezen gyárak Magyarországra költözésének.

"Ahogy Banglades sem lett ruhagyártó nagyhatalom, úgy Magyarország sem lesz akkumulátorgyártó nagyhatalom" – jelentette ki, egyúttal azt is jelezte: érdeklődve várják annak eredményét, hogy ezen cégek magyarországi megjelenése mennyibe kerül a magyar adófizetőknek.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A maffiaállammal nem tárgyalni kell, hanem kivinni az embereket a Kossuth térre addíg, amíg ez a velejéig rohadt, korrupt , mocskos bűnöző szarháziak, el nem takarodnak a hatalomból. Diktatúrát demokratikus úton nem lehet leváltani és tárgyalni is felesleges, mert telibeszarnak mindent, cinikus gazemberek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Giovanni Alba
@Pegero: ma, 20:56
Nem én problémázok csuporka. Feltettem egy kérdést, ami egy normális, értelmes embernek nem okozhat problémát, de válasz helyett csak félrebeszélést látok, szánalmas hablatyolást s mindezt fennsőbbséges stílustalansággal, hogy butaságod minél jobban kidomborodjon. Szánalmas műmájer vagy, egy beképzelt, felfuvalkodott szúnyogcsődör.
Most már büszke lehetsz magadra, én is belekezdtem a minősítgetésbe. Ezt akartad Katinka?
Pegero
@Giovanni Alba: @Gumibugyibuci:! Te buzi vagy!
Giovanni Alba
@Pegero: ma, 21:15
Te most kivel beszélgetsz? Az alteregoddal?
De miért nekem címezted ezt a semmire nem jó benyögést? Bolond vagy?
Persze miért is kérdezlek, hiszen rettegsz a kérdésektől, lefagysz ha válaszolni kell és előjön a mismásolás, a mellébeszélés.
Szánalmas vagy kiskancsó.
Pegero
@Giovanni Alba: Meddig akarsz még itt zizegni bogaram?
www.youtube.com/shorts/4aBmoqIBtd4
Élvezz már el aztán megnyugszol...
i.giphy.com/media/xT1XGXFzcMELFcUBZ6/giphy.webp
Giovanni Alba
@Pegero: ma, 21:33
Nagyon el vagy te tájolódva öcsisajt, ha azt hiszed figyelemre méltó tényező vagy. Csak azért ereszkedtem le hozzád, hogy választ kapjak egy kérdésre, de te erre képtelen vagy, mindenfélét fantáziálsz, csak felelned ne kelljen.
Mi lehet abban olyan nagyon szörnyű, hogy megkérdezem, szerinted jogos-e Csárdi Antal felvetése?
Képtelen vagy leírni egy igent vagy egy nemet, kitérsz, menekülsz, bebújsz minden lukba, csak válaszolnod ne kelljen.
Egyre szánalmasabb vagy, egyre inkább emlékeztet ez a polémia arra, amit a nagyon hülye sikivel folytattam hasonló eredménytelenséggel. Ő is minden másról beszélt, mint a Bodóné, amikor a bor árát kérdezték.
siki te nagyon hülye, te vagy az?
Jut eszembe, mondd, iszol te rendesen?
neverland
A kormány titkolja, a kínai sajtó viszont megírta, hogy 3200 (!) milliárdos támogatást kap a CATL Debrecenben

"A Momentum Mozgalom képviselője nevetségesnek tartja, hogy egy kommunista diktatúra több információt tesz elérhetővé egy magyarországi beruházásról, mint maga a magyar kormány"

24.hu/belfold/2023/02/08/debrecen-catl-akkumulatorgyar-3200-milliardos-tamogatas/#

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok