Az orosz gáz még akkor is kifejezetten drágának tekinthető, ha kiszűrjük az eltolt árazás hatásait. A magyar importon belül is láthatóan drágább az orosz eredetű földgáz a más forrásból származónál. Az eltéréseket részben az eltolt árazás magyarázza, de ha ezt a hatást kiszűrjük, úgy is kifejezetten sokba kerül az orosz gáz, amelynek elsődleges vevői a különböző állami szereplők – derül ki a G7 cikkéből. Tavaly az őszi hónapokban az orosz importgáz átlagára 1000 forint volt köbméterenként, viszont a máshonnan ezen ár feléért, 500 forintos köbméterenkénti áron tudtunk energiahordozót vásárolni. Ezt a nagyfokú eltérést a portál szerint a beszerzési szerződések különbségei magyarázhatják. Az orosz gáz legnagyobb hazai importőre az MVM, amely 4,5 milliárd köbmétert vásárol évente, de cserébe az állami vállalat és a Gazprom közötti szerződést titkosították, így alig tudni róla valamit azt leszámítva, hogy a beszerzési ár a tőzsdei jegyzést követi, két hónapos eltolással.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Macskaszem
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Az biztos, hogy Orbánnak van pofája ezen is nyerészkedni. Mutyi ez is a javából. A járvány kapcsán is loptak mint az állat, de olyat soha nem is csinálnak amiből nem lehet lopni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Macskaszem
Az biztos, hogy Orbánnak van pofája ezen is nyerészkedni. Mutyi ez is a javából. A járvány kapcsán is loptak mint az állat, de olyat soha nem is csinálnak amiből nem lehet lopni.
Aki Én
Azért ez önmagában hazaárulás.
Hogy van még szimpatizánsuk ezeknek a bitóra érett hazaárulóknak?
Mennyire butának kell lenni ahhoz, hogy valaki ne lássa az igazi orbánt???
polgarb
Ezért szeret a kis tehén a saját fosában aludni, így spórol a gázzal!!
Macskaszem
@KisTehen: Riska bammeg, az még a vezetékesnél is olcsóbb.
csak úgy....
@KisTehen: boci, rólad az a mendemonda a fideszben,hogy te 6 hónap alatt végezted el a 2 hetes troll tanfolyamot, ami miatt most 12 óráznod és hétvégézned kell, hogy ledolgozd a költségeket és keress is valamicskét!
kereső
Ezek után.már csak az a kérdés: hány százalékkal fog nőni a fideSS népszerúsége, és hány százalékkal többen alkalmasnak orbánt a kormányzásra.
Pálinkás Pál
@KisTehen: " Tavaly ősszel 500 forintért vettük a földgáz köbméterét, kivéve, ha az oroszoktól érkezett, mert akkor ezerért "...melyik része haladja meg értelmi képességeidet..?
kereső
@Pálinkás Pál: Szerintem a határozott névelővel "az" van gondja!
Nessy
@kereső: Gondolod, hogy a királyi média ezt publikálni fogja?? Nem szabad a hívek lelkivilágát megbolygatni! Még esetleg gondolkozna is némelyikük!
kereső
@Nessy: Nagyon szinvonalas, és sokrétű lett a G7 online felülete- ez itt nem a reklám helye!!!- olyan, amilyen valamikor a hvg, a figyelő volt. érdemes néha ellátogatni a felületre. Felvillan az "ujságirás", amit a minap hiányoltam.
Nessy
@kereső: Kösz a tippet. Esetenként a portfóliót nézetem. Meg az ifjúság küld érdekes cikkeket viberen. Miután a gyermekem az egészségügyben dolgozik, így abban is naprakész vagyok, nem a propagandából, a mai rög valóságból. Meg azért majd fél évszázad alatt rám is ragadt valami ismeret. :-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.