Rétvári Bence szerint az új ügyeleti rendszer jól működik – erről a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában hétfőn.

Rétvári Bence: hiába akart a MOK feszültséget gerjeszteni, jól működik az új orvosi ügyeleti rendszerMTI/Bruzák Noémi

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára közölte, az orvosi kamara megpróbált az új ügyeleti rendszer körül "feszültséget gerjeszteni", próbálta az orvosokat minden eszközzel, akár etikai eljárással is fenyegetve távolt tartani attól az ügyelettől, amelyet az orvosok hagyományosan mindig is adtak, kiemelve: az új rendszerben havi egy-két napot kell ügyelni.

A rendszert igyekeztek támadni politikai oldalról, továbbá megkérdőjelezték, elegendő-e az a háromszáz helyszín, ahol az ügyelet megvalósul

– tette hozzá.

Azt látni, hogy elegendő, hiszen minden adat azt mutatja, hogy az ügyeletben egy orvosnál átlagosan óránként egy beteg jelenik meg – közölte az államtitkár. Elmondta, az új ügyeleti rendszerben az orvosoknak nem kell a betegek hívásaival foglalkozniuk, hiszen azok egy központi számra érkeznek, és nincs sorban állás, nincs tumultus.

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (eeszt) mobilapplikációjának átalakításáról szólva az államtitkár elmondta:

a koronavírus oltási igazolványa digitális változatának applikációját több mint 2,1 millióan töltötték le a telefonjukra, és ezt új egészségügyi funkciókkal bővítik. Első lépésként már ellenőrizhetők a felírt, felhőben lévő e-receptek – mondta Rétvári Bence, hozzátéve: a gyógyszer elnevezése mellett a felíró orvos neve, az adagolás, a kiszerelés, valamint a receptek érvényességi ideje is látható. Ezt szűk egy hete vezették be, és már 25 ezren kipróbálták – jegyezte meg.

Mint ismert, a MOK valóban nem támogatja az új ügyeleti rendszert, amit egyébként egyes helyeken erőszakkal igyekeznek bevezetni, erről részletesebben itt írtunk.

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Törölt Nick
Ez a gecivári nagyon másik mozit néz, de leginkább hazudik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Törölt Nick
Ez a gecivári nagyon másik mozit néz, de leginkább hazudik.
jáger laszló
Hát ez a MOK!!??
Mit mondjak!!!??
Inkább nem mondok semmit csak ennyi
barátilag
J.L.
Törölt Nick
@Maccska: Nap mint nap hallani rémtörténeteket pórul járt betegekről, ellátatlanságról, utcán rosszul lett beteghez 2 óra múlva kiérkező mentőről, stb.
Persze aki NERmédiát fogyaszt, az nem hall ezekről, ott lehazudják a csillagot is az égről.
justhpeter
Mondja ezt egy kiemelt státusú elmegondozott.
csak úgy....
tudom,hogy szemétség ilyesmit kívánni de akkor is megteszem!
azt kívánom a fideszes elvtársaknak,hogy a saját börükön tapasztalják az állítólag jól müködö magyar egészségügyet ,mikor a szeretteikröl van szó és nem jön vagy késik a segítség! - persze az itt irogató fideszesekröl nehezen tudom elképzelni, hogy vannak szeretteik...
Yeromos
Nem múködik jól mert ha jól működne akkor az ilyen rétvári félék már rég zártosztályon lennének.
Galway
@Yeromos: 1.§: Jól működik az új orvosi ügyeleti rendszer
2.§: Ha nem jól működik az új orvosi ügyeleti rendszer, haladéktalanul érvénybe lép az 1.§.
Eladott Ország
"Azt mondja anyósom:
- Hallottad Géza, ez a nyüves Kossuth rádió mit mondott be? A harangok Rómába mentek. Mi van itt, rendszerváltozás?
- Mama, ha ébren van, ne álmodjon!" (Hofi)
Találós kérdés: Mi az: Ami 30 kilós és legel: Januártól te!
twitter.com/GutyinaI/status/1609965876853235712/photo/1
amortizáltok
elfelejtettél ideirni valamit belügyes seggfej pintér jár ügyelni vagy te is balkezes krumpliosztogató hiszen ember sincs már mert elmentek a nővérek meg az orvosok kb úgy ahogy annó a költő irta " elment a kutágas maradt csak a kutja hivasd a törvénybe ha tudod Verbőczi " platinaszőke gazdádnak is remeg a keze meg a székje is ki volt mit gondolsz olajszőkitős taxis néznétek át hány beosztottja halt önkezétől? ja akkor??? 20-30 perc alatt egy szerelvénynyi olajat lenyultak az nagy dicsőség ugye? 200,000 volt a tartálykocsik bére adott mobilokkal ? ki merte kivizsgálni ja Ő ugyan nem .
ómió
Szóval, az efftársi megfúrási kísérlet immár hivatalosan is bukta lett!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.